Всі категорії новин
Команда Вищої ліги потренувалася з журналістами

Команда Вищої ліги потренувалася з журналістами

Напередодні складних матчів плей-оф чемпіонату України серед команд Вищої ліги кропивницький «Золотой Век» на чолі з президентом клубу Сергієм Сухим провів нестандартну зустріч з представниками провідних кропивницьких засобів масової інформації. Окрім традиційних запитань, які представники мас-медіа поставили гравцям і тренерам стосовно підготовки команди до вирішальних матчів чемпіонату, журналісти отримали ще й унікальну можливість потренуватися пліч-о-пліч із професіональними баскетболістами, інформує прес-служба клубу.

- Одна справа писати про баскетбол, а зовсім інша – відчути його на майданчику, – зазначив на початку тренування головний тренер «Золотого Века» Георгій Ступенчук, після чого пояснив гостям заходу що і як саме відбуватиметься на паркеті впродовж півторагодинного заняття. Після цікавої розминки, бігових вправ і відпрацювання штрафних кидків на гостей чекали два ігрові періоди по 15 хвилин.

Непересічною подією відкрите тренування стало ще й тому, що на нього завітав президент Федерації баскетболу Кіровоградської області, баскетбольного клубу «Золотой Век» Сергій Сухий. Саме Сергій Олександрович разом із керівником сектору інформаційних технологій БК «Золотой Век», ветераном кіровоградського баскетболу Олександром Сухоносом, а також гравцями команди Олександром Дробязком, Владом Лукінським і Русланом Фортуною допомогли представникам ЗМІ протистояти суперникам у жовтих маніжках: Богадну Сосою, Владу Унгуряну, Володимиру Цибіну, В’ячеславу Моторчуку, Дмитру Антонцю і Сергію Юрченку. Цікаву та веселу гру підсумував фінальний свисток тренера, який зафіксував перемогу… усіх, хто був на майданчику! Адже переможених у цей вечір просто не могло бути. 

По завершенні заходу гравці, тренер і президент клубу відповіли на питання журналістів щодо виступів команди у першій частині чемпіонату та підготовку до ігор плей-оф. 

Відновлення триває повним ходом

За словами Георгія Ступенчука, усі травмовані гравці поступово відновлюються від травм і вже почали тренуватися у загальній групі. І хоч Олександра Дробязка і В’ячеслава Моторчука у заключному турі регулярного чемпіонату проти «Дніпра-2» чекати ще не варто, то вже на іграх плей-офф вони, скоріш за все, зможуть допомогти своїй команді на майданчику.

Завдання: перемагати у кожній грі

- Налаштовуємося на перемогу в кожному наступному матчі, – прокоментував завдання команди на вирішальну частину чемпіонату капітан Богдан Сосой. – Побачимо, як усе складеться, але загадувати наперед, куди вдасться дійти, не будемо. Повторюся, налаштовуємося пройти якомога далі. Усі вісім команд більш-менш рівні. Грати і боротися можна з усіма.

Переповнені трибуни на домашніх матчах – головна мотивація

- Такі заходи – це чудовий заряд позитивних емоцій на майбутні ігри, – продовжує Богдан. –  Хочеться зустрічатися якомога частіше. Що з дітьми, для яких ми проводили майстер-клас декілька тижнів тому, що з вболівальниками, що з ветеранами, журналістами, президентом. Сьогоднішня зустріч із журналістами підтвердила той факт, що «Золотой Век» – велика сім’я, двері до оселі якої завжди відчинені для нових людей, знайомств і зустрічей.

Велика кількість вболівальників на трибунах – для нас це завжди заряд позитивних емоцій і додаткова мотивація. Адже для кого ми тоді граємо, як не для вболівальників? Результат результатом, але все одно кожну свою перемогу ми здобуваємо у першу чергу для кропивничан.

Підтвердили слова капітана і головний тренер Георгій Ступенчук та директор клубу Людмила Сиділо, відзначивши, що у порівнянні з іншими містами показник відвідуваності матчів у Кропивницькому справді є досить високим.

