Всі категорії новин
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2007 року: представлення столичних Акул

Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2007 року: представлення столичних Акул

На цьому тижні, 11-12 травня, у Києві відбудеться Фінал чотирьох чемпіонату України ВЮБЛ серед юнаків 2007 року. Ця вікова категорія першою в цьому сезоні у юнаків визначить призерів.

Господарями фінальних матчів будуть столичні Акули, головним тренером яких є титулований український баскетболіст Євгеній Подорваний.

Команда пропустила минулий сезон ВЮБЛ, зате грала в Європейській баскетбольній лізі, де завоювала бронзові нагороди.

"До минулого сезону чемпіонат Києва та ВЮБЛ були два окремі турніри. А минулого сезону несподівано для мене зробили чемпіонат Києва відбірним для чемпіонату ВЮБЛ. У чемпіонат міста ми не йшли з міркувань безпеки, оскільки на той час було багато обстрілів, відключень світла. Там був комплекс причин, але насамперед це було питання безпеки. Томи ми залишились без участі в чемпіонаті ВЮБЛ. Але ми провели сезон у ЄЮБЛ і там посіли третє місце.

На цей сезон ми мали амбітні плани як на ЄЮБЛ так і на ВЮБЛ. У Європейській лізі хлопці провели один тур без мене, виграли три гри з чотирьох, але оскільки мені не дали дозволу на виїзд, то далі хлопці з батьками проголосували за зняття з чемпіонату.

Тому Євроліга пройшла цього сезону повз нас, у чемпіонаті Києва ми стали чемпіонами (у суботу обіграли у фінальному матчі Адміралс), а у чемпіонаті України потрапили до четвірки команд", - розповів Євгеній Подорваний в коментарі пресс-службі ФБУ.

У восьми матчах сезону Акули одержали сім перемог, в тому числі двічі обіграли чемпіонів з PUSH-TEAM -КДЮСШ-4 (Кропивницький) – 76:69 на першому етапі та 56:53 на третьому. Єдиної поразки кияни зазнали в останньому турі від СДЮСШОР ім. Літвака 64:71.

"Ми могли навіть не вийти з першої групи, яка у нас була дуже сильною – були фіналісти минулого сезону команди Кропивницького та Одеси. Потрібно зробити ремарку, що впав рівень чемпіонату і багато хороших гравців поїхали. Було б і більше команд, і цікавішими були б команди. Але є як є.

Після першої групи нам також все далося не так просто. За результатом ігри може й були красивими, але не простими. Не було прохідних ігор і хлопцям у кожній грі потрібно було проявляти зусилля

Усі команди у Фіналі чотирьох гарного рівня. Буде цікаво. Нам грати у півфіналі із командою з Кропивницького. Це буде третя гра в сезоні, хотілося б ширшої географії, це й хлопцям корисно грати із різними командами, різними стилями.

Те, що ми двічі обіграли їх, нічого не говорить. У першій грі ми +7 виграли, але програвали -13 по ходу матчу. Друга гра закінчилася нашою перемогою +3 і 37 хвилин ми їх наздоганяли, взяли перемогу дивом. Команда досвідчена, тренер із ними давно. Про що говорити, якщо вони п'ять раз ставали чемпіонами. Потрібно до них з великою повагою поставитись. Боюся, щоб на хлопцях не вплинуло те, що в нас 2:0 над ними".

Говорячи про стиль команди, Євген Подорваний відмічає, що в першу чергу вчить своїх баскетболістів розуміти баскетбол і отримувати задоволення від гри.

"Якщо коротко, то моя основна філософія, щоб хлопці отримували задоволення від гри. Я їх не дуже завантажую тактичними схемами, я їх навчаю, щоб вони розуміли баскетбол, читали гру. Я дуже не люблю, коли гравці грають суто за схемами. Я люблю імпровізацію, люблю, коли гравці обіграють один в один суперника. І специфіка команди, що я ніколи не кричу на гравців. Якщо баскетболіст перебуває у вільній позиції, то потрібна кидати. Хтось потрапляє, хтось ні – це вже як навчився, але з дитинства прищеплював філософію, що якщо вас залишили одного – треба кидати.

Щодо ізюминки команди – бойовий дух. Ми важкі ігри витягуємо і вже неодноразово це було. Особливо це чомусь цього сезону проглядається. Це також варто відзначити.

Взагалі специфіка нашої команди, як нас називає одна людина, – ми команда одного двору. Мені нема ким посилюватися, на відміну від інших команд. Деякі команди зливаються, добирають гравців інших команд, хтось посилюється гравцями іншого віку. Ми граємо гравцями, яких я набрав 9 років тому у радіусі 3 км від місця, де ми тренуємось. У цьому специфіка команди та головне досягнення – що набравши 20 хлопців у радіусі 3 км можна увійти до четвірки найкращих команд України".

Команда гра на майданчику відображається і на статистиці – у команди нема яскраво вираженого лідера. Трішки краще за інших за статистикою Лев Манець (13.2 очка, 4.5 підбирань, 3.5 передач) та Єгор Рижков (14.0 очка, 8.8 підбирань).

"Я завжди хлопцям казав, що я не хотів би, щоб у нас у команді хтось забивав по 40 очок. Ідеал моєї команди - коли 8 гравців забивають по 10 очок. У нас у команді у кожній окремій грі може вистрілити найнесподіваніший гравець. У цьому інтерес та сила нашої команди.

А Лев Манець та Єгор Рижков – це кандидати до збірної України. Єгор не потрапив минулого року до збірної U-16 через травму, Лев не потрапив до фінальної заявки в з іншої причини. Але хлопці цікаві, на олівці".

