Всі категорії новин
Богдан Близнюк: гравці та тренери роблять усе, щоб у збірній я почував себе комфортно

Богдан Близнюк: гравці та тренери роблять усе, щоб у збірній я почував себе комфортно

Нещодавний дебютант збірної України Богдан Близнюк вдруге отримав запрошення до табору національної команди, яка 22 лютого в київському Палаці спорту прийматиме Чорногорію (квитки тут), а 25 лютого в Любляні зіграє проти Словенії.

В ексклюзивному інтерв’ю захисник розповів про свою швидку адаптацію в збірній України та виступи в Ізраїлі, де Близнюк проводить свій перший професійний сезон.

Читайте: Денис Лукашов: проти Чорногорії з перших секунд потрібно грати на перемогу

Богдане, тебе знову запросили до національної збірної України, як ти відреагував на це запрошення, що це для тебе значить?

- Я був дуже радий, що мене знову викликали до збірної України. Для мене велика честь носити майку національної команди і представляти Україну. Це справжня привілегія - бути в числі найкращих гравців країни.

Як ти оцінюєш атмосферу у нашій команді? Чи добре хлопці прийняли тебе?

- Атмосфера хороша. Кожен гравець тут повністю сфокусований на тренуваннях, щоб якнайкраще підготуватись до матчів. До того ж усі в команді дуже привітні. Гравці, тренери, всі, з ким мені доводилось перетинатися, роблять усе, щоб я себе почував комфортно.

З ким підтримував стосунки протягом цих двох місяців після того, як ви роз’їхалися по клубах? Можливо дивишся статистику хлопців, матчі?

- Я намагаюся якомога активніше слідкувати за виступами хлопців та за тим, як справи у їх клубів. Мабуть найбільше я спілкувався з Володимиром Геруном. Він був моїм сусідом по кімнаті під час попереднього ігрового вікна і ми з ним познайомились поближче.

Головний тренер збірної зазначав, що ти можеш зіграти на позиції першого номера в той час як у клубі ти більше граєш - легкого форварда, яка позиція тобі цікавіше?

- Чесно кажучи, у мене немає особливих побажань з приводу позиції на майданчику. Захисник або форвард - я просто хочу допомагати команді. Для мене найважливіше виконувати свою роль на майданчику на найвищому рівні.

Як тобі співпраця із Євгеном Мурзіним, чим взагалі запам’ятався час який ви провели у Запоріжжі?

- У мене склалися дуже хороші відносини с тренером. Він робить усе, щоб допомогти мені зрозуміти стратегію та ігрові схеми. Цього разу я прибув до табору на день пізніше ніж більшість хлопців і головний тренер та його штаб дуже допомогли мені увійти в курс справи. До того ж я багато чого пам’ятаю ще з Запоріжжя. Це був класний досвід, який завжди буде особливим для мене, адже це був мій дебютний приїзд до збірної і ми виграли той матч.

Зараз збори і гра будуть у Києві чи доводилося тобі раніше бувати у столиці України, так щоб кілька днів поспіль, а не проїздом?

- Я вперше в Києві, не рахуючи ті випадки, коли я був тут проїздом. Це неймовірне місто. Мій брат говорив мені, що для нього це одне з найулюбленіших міст в світі, і зараз я розумію, чому він так вважає. Коли у мене буде вільний час, я хочу піти на прогулянку і якнайкраще вивчити Київ.

На вільний час якісь плани є?

- Просто побільше всього тут побачити за той час, що у мене буде. Хочу подивитись на визначні місця та відвідати декілька ресторанів. Мої родичі, які живуть в Україні, також приїдуть до Києва, тож у мене буде класна можливість провести з ними деякий час.

Попереду вирішальні матчі відбору, як ти зазвичай налаштовуєшся на найважливіші ігри?

- Нічого особливого я не робитиму - звична рутина, як і перед кожним матчем. Але на ці важливі матчі треба бути максимально налаштованим та сфокусованим на кожній деталі. Я маю продемонструвати свою найкращу гру і зіграти так, щоб після матчу я міг сам собі зізнатись, що віддав усі сили на майданчику.

Ти відіграв півсезону у Ізраїлі, відчуваєш, що уже адаптувався до європейського баскетболу? У чому на твою думку різниця?

