Всі категорії новин
Черкаська родина 15 років підтримує місцеву баскетбольну команду

Черкаська родина 15 років підтримує місцеву баскетбольну команду

Їхня сім’я народилася практично на баскетбольних трибунах, а перші кроки сина були не за руку, а з м’ячем. Йдеться про черкаську родину Лихолаїв. Подружжя Олени та Віктора одні з найдосвідченіших вболівальників фан-сектора Черкаських Мавп. На трибунах вони понад 15 років. За цей час встигли відчути на собі всі радощі та складнощі баскетбольного життя, а також дозволили грі внести кардинальні зміни у свої будні.

Їхні двері практично ніколи не зачиняються. Гостей сімейство Лихолаїв зустрічає,як і годиться вболівальникам, посмішками. Їхня оселя пройнята баскетболом. Від люстерок – до дитячої та навіть дорослої спальних кімнат. Все – прикрашене ігровими атрибутами та цінними спортивними спогадами. Їх, каже голова сімейства Віктор, почав збирати спершу він.

Віктор Лихолай, вболівальник БК Черкаські Мавпи: «Мій колега на колишній роботі запросив мене відвідати баскетбольний матч і з цього часу все почалося. Я за кілька ігор закохався в цей вид спорту. Хоча до цього дуже любив футбол, був палким прихильником. Але баскетбол мене підкорив. Це гра, яка змушує думати, розвиватися та мислити стратегічно».

Спершу Віктор закохався у дорослий баскетбол. Згодом – підкорив і дитячий.

Віктор Лихолай: «На моїх очах виростали гравці дитячої збірної, кадетської збірної, юніорської збірної і зараз декілька хлопців граю на найвищому рівні. Я бачив перші кроки Святослава Михайлюка, Олександра Кобця, Максима Мірошніченка. Це заворожувало. Адже я спостерігав за трансформацією дитини у професійного гравця. І це була справжня спортивна магія, яка не могла лишити байдужим. Із тих пір у мене було дві команди, за які я вболівав – це основна і дитяча. Тоді в мене ще не було сина, але я вже тоді знав, що якщо в мене буде син, то він обов’язково буде займатися баскетболом».

Із цього візита почалася велика баскетбольна історія. Майже одночасно з народженням родини Віктора. Свою майбутню дружину Олену він, щоправда, підкорив не баскетбольним захопленням, а музикою. Жінка дізналася про кастинг до однієї з черкаських груп і прийшла спробувати свої вокальні сили.

«Я прийшла на кастинг, але виявилося. Що це була така хитрість. Їм не потрібна була вокаліста. Це був такий привід познайомитися. Спершу я це не схвалила, але Віктор не відступав. Писав пісні, вірші. Він завоював мене», - розповідає Олена Лихолай, дружина вболівальника.

На момент знайомства Віктор вже був досить відомим у місті музикантом й мав свою групу. Про чоловіка та його музичні здобутки зняли не одну програму.

За лічені місяці пара вже не уявляла життя один без одного. Поряд із Віктором Олена також заспівала. Згодом – закохалася й у баскетбол.

Олена Лихолай, дружина вболівальника: «Одну гру я посиділа в залі, потім перебігла у фан-сектор, бо чоловік вже там був. Цей драйв – не можна було лишитися осторонь нього. Й вже з другої гри – я була серед вболівальників».



У складі фан-сектора Черкаських Мавп подружжя об’їздило майже всю країну.  За 15 років Віктор та Олена підтримували з десяток різних складів команди. Й обзавелися справжньою спортивною родиною. Під час виїздів й поломані авто разом штовхали й навіть відбивали атаки розлючених фанів інших команд.

«Була щаслива. Ніби я перемогла. Як програвали, то ридала. Було таке, що вже поверталися назад до Черкас і автобус заглух серед дороги. Якщо не помиляюся, в Запоріжжі. І ми всі дружно його довго штовхали. Сміялися. Що в один бік він нас привіз, а вже назад – ми його прикотимо. Збиралися, хто на роботі, то викручувалися, щоб потрапити на ігри, бо це невід’ємна частина нашого життя», - зізнається Олена Лихолай.

За роки вболівання родина Лихолаїв розрослася до власного мініфан-сектору.  Віктор та Олена мають доньку та сина. Також ділять оселю з псом, кішкою та папугою Дарвіном. Й кожен тут звик вболівати по-своєму. Втім, всі – за баскетбол. 



Святослав Лихолай, вихованець БК Черкаські Мавпи: «Я ходив вболівати за Черкаські Мавпи, коли ще не народився. Ще у мами в животі був. Потім, коли вже з’явився, то мені дуже подобалися барабани». 

9-річний син Святослав нині в структурі баскетбольної школи Мавп. Хлопчик тренується у дитячій команді під керівництвом головного наставника Максима Міхельсона.

Віктор Лихолай: «Десь передалася на генетичному рівні ця любов до баскетболу, до команди. Тому що найулюбленішою іграшкою малого був м’яч. Він ледве навчився ходити, але вже брав м’яча і жбурляв його в корзину».



Зараз 37-річний Віктор вже виріс з рангу вболівальника. Минулого сезону він дебютував у якості ведучого.

