Всі категорії новин
Денис Головко: Баскетбол у Львові набирає обертів

Денис Головко: Баскетбол у Львові набирає обертів

Граючий тренер аматорського колективу СБК Львів, а також відомий львівський баскетбольний арбітр Денис Головко поділився враження від баскетбольного сезону у місті, а також розповів про плани команди на літо.

- Денисе, які враження від сезону? Чи можна назвати його повноцінним, якщо чемпіонат аматорської ліги BALL довелося завершити через довготривалий карантин?
- Незважаючи на завершення сезону через карантин, враження позитивні. Рівень чемпіонату був доволі високим, він підійшов до серії плей-оф. Наша команда СБК Львів завершила змагання на четвертому місці. Звичайно, були цілі потрапити у призери, але, на жаль, не склалося.

- Як оціниш виступ команди СБК Львів у чемпіонаті? Чи могла команда зіграти краще?
- Думаю, так. Ми могли зіграти краще, але на такий результат є свої причини. Упродовж сезону травмовані були наші лідери: Данило Кич, Артем Стахів, Артем Нечипуренко , я та Владислав Сухов. До слова, дякую усім небайдужим, які долучилися фінансово на операцію для Влада. Думаю, цим вчинком ми усі довели, що наш баскетбол живий і ми всі одна велика баскетбольна сім’я. Звісно, на наш результат вплинув і змінений склад команди, оскільки з минулорічного складу, яка брала участь у Бізнес-лізі, залишилося трохи більше половини гравців. Наша ротація не могла пройти безслідно.

- Ви та Ростислав Зелик були організаторами чемпіонату. Наскільки важко поєднувати роботу гравця та організатора?
- Так, організовувати і поєднувати ігри доволі складно, адже увесь час ти маєш вирішувати різні організаційні питання. Звичайно, то складно, оскільки твоя команда також грає і ти увесь час у грі. Думаю, Ростислав Зелик скаже аналогічно.

- Які плани командні на літо?
- Якщо говорити про командні плани, то це зайнятися ростером на майбутній чемпіонат для досягнення кращого результату. Також СБК Львів планує взяти участь у стрітбольних турнірах, які ми маємо проводити на майданчику, що поблизу Порохової Вежі. Також у наших планах участь у турнірі 5х5 пам’яті Анатолія Ковтуна, який також повинен відбутися на цьому ж майданчику. Це буде повноцінний літній чемпіонат.

Влітку у нас також заплановане проведення декілька стрітбольних турнірів серед різних вікових категорій, Відкритий Кубок Львова серед дорослих, а також відбір на West FCA Streetball League. Точних дат проведення змагань назвати я наразі не можу, оскільки у нас ще триває карантин і він, відверто кажучи, гальмує багато організаційних процесів.

-Яким був рік для нашого баскетболу? Як оціните виступи наших команд, а саме БК Львівська Політехніка, БК Львів та СБК Львів?
- Я б хотів згадати ще дитячий баскетбол. Цей рік вважаю доволі успішним, адже велика кількість команд були учасниками чемпіонату ВЮБЛ. Тут треба висловити слова подяки нашим тренерам, а саме Дмитру Янковенку, Любові Ковач, Ользі Ковалик, Едуарду Скрипцю, Андрію Білозерському та іншим, які навчають дітей азам цього виду спорту. На жаль, через карантин наші дитячі команди так і не змогли дограти свої чемпіонати.

Львівська Політехніка у Вищій лізі посіла низьку позицію, оскільки грала лише своїми студентами. Якби у команди Ярослава Зубрицького був сильнішим склад, думаю, результат був би кращим. Тішить те, що на деякі матчі «політехів» було чимало вболівальників.

Бк Львів під керівництвом Леоніда Дербаби посів третє місце у західній зоні у Першій лізі. Вітаю команду з цим результатом. На жаль, чемпіонат у Першій лізі також догравати не будуть.

Жіноча команда СБК Львів, на жаль, не змогла вийти у плей-оф чемпіонату Вищої ліги. Думаю, головна причина такого результату – мала лавка запасних гравців. Бажаю успіхів нашим дівчатам уже у наступного сезоні.

- Якими бачите перспективи майбутнього сезону? Що наприклад можна покращити в організації аматорських змагань?
- Якщо говорити про аматорський баскетбол, то, звичайно, хотілося б бачити більше команд в аматорському чемпіонаті. Розумію, що це не зовсім залежить від ГО Ball, але таке бажання дійсно присутнє. Хотів би також побачити у чемпіонаті ще більше цікавих і драматичних ігор протягом сезону.

