Всі категорії новин
Фінішував сезон Одеської дитячої баскетбольної ліги

Фінішував сезон Одеської дитячої баскетбольної ліги

Минулими вихідними в стінах СДЮСШОР ім. Літвака Б. Д. відбулася найвизначніша подія сезону Одеської дитячої баскетбольної ліги – матчі суперфіналу турніру та ігри за місця з четвертого по восьме, до яких команди йшли понад півроку. Юні баскетболісти категорій «KIDS», «JUNIORS» і «TEENAGERS» показали свою найкращу гру, а переможці і призери отримали заслужені нагороди.

Поєдинки суперфіналу розпочалися з самого ранку і тривали весь день, отже любителі баскетболу могли вдосталь насолодитися видовищним дійством. Розпочали естафету наймолодші баскетболісти категорії «KIDS» 2011-2012 р. н. Переможці досить впевнено взяли верх над суперниками. В матчі за третє місце команда «Lions» повністю переграла ДБК «Юг-Баскет» - 46:10, а у «золотому матчі» команда «СДЮСШОР ім. Літвака Б. Д. – 2011» в конкурентній боротьбі здолала «Шипи-2011» - 44:31.

Наставники команд підвели підсумки сезону для своїх підопічних:

 «В нас була непроста кадрова ситуація, адже багато дітей з початком війни поїхали за кордон. Досвідчених хлопчиків залишилося небагато і до них приєдналися новачки. У такому складі в нас були певні успіхи протягом сезону, а у фіналі зуміли виграти. Я дуже радий за моїх хлопців. Вони дуже швидко прогресують, стараються на тренуваннях. Мені подобається їх серйозне відношення до баскетболу і я задоволений результатом», - розповів тренер «СДЮСШОР ім. Літвака Б. Д. – 2011» Владислав Янакі.

 «В кожному етапі ОДБЛ ми брали участь у фіналі. Сьогодні ми зіграли з командою «СДЮСШОР ім. Літвака Б. Д.», яка є дуже сильною. Нас підвела реалізація кидків і ми впустили момент, коли суперники зробили ривок і стали недосяжні для нас. Але хочу відзначити характер нашої команди, яка завжди працює з хорошою віддачою. Ми будемо ще набирати оберти і продуктивно проведемо літо», - зазначив тренер «Шипів-2011» Олександр Саура.

Найрезультативнішим гравцем сезону в категорії «KIDS» став Данила Курупка (SBA), а MVP суперфіналу визнали Микиту Стаматі (СДЮСШОР ім. Літвака Б. Д.). Кращий тренер - Владислав Янакі (СДЮСШОР ім. Літвака Б. Д.).

Від наймолодших – одразу до найстарших. Слідом продовжили грати команди категорії «TEENAGERS» 2007-2008 р. н. В боротьбі за третє місце представники «СДЮСШОР ім. Літвака Б. Д. – 2007» переграли молодших колег із «СДЮСШОР ім. Літвака Б. Д. – 2008» з рахунком 53:20. До цього підопічні Владислава Янакі поступилися хлопцям із «SBA» в півфіналі і тому залишилися поза боротьбою за перше місце, у підсумку виборовши «бронзу».

 «Ми брали участь у фінальній частині ВЮБЛ, хлопці приїхали втомленими, деякі ще й отримали пошкодження, а через день була півфінальна гра ОДБЛ. В такій ситуації ми логічно поступилися і змогли завоювати лише третє місце. Вважаю це гарним досвідом, йде процес становлення хлопців як баскетболістів, перемоги ще будуть», - поділився враженнями Владислав Янакі.