- У Вищій лізі тур складається з двох матчів. Традиційно ігри припадають на вечір суботи та обід неділі. І в ці дні у нас немає вільних місць на глядацьких трибунах, – наголосила виконавчий директор БК «Золотой Век».

Якісна робота ЗМІ відіграє важливе значення у житті клубу

Під час конференції президент «Золотого Века» Сергій Сухий не лише поділився отриманими під час тренування емоціями, а й прокоментував роль мас-медіа в популяризації команди і баскетболу в регіоні загалом.

- Мені завжди приємно знаходитися поруч з командою. На сьогоднішнє тренування я прийшов з дітьми. Хотів, щоб вони також відчули той дух і атмосферу, які панують у нашому клубі.

- Як оціните виступи команди у груповій частині чемпіонату?
- Досконалості немає меж. Як для нашої спільної з журналістами команди, яка сьогодні вперше випробувала власні сили на майданчику, так і, звісно, для головної команди. Завжди хочеться перемагати, але не завжди в силу певних причин нам це вдається.

Щодо не завжди обґрунтованої критики на нашу адресу, можу сказати, що, на жаль, у нас вистачає людей, яким, так би мовити, не дай поїсти – дай критикувати. На практиці ж ті, хто займаються критиканством, зазвичай не є великими професіоналами у тому чи іншому виді спорту, щоб мати змогу об’єктивно оцінити різноманітні фактори, що вплинули на підсумковий результат. Наскільки виклалася команда, які проблеми її спіткали, хвороби, травми? Чому хтось зіграв не в повну силу? Чому хтось залишився на лавці запасних? Щоб давати об’єктивні відповіді на всі ці питання і так само об’єктивно оцінювати дії гравців на майданчику потрібно завжди бути з командою, якомога частіше спілкуватися з нею і отримувати чесну інформацію з перших вуст.

Усі наші баскетболісти завжди хочуть перемагати. Цих гравців зараз би тут не було, якби це було не так. Усі завжди заряджені виключно на позитив, виключно на перемогу. На це хлопців налаштовує головний тренер. Я за можливості також завжди підтримую команду. Саме тому, хочу наголосити, кожному спортсмену важливо відчувати підтримку. У тому числі і з боку журналістів.

Окремо хотілося б звернутися до усіх місцевих ЗМІ з проханням розміщувати на власних ресурсах наші анонси до матчів. Бажано робити це за тиждень до самої гри. Адже кожна людина зазвичай завчасно складає власні плани на наступні вихідні. На наших сайтах клубу і федерації вся ця інформація є. Тому дуже просимо наших журналістів давати таку інформацію трохи раніше і дещо більшим інформаційним потоком. Ми готуємо рекламно-поліграфічну продукцію, розміщуємо афіші містом. Але цього недостатньо. Нам необхідна ваша підтримка. Ваша робота також відіграє важливе значення в житті нашого клубу і баскетболу в області в цілому.

Завжди відкриті для вболівальників

- Ми завжди раді проводити подібні зустрічі, – наголосив наприкінці спілкування головний тренер Георгій Ступенчук. –  Тим паче, коли у команди є пауза в чемпіонаті. Нам дуже хотілося б заповнювати перерви між іграми саме таким чином. Адже подібні заходи – це завжди величезний заряд позитивними емоціями. Так було і під час нашого відкритого тренування, яке ми проводили для діток – вихованців КДЮСШ №4 та інших шкіл за напрямком підготовки «баскетбол», так було і сьогодні. Ми завжди відкриті для всіх наших друзів-вболівальників, преси, вихованців спортивних шкіл, ветеранів. Тому приходьте, будемо узгоджувати графік і зустрічатися.