Щодо покращення самого чемпіонату, то це питання ми обговоримо на зборах представників команд усіх ліг. Можу усіх запевнити, що організатори відкриті до будь-яких пропозицій чи співпраці.

- Окрім виступів на аматорському рівні, Ви є ще баскетбольним арбітром. Чи не втратили арбітри свої навички за час карантину?
- Протягом карантину арбітри не могли вдосконалити свої практичні навички, оскільки увесь світ зупинився, і жодних подій не відбувалося. Особисто я здебільшого вдосконалював свої теоретичні знання та з допомогою інтернету мав можливість аналізувати деякі цікаві баскетбольні матчі.

І на останок хотів би сказати, що баскетбол у Львові набирає обертів. Звичайно, є люди, які в чомусь допомагають, а є й такі, які вміють лише усе критикувати. Можливо, це і добре, адже їхня критика заставляє нас ставати досконалішими та покращувати баскетбол у спортивній столиці України.

Новини по темі
Команди юнаків зіграли матчі ВЮБЛ у Львові Команди юнаків зіграли матчі ВЮБЛ у Львові
Змагалися команди 2009 року народження
Кубок України 3х3: анонс та розклад матчів 4 туру Кубок України 3х3: анонс та розклад матчів 4 туру
У Львові відбудуться матчі 4 туру Кубку України з баскетболу 3х3
У Львові відбудеться 4 тур Кубку України з баскетболу 3х3 У Львові відбудеться 4 тур Кубку України з баскетболу 3х3
Команди чоловіків та жінок зіграють 28 січня
У Львові стартувала аматорська баскетбольна ліга Ball У Львові стартувала аматорська баскетбольна ліга Ball
У розіграші беруть участь вісім команд міста та області
Новачок Вищої ліги впевнено переміг у Львові Новачок Вищої ліги впевнено переміг у Львові
БК Хмельницький переміг Львівську Політехніку
У Львові зіграли Кубок КІВС з баскетболу 3х3 У Львові зіграли Кубок КІВС з баскетболу 3х3
У змаганнях взяли участь команди дівчат 2007-2009 років народження
У Львові відбудеться баскетбольний табір сербського тренера У Львові відбудеться баскетбольний табір сербського тренера
Олександр Вржина працюватиме з юними гравцями 10-16 років
У Львові відбувся дитячий баскетбольний турнір У Львові відбувся дитячий баскетбольний турнір
Участь у змаганнях брали 14 команд 2007-2010 років народження
На Львівщині відбудеться дитячий баскетбольний табір На Львівщині відбудеться дитячий баскетбольний табір
До участі запрошуються юні баскетболісти від 12 до 18 років
Визначено найкращих гравців ВЮБЛ серед юнаків-2009 дивізіону Б Визначено найкращих гравців ВЮБЛ серед юнаків-2009 дивізіону Б
Фінішував сезон ВЮБЛ серед команд юнаків 2009 року народження дивізіону Б
Визначився чемпіон ВЮБЛ серед юнаків-2009 дивізіону Б Визначився чемпіон ВЮБЛ серед юнаків-2009 дивізіону Б
У Львові завершився фінальний етап сезону ВЮБЛ
У Львові стартує фінал ВЮБЛ юнаків-2009 дивізіону Б: розклад матчів У Львові стартує фінал ВЮБЛ юнаків-2009 дивізіону Б: розклад матчів
У змаганнях візьмуть участь команди чотирьох міст
У Львові стартував другий етап Молодіжної ліги У Львові стартував другий етап Молодіжної ліги
Команди групи А грають матчі другого етапу
У Львові нагородили призерів Першої ліги У Львові нагородили призерів Першої ліги
Львівська команда налаштовується перевершити досягнення в дивізіоні наступного сезону
У Сокалі побудували новий майданчик У Сокалі побудували новий майданчик
Будівництво спортивного об`єкту розпочали 2019 року
Олександр Грачов: Едуард Скрипець дав відчути аматорському Елексу справжній баскетбол Олександр Грачов: Едуард Скрипець дав відчути аматорському Елексу справжній баскетбол
Один з лідерів аматорської команди зі Львова поділився враженнями від сезону
Львівська Політехніка поновила тренування Львівська Політехніка поновила тренування
Напередодні львівська команда вийшла з карантину