Вирішальний матч виявився дуже цікавим: спочатку хлопці з «SBA-2007» взяли з місця в кар’єр – 18:4. Але суперники з южненської «ЮДЮСШ-2007» знайшли контраргументи, жорстко зігравши у захисті, і майже відіграли відставання. Проте коли одесити вдруге пішли у відрив – сил на новий камбек южненцям не вистачило. 62:41 і «SBA-2007» переможець сезону ОДБЛ в категорії «TEENAGERS». Слово наставникам:

 «Цього сезону в нас був важкий початок, потім стало не набагато легше, але я дуже вдячний моїм хлопцям, їхнім батькам, нашій академії за те, що ми весь цей час були разом. Тільки завдяки такій згуртованості ми змогли досягнути результату. Також ми дуже вдячні нашим Збройним силам України, завдяки подвигам яких ми маємо можливість тренуватися і грати турніри та, звісно, Одеській міській федерації баскетболу за організацію дитячої баскетбольної ліги», - зазначив наставник переможців Андрій Жарков.

 «Звичайно нам дуже хотілося здобути перше місце, але об’єктивно наші суперники були сильнішими і переграли нас за багатьма показниками. Вони забили багато важких «трудових м’ячів» і, навіть коли ми підтягувалися, вони за рахунок цього відривалися. В кінцівці ми «підсіли» і фізично, і психологічно, тому поступилися. В цілому друге місце для нас дуже непоганий результат з огляду на численні проблеми з тренувальним процесом, хлопці віддали всі сили і заслужили ці «срібні» нагороди», – сказав наставник южненців Сергій Пінчук.

Найрезультативнішим гравцем сезону в категорії «TEENAGERS» став Іван Іващенко (ЮДЮСШ ЮЖНЕ), а звання MVP суперфіналу записав собі в актив Іван Щербаков (SBA). Кращий тренер - Андрій Жарков (SBA).

Проте нагороджували не тільки переможців, вперше в українській баскетбольній історії за гарну роботу нагородили і суддів, які обслуговували Одеську дитячу баскетбольну лігу. Арбітрів та секретарів відзначили організатори змагань, кожному вручивши почесну відзнаку.

 «Ми вдячні всім суддям, секретарям і статистам за те, що вони навіть в таких важких умовах продовжували займатися своєю справою. Саме тому ми, мабуть вперше в Україні, вирішили їх відзначити індивідуальними подяками. Всі наші представники суддівського корпусу працюють на досить високому рівні і тим самим розвивають баскетбол в нашому місті», - сказав виконавчий директор Одеської міської федерації баскетболу Сергій Стразов.

Останніми на майданчик вийшли представники категорії «JUNIORS». Третє місце в протистоянні з БК «Фонтан-2009» вибороли представники южненської «ЮДЮСШ-2009», перемігши суперників з рахунком 49:39. Гру підопічних оцінив тренер южненців Юрій Вакарчук:

 «Хлопці виступили досить добре, але я як тренер не можу бути задоволений на 100% бо вони завжди можуть зіграти краще. Ми могли зіграти у фіналі, але у дуже серйозній грі з «ЮГ-баскетом» ми поступилися і вибороли третє місце. Для хлопців це гарний досвід, з яким вони далі рухатимуться своїм професійним шляхом», – розповів наставник.

В фінальному матчі боротьби між опонентами не вийшло – команда «СДЮСШОР ім. Літвака Б. Д. – 2009» дуже впевнено обіграли ДБК «ЮГ-Баскет-2009» - 61:25. Враженнями поділилися гравець і тренер суперників.

«Протягом всього сезону ми ставали першими в кожному етапі, але я впевнений, що ми можемо грати ще краще. Хотілося б грати ще розумніше і в захисті, і в нападі. В нас було багато помилок, які нам доводилося виправляти і ми продовжимо це робити. В цілому ми задоволені першим місцем і раді отримати нагороди», - сказав гравець «СДЮСШОР ім. Літвака Б. Д. – 2009» та MVP суперфіналу Віктор Нечитайло.

 «Нажаль в нас не вийшло нав’язати суперникам тієї боротьби, якої хотілося. Ми будемо розбирати помилки і вдосконалювати нашу гру, а також моменти характеру і психологічної підготовки. Але якщо дивитися в цілому по сезону, то ми постійно посідали 3-ті місця і у підсумку стали другими, обігравши ЮДЮСШ. Вважаю такий результат цілком заслуженим», – поділився тренер ДБК «ЮГ-Баскет» Олег Шевченко.

