Всі категорії новин
Ліга чемпіонів. Індивідуальна статистика та рекорди гравців Прометея перед ТОП-16

Ліга чемпіонів. Індивідуальна статистика та рекорди гравців Прометея перед ТОП-16

Наступного тижня Прометей готується вперше у своїй історії стартувати у ТОП-16 Ліги чемпіонів. Час озирнутися назад і оцінити поточну індивідуальну статистику та рекорди гравців української команди на турнірі.

15 – очок, у середньому за матч, у найрезультативнішого гравця Прометея ДАнджело Харрісона. Він на 22-му місці щодо цього компоненту статистики серед цьогорічних учасників Ліги чемпіонів. У лідера, яким є Девон Акун – Перселл із Галатасарая, 21,5 очко.

Ліга чемпіонів. Командна статистика та рекорди Прометея перед