Віктор Лихолай, вболівальник БК Черкаські Мавпи: «Погодився, бо специфіку баскетболу на той час знав настільки добре, щоб розумітися де і як вести домашні ігри. Баскетбол – гра, в яку закохуєшся більше, чим більше дізнаєшся про неї».

І спільно з братом навіть створив баскетбольний гімн для клубу Мавп.

«Ідея це брата. Спершу він створив одну версію, її одразу підхопили в клубі. Тоді вирішили вдосконалити і він запропонував мені написати один куплет. Трек поділився на дві частини. Перша – слова вболівальника. Друга, яку виконує Валентин, це вже слова від імені команди. Основна ідея – в нерозривності вболівальника і команди», - розповідає Віктор.

Також баскетбольного подарував Віктору й нову мрію, знову ж – спортивну. Нині чоловік пробує себе у якості тренера. За плечима має вже кілька виїздів разом із дитячими командами. Напередодні Віктор підсобляв Максиму Міхельсону на Фестивалі мінібаскетболу.

Віктор Лихолай, вболівальник БК Черкаські Мавпи: «Чим більше я спостерігаю за нашими малими, тим більше це бажання захоплює мої думки. Ти розумієш, наскільки це титанічна робота, але бачити, як ростуть потенційні зірки – це неповторне відчуття».

Та поки Віктор робить перші кроки до втілення баскетбольної мрії – працює на керівній посаді. Й не полишає музики. В оселі Лихолаїв вона звучить щодня.

Новини по темі
Черкаські Мавпи розірвали угоду з американцем Родні Первісом Черкаські Мавпи розірвали угоду з американцем Родні Первісом
Сторони припинили співпрацю за обопільною згодою
Черкаські Мавпи підписали сербського центрового Черкаські Мавпи підписали сербського центрового
До команди Максима Міхельсона балканець переїхав з чемпіонату Польщі
Черкаські Мавпи підсилилися сербським центровим Черкаські Мавпи підсилилися сербським центровим
Новачком команди Миксима Міхельсона став 32-річний Дарко Балабан
Як Хімік перемагав у Черкасах: фотогалерея Як Хімік перемагав у Черкасах: фотогалерея
Черкаські Мавпи програли в домашньому матчі Суперліги Windrose
Черкаські Мавпи поступилися вдома Хіміку Черкаські Мавпи поступилися вдома Хіміку
Гості переважали господарів упродовж усього ігрового часу
Суперліга Windrose: онлайн відеотрансляція 30 вересня
Відео 30.09.2021
Суперліга Windrose: онлайн відеотрансляція 30 вересня
Команди Суперліги Windrose грають матчі регулярного чемпіонату
Максим Міхельсон: матч проти Хіміка буде важким Максим Міхельсон: матч проти Хіміка буде важким
Головний тренер Черкаських Мавп поділився очікуваннями від наступного поєдинку Суперліги Windrose
MVP тижня Родні Первіс: Не скажу, що цей результат - мій максимум MVP тижня Родні Первіс: Не скажу, що цей результат - мій максимум
Захисник Черкаських Мавп прокоментував своє визнання ФБУ.
Сенсація у Черкасах, розгром у Миколаєві: цифри та факти першого туру Суперліги Windrose Сенсація у Черкасах, розгром у Миколаєві: цифри та факти першого туру Суперліги Windrose
Якими показниками запам'ятався перший тур нового сезону Суперліги.
Стартова перемога Черкаських Мавп над Будівельником: відео топмоментів
Відео 26.09.2021
Стартова перемога Черкаських Мавп над Будівельником: відео топмоментів
Черкаські Мавпи стартували в Суперлізі Windrose домашньою перемогою
Як Черкаські Мавпи перемагали Будівельник: фотогалерея Як Черкаські Мавпи перемагали Будівельник: фотогалерея
Черкасці домашньою перемогою стартували в Суперлізі Windrose
Перемога Черкаських Мавп над Будівельником: відео коментарів
Відео 26.09.2021
Перемога Черкаських Мавп над Будівельником: відео коментарів
Черкасці домашньою перемогою стартували в Суперлізі Windrose
Черкаські Мавпи перемогли Будівельник на старті Суперліги Windrose Черкаські Мавпи перемогли Будівельник на старті Суперліги Windrose
Інтрига в поєдинку трималася до останніх атак
Максим Міхельсон: на завершальній стадії підписання четвертого легіонера Черкаських Мавп Максим Міхельсон: на завершальній стадії підписання четвертого легіонера Черкаських Мавп
Тренер черкасців розповів про готовність команди до старту в Суперлізі Windrose
Дювон Максвелл: головна сила Черкаських Мавп – це характер Дювон Максвелл: головна сила Черкаських Мавп – це характер
Форвард Черкаських Мавп розповів про налаштування на сезон та свої сильні сторони.
Максим Міхельсон: у останній підготовчий тиждень у Черкаських Мавп має бути набір фізичних кондицій Максим Міхельсон: у останній підготовчий тиждень у Черкаських Мавп має бути набір фізичних кондицій
Тренер черкасців прокоментував стан команди на заключному етапі передсезонної підготовки
Мавпи здолали Соколів, Хімік переграв Запоріжжя Мавпи здолали Соколів, Хімік переграв Запоріжжя
В товариських матчах клубів Суперліги Черкаські Мавпи на власному паркеті здолали Харківських Соколів, а Хімік переміг Запоріжжя на турнірі у Миколаєві.