Найрезультативнішим гравцем сезону в категорії «JUNIORS» став Іван Івашов (ЮДЮСШ ЮЖНЕ), а MVP cуперфіналу визнали Віктора Нечитайла (СДЮСШОР ім. Літвака Б. Д.). Кращий тренер - Леонід Милосердний (СДЮСШОР ім. Літвака Б. Д.).

Наостанок організатори Одеської дитячої баскетбольної ліги підвели підсумки сезону дитячих змагань.

 «Я дуже радий, що нам вдалося зберегти кістяк команд і клубів, які брали участь у змаганнях, а також залучити хлопців з Южного та Миколаєва. Протягом всього сезону в ОДБЛ зіграли близько 450 дітей, це понад 35 команд, кожна з яких зіграла близько 25 ігор, а деякі навіть більше. Дуже приємно було спостерігати за їхньою грою і дуже важливо, що ми всіх дітей нагородили медалями, а також вручили індивідуальні нагороди і призи від нашого партнера «Basket Family» та сертифікати від компанії «Світ віртуальної реальності», - сказав виконавчий директор Одеської міської федерації баскетболу Сергій Стразов.

 «Хлопці протягом всього сезону отримували ігрову практику, такі можливості були не у всіх містах України і я дуже радий що нам вдалося подарувати дітям свято гри. Ми всіляко намагалися зробити кожний тур цікавим і мотивували хлопців на вдосконалення і конкурентну боротьбу. Я впевнений що ми провели дуже солідний, цікавий і корисний чемпіонат. Хочу подякувати Одеській міській федерації баскетболу, суддівському корпусу, керівництву СДЮСШОР імені Літвака Б. Д. за допомогу в організації Одеської дитячої баскетбольної ліги. І, звичайно, я вдячний всім гравцям, їх батькам та тренерам за участь, любов до баскетболу і ентузіазм», – поділився враженнями директор ОДБЛ Олег Шевченко.

Підсумкові таблиці сезону Одеської дитячої баскетбольної ліги виглядають так:

Новини по темі
Старий Луцьк провів благодійний турнір Разом до Перемоги
Регіони 23.02.2024
Старий Луцьк провів благодійний турнір Разом до Перемоги
БК Старий Луцьк-Університет та друзі клубу збирали кошти для ЗСУ
Гравці Черкаських Мавп провели майстер-клас для студентів релокованих ВНЗ
Регіони 17.01.2024
Гравці Черкаських Мавп провели майстер-клас для студентів релокованих ВНЗ
Цього разу з майстер-класом до студентів вирушили Роман Новіков та Ерік Бун
БК Говерла новорічними естафетами відсвяткував 20-річчя баскетбольної академії
Регіони 31.12.2023
БК Говерла новорічними естафетами відсвяткував 20-річчя баскетбольної академії
Більше 100 вихованців івано-франківського клубу прийняли участь у святі
Гравці Дніпра провели майстер клас з вихованцями СДЮСШОР-5
Регіони 29.12.2023
Гравці Дніпра провели майстер клас з вихованцями СДЮСШОР-5
Також гравці провели новорічну гру для дітей та їх батьків.
В Ужгороді провели новорічно-різдвяне свято
Регіони 28.12.2023
В Ужгороді провели новорічно-різдвяне свято
Всі учасники були нагороджені смачними призами та клубними подарунками від Баскетбольного клубу Ужгород та друзів.
Старий Луцьк провів святковий захід з юними баскетболістами до Різдва
Регіони 26.12.2023
Старий Луцьк провів святковий захід з юними баскетболістами до Різдва
Захід став достатньо масовим, відбувся у теплій і домашній атмосфері.
Відкритий чемпіонат Київської області серед юнаків та дівчат: результати матчів 23-24 грудня
Регіони 26.12.2023
Відкритий чемпіонат Київської області серед юнаків та дівчат: результати матчів 23-24 грудня
Відбулися чергові матчі відкритого чемпіонату Київської області з баскетболу (ЮБЛКО)
В регіонах України пройшли традиційні баскетбольні різдвяні фестивалі та естафети
Регіони 25.12.2023
В регіонах України пройшли традиційні баскетбольні різдвяні фестивалі та естафети
Окрім можливості пограти в улюблену гру, всі діти отримали подарунки та солодощі
Федерація баскетболу Київщини підписала договір про співпрацю з Управлінням обласної держадміністрації
Регіони 23.12.2023
Федерація баскетболу Київщини підписала договір про співпрацю з Управлінням обласної держадміністрації
Головною метою угоди є насамперед розвиток баскетболу на теренах Київської області.
Вихованці Черкаських Мавп отримали допомогу від Фонду МХП Громад
Регіони 14.12.2023
Вихованці Черкаських Мавп отримали допомогу від Фонду МХП Громад
Керівник Фонду МХП Громаді вручив командам баскетбольної школи Черкаські Мавпи»три комплекти форм та нові баскетбольні м'ячі.
Гравці БК Рівне відвідали новорічне свято в місцевому ОСДЮСШОР
Регіони 13.12.2023
Гравці БК Рівне відвідали новорічне свято в місцевому ОСДЮСШОР
Баскетболісти Суперліги Favnet зробили сюрприз діткам
Відкритий чемпіонат Київської області серед юнаків та дівчат: результати матчів 9-10 грудня
Регіони 12.12.2023
Відкритий чемпіонат Київської області серед юнаків та дівчат: результати матчів 9-10 грудня
Відбулися чергові матчі відкритого чемпіонату Київської області з баскетболу (ЮБЛКО)
Команда НУФВСУ стала чемпіоном Києва серед молодіжних команд
Регіони 09.12.2023
Команда НУФВСУ стала чемпіоном Києва серед молодіжних команд
Чемпіонат Києва серед молодіжних команд-2023 фінішував яскравим "Фіналом чотирьох"
Юні вихованці БК Тернопіль по-баскетбольному відзначили День Святого Миколая
Регіони 07.12.2023
Юні вихованці БК Тернопіль по-баскетбольному відзначили День Святого Миколая
Юнаки та дівчата виконували цікаві естафети з елементами баскетболу та інші активності.
Клуб SBA виграв перший етап Одеської дитячої баскетбольної ліги в категорії Kids-2012
Регіони 26.11.2023
Клуб SBA виграв перший етап Одеської дитячої баскетбольної ліги в категорії Kids-2012
Учасниками в цій віковій категорії стали 13 команд, котрі розподілили на дивізіони «А» та «Б»
Гравці Прикарпаття-Говерли-КФВ провели майстер-клас в гімназії Івано-Франківська
Регіони 23.11.2023
Гравці Прикарпаття-Говерли-КФВ провели майстер-клас в гімназії Івано-Франківська
Павло Горобченко, Володимир Дроздов, Євген Жулавський та Андрій Лонюк провели майстер-клас для юнаків та дівчаток 2-ї гімназії.
Віталій Лебединцев: Хочемо стати найкращою баскетбольною областю в Україні
Регіони 14.11.2023
Віталій Лебединцев: Хочемо стати найкращою баскетбольною областю в Україні
Очільник Федерації баскетболу Київщини розповів про розвиток дитячого баскетболу в регіоні
На Вінничині пройшов чемпіонат області серед дівчат 2008 року
Регіони 13.11.2023
На Вінничині пройшов чемпіонат області серед дівчат 2008 року
Переможцем змагань стала команда МСДЮСШОР -08
На Закарпатті відбувся фінал “Дитячої ліги” серед юнаків та дівчат 2012 року народження
Регіони 07.11.2023
На Закарпатті відбувся фінал “Дитячої ліги” серед юнаків та дівчат 2012 року народження
За підсумками змагань перше місце здобула команда ЗОДЮСШ-2 м. Ужгород