- Чи були випадки, коли після не зовсім вдалих ігор у команди не було особливого бажання спілкуватися і з пресою, і з вболівальниками?
- Ні, навпаки. У мене немає такого, щоб після поразки зайти в роздягальню і надавати команді на горіхи. Краще спочатку охолонути, а наступного дня вже провести конструктивний діалог і спокійно розібрати ті помилки, які ми допустили у минулій грі. Під час матчів інколи важко стримувати емоції, можна нагримати на гравця, але після гри треба заспокоїтися і дати об’єктивну оцінку тому, що сталося. На рахунок післяматчевих  коментарів скажу так: це наше правило. Ти не можеш піти, не давши інтерв’ю. У Суперлізі за те, що хтось із представників команди відмовив у післяматчевому коментарі до команди застосовуються штрафні санкції. Це не враховуючи того, що після гри тренери з 1-2 гравцями йдуть у зал для прес-конференцій та спілкуються з представниками ЗМІ. Повторюся, наші двері завжди відчинені. Чекаємо вас на наших іграх. Нам потрібна ваша підтримка, адже ми граємо саме для вас!

Новини по темі
Богдан Сосой: Золотому Вєку ще далеко до ігрового піку Богдан Сосой: Золотому Вєку ще далеко до ігрового піку
Тренер та капітан кропивницької команди підбив підсумки року
Богдан Сосой: Золотой Вєк зробив акцент на розвиток місцевих молодих гравців Богдан Сосой: Золотой Вєк зробив акцент на розвиток місцевих молодих гравців
Капітан команди з Кропивницького поділився думкою про перспективи команди в Першій лізі
Вітаємо Сергія Сухого! Вітаємо Сергія Сухого!
Сьогодні День народження голови Кіровоградської обласної федерації баскетболу
Золотой Вєк виступатиме в новому сезоні у Першій лізі Золотой Вєк виступатиме в новому сезоні у Першій лізі
Клуб з Кропивницького виступив зі зверненням до вболівальників
У Кропивницькому змагалися ветерани У Кропивницькому змагалися ветерани
На майданчику зійшлися команди жінок від 35 років та чоловіків старших 45 років
Господарі з рекордом перемогли в фіналі ВЮБЛ у Кропивницькому Господарі з рекордом перемогли в фіналі ВЮБЛ у Кропивницькому
КДЮСШ-Золотой Вєк перемогла в ВЮБЛ серед команд юнаків 2007 р.н.
ВЮБЛ (юнаки-2007): анонс фінального туру ВЮБЛ (юнаки-2007): анонс фінального туру
Перші офіційні старти для дванадцятирічних гравців
У Кропивницькому відбувся фінал обласної дитячої ліги У Кропивницькому відбувся фінал обласної дитячої ліги
У змаганнях брали участь команди юнаків та дівчат 2003-2004 р.н.
У Кропивницькому відбувся баскетбольний семінар У Кропивницькому відбувся баскетбольний семінар
У заході брали участь тренери, вчителі та судді-секретарі
У Кропивницькому професіонали тренувалися з дітьми У Кропивницькому професіонали тренувалися з дітьми
Золотой Век провів відкрите тренування з вихованцями місцевих спортшкіл
Людмила Сиділо: спортшколи області підготували молодих гравців для Золотого Вєка Людмила Сиділо: спортшколи області підготували молодих гравців для Золотого Вєка
Віце-президент Федерації баскетболу Кіровоградської області, виконавчий директор БК Золотой Вєк Людмила Сиділо розповіла про досягнення та плани другої команди клубу
Андрій Бабенко: у кропивницьких юнаків хороші умови для тренувань Андрій Бабенко: у кропивницьких юнаків хороші умови для тренувань
Головний тренер КДЮСШ-4 Золотой Вєк Андрій Бабенко проаналізував страт своїх вихованців у Всеукраїнській юнацькій баскетбольній лізі серед юнаків 2007 р.н.
Юнаки Кропивницького стартують у ВЮБЛ Юнаки Кропивницького стартують у ВЮБЛ
Набирає обертів сезон у Всеукраїнській студентській баскетбольній лізі
У Кропивницькому стартував обласний етап СБЛУ Таскомбанк У Кропивницькому стартував обласний етап СБЛУ Таскомбанк
Студентські команди області зіграли стартові поєдинки нового сезону
У Кропивницькому стартував обласний чемпіонат гравців ДЮСШ У Кропивницькому стартував обласний чемпіонат гравців ДЮСШ
Участь у змаганнях серед баскетболістів 2003/04 рр. беруть вісім команд хлопців та п’ять дівчат