Всі категорії новин
КСЛІ-1 - найкраща команда турніру пам'яті Кочергіної

КСЛІ-1 - найкраща команда турніру пам'яті Кочергіної

У фінальному поєдинку турніру присвяченого чемпіонці світу і багаторазовій чемпіонці Європи Феодорі Кочергіній зустрілися команди із Києва і Дніпра, міст, з якими нерозривно була пов’язана кар’єра видатної баскетболістки. Першу спортивну освіту вона здобула у дніпровському технікумі фізкультури, а першим її клубом був місцевий «Спартак», згодом вона 11 років грала за київське «Динамо» і навчалася у столичному Інституті фізкультури. Звідси її запрошували до збірної СРСР, з якою вона двічі вигравала золото Чемпіонату світу і тричі Чемпіонату Європи.

Для дівчат-баскетболісток 2000 року народження, які змагалися за першість у товариському турнірі-меморіалі, кар’єра Федори Кочергіної може бути гідним прикладом для наслідування. У фінальній зустрічі перемогу здобули киянки з команди КСЛі-1, під проводом Олени Федченко, вони переграли СДЮШОР№5-ДВУФК (Дніпро) з рахунком 97:53.

Результати інших матчів: за третє місце СДЮШОР (Полтава) – Житомир 49:45

за п’яте місце КСЛі-2 (Київ) – Дружківка/Миргород 51:43

Сьогодні перед фінальним поєдинком пам’ять про видатну баскетболісту і тренерку було увічнено на стінах Київського спортивного ліцею меморіальною дошкою, адже саме у цих стінах вона працювала багато років і виховала не одне покоління українських баскетболісток.