- Як на мене, мені вже вдалося звикнути до європейського баскетболу. Вже за свій перший рік в Ізраїлі я багато чому навчився, але попереду набагато більше роботи. Одна з ключових відмінностей європейського баскетболу, яку я можу відмітити, це те що тут набагато менше гри один в один. Тут в пріоритеті командна гра, баскетбол більш контактний і гравці менше імпровізують.

Зараз у чемпіонаті у Бней-Герцлія справи йдуть не дуже добре хоча склад виглядає непоганим, в чому проблеми на твою думку?

- В нашій команді є дуже талановиті гравці, але нам треба грати краще саме командно. В цьому сезоні було вже 5 чи 7 матчів, під час яких ми мали 10 очок переваги після першої половини, але в підсумку програвали, адже наша командна гра сипалася. Це дуже деморалізує, але ми маємо продовжувати грати весь матч від першої до останньої секунди і в кожного гравця має бути одна мета. У нас є можливість зробити ривок і здобути декілька перемог - ми над цим дуже багато працюємо.

Не шкодуєш, що опинився саме у цьому клубі, у цьому чемпіонаті?

- Ні, не шкодую. В цьому клубі до мене дуже добре ставляться. Так ми поки не граємо на тому рівні, на якому можемо грати і це трохи розчаровує, але у нас ще є матчі попереду. Ми можемо повернути цей сезон в інший бік і завершити його вдало. Все це - це процес навчання.

 
Новини по темі
Чоловіча збірна України — на 36 місці в оновленому світовому рейтингу ФІБА Чоловіча збірна України — на 36 місці в оновленому світовому рейтингу ФІБА
Національна збірна України втратила одну позицію після матчів в лютому
Віталій Степановський: Зробимо все, щоб виграти чотири наступні матчі Віталій Степановський: Зробимо все, щоб виграти чотири наступні матчі
Головний тренер збірної України підбив підсумки першого вікна кваліфікації Євробаскету-2025
Олександр Ковляр — другий кращий асистент в першому вікні відбору на Євробаскет-2025 Олександр Ковляр — другий кращий асистент в першому вікні відбору на Євробаскет-2025
Розігруючий збірної України — в топі за одним з ключових статистичних показників
Віталій Степановський: Нам треба зробити висновки і зіграти краще в наступному вікні Віталій Степановський: Нам треба зробити висновки і зіграти краще в наступному вікні
Головний тренер та гравець збірної України — про матч проти Португалії
Україна програла Португалії у відборі на Євробаскет-2025 Україна програла Португалії у відборі на Євробаскет-2025
Перше відбіркове вікно збірна Україна завершила без перемог
Перший матч за 24 роки: історія протистоянь України та Португалії Перший матч за 24 роки: історія протистоянь України та Португалії
Національні команди зіграють у відборі на Євробаске-2025
В'ячеслав Бобров піднявся на шосте місце в рейтингу скорерів збірної і увійшов до топ-5 за підбираннями В'ячеслав Бобров піднявся на шосте місце в рейтингу скорерів збірної і увійшов до топ-5 за підбираннями
Відбулись зміни в двох історичних рейтингах кращих гравців національної збірної України
Збірна України відвідала в госпіталі воїнів ЗСУ Збірна України відвідала в госпіталі воїнів ЗСУ
Національна команда підтримала українських героїв та запросила на гру проти Португалії
Триває продаж квитків на матч Україна — Португалія! Триває продаж квитків на матч Україна — Португалія!
Чоловіча національна команда зіграє у відборі на Євробаскет-2025 в Ризі
Україна програла на старті в Словенії: турнірна таблиця групи відбору на Євробаскет-2025 Україна програла на старті в Словенії: турнірна таблиця групи відбору на Євробаскет-2025
Чоловіча збірна України знаходиться на останньому місці після стартового туру в своїй групі
Віталій Степановський: Погано почали другу половину, особливо третю чверть Віталій Степановський: Погано почали другу половину, особливо третю чверть
Головний тренер та капітан збірної України — про матч проти Словенії
Збірна України поступилась на виїзді Словенії на старті відбору на Євробаскет-2025 Збірна України поступилась на виїзді Словенії на старті відбору на Євробаскет-2025
Чоловіча національна збірна з поразки розпочала кваліфікацію на чемпіонат Європи
Словенія — Україна: відеотрансляція матчу кваліфікації Євробаскета-2025
Відео 22.02.2024
Словенія — Україна: відеотрансляція матчу кваліфікації Євробаскета-2025
Національна команда стартує у новому відбірковому циклі