Розклад матчів Фіналу чотирьох чемпіонату України ВЮБЛ серед юнаків 2007 року:

Субота, 11 травня

15:00 Акули (Київ) – PUSH-TEAM -КДЮСШ-4 (Кропивницький)
17:00 СДЮСШОР ім. Літвака (Одеса) – КДЮСШ-Комети (Світловодськ)

Неділя, 12 травня

10:00 Матч за 3 місце
12:15 Фінал

Новини по темі
Дніпровська СДЮСШОР-5 – чемпіон України ВЮБЛ серед юнаків 2012 року Дніпровська СДЮСШОР-5 – чемпіон України ВЮБЛ серед юнаків 2012 року
Дніпровські баскетболісти пройшли сезон без єдиної поразки
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2012 року: відеотрансляція 19 травня
Відео 19.05.2024
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2012 року: відеотрансляція 19 травня
Дивіться вирішальні матчі чемпіонату ВЮБЛ серед юнаків 2012 року народження
Визначились фіналісти чемпіонату ВЮБЛ серед юнаків 2012 року Визначились фіналісти чемпіонату ВЮБЛ серед юнаків 2012 року
Чемпіонський титул розіграють СДЮСШОР-5 та Черкаські Мавпи
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2012 року: відеотрансляція 18 травня
Відео 18.05.2024
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2012 року: відеотрансляція 18 травня
Дивіться півфінальні матчі чемпіонату ВЮБЛ серед юнаків 2012 року народження
ВЮБЛ серед юнаків 2008 року народження: визначилися символічна п’ятірка та MVP ВЮБЛ серед юнаків 2008 року народження: визначилися символічна п’ятірка та MVP
Рівненщина-ОСДЮСШОР здобула перемогу в чемпіонаті ВЮБЛ серед юнаків 2008 року
ВЮБЛ серед юнаків 2008 року: фотогалерея вирішального дня Фіналу чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2008 року: фотогалерея вирішального дня Фіналу чотирьох
Дивіться фотогарелею медальних матчів Фіналу чотирьох в Івано-Франківську
Рівненщина-ОСДЮСШОР здобула перемогу в чемпіонаті ВЮБЛ серед юнаків 2008 року Рівненщина-ОСДЮСШОР здобула перемогу в чемпіонаті ВЮБЛ серед юнаків 2008 року
Конкурентний фінальний матч завершився перемогою рівненської команди.
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2008 року: відеотрансляція 15 травня
Відео 15.05.2024
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2008 року: відеотрансляція 15 травня
Дивіться вирішальні матчі чемпіонату України ВЮБЛ серед юнаків 2008 року народження
ВЮБЛ серед юнаків 2008 року: визначилась пара фіналістів ВЮБЛ серед юнаків 2008 року: визначилась пара фіналістів
Півфінали в Івано-Франківську завершились з несподіваним результатом
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2008 року: відеотрансляція 14 травня
Відео 14.05.2024
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2008 року: відеотрансляція 14 травня
Дивіться півфінальні матчі чемпіонату ВЮБЛ серед юнаків 2008 років народження
ВЮБЛ серед юнаків 2007 року народження: визначилися символічна п’ятірка та MVP ВЮБЛ серед юнаків 2007 року народження: визначилися символічна п’ятірка та MVP
Столичні Акули – чемпіони України ВЮБЛ серед юнаків 2007 року
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2008 року: представлення дніпровської СДЮСШОР-5 - ДФКС Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2008 року: представлення дніпровської СДЮСШОР-5 - ДФКС
Наставник команди Олександр Мунтян перед Фіналом чотирьох розповів про гру дніпрян, її лідерів та очікування від матчів
ВЮБЛ серед юнаків 2010 року народження: визначилися символічна п’ятірка та MVP ВЮБЛ серед юнаків 2010 року народження: визначилися символічна п’ятірка та MVP
Ужгородська ЗОДЮСШ виграла чемпіонат України ВЮБЛ серед юнаків 2010 року
Ужгородська ЗОДЮСШ виграла чемпіонат України ВЮБЛ серед юнаків 2010 року Ужгородська ЗОДЮСШ виграла чемпіонат України ВЮБЛ серед юнаків 2010 року
Цікавий фінал завершився мінімальною перевагою минулорічного чемпіона
Столичні Акули – чемпіони України ВЮБЛ серед юнаків 2007 року Столичні Акули – чемпіони України ВЮБЛ серед юнаків 2007 року
Команда Євгенія Подорваного виграла домашній Фінал чотирьох.
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2008 року: представлення одеської СДЮСШОР ім. Літвака Б.Д. Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2008 року: представлення одеської СДЮСШОР ім. Літвака Б.Д.
Наставник команди Євген Ткаченко перед Фіналом чотирьох розповів про бажання зіграти у фіналі, команду та її лідерів.
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2007 року: відеотрансляція 12 травня
Відео 12.05.2024
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2007 року: відеотрансляція 12 травня
Дивіться вирішальні матчі чемпіонату України ВЮБЛ серед юнаків 2007 року народження
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2010 року: відеотрансляція 12 травня
Відео 12.05.2024
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2010 року: відеотрансляція 12 травня
Дивіться вирішальні матчі чемпіонату України ВЮБЛ серед юнаків 2010 року народження
Визначились фіналісти ВЮБЛ серед юнаків 2007 року Визначились фіналісти ВЮБЛ серед юнаків 2007 року
У Києві розпочався Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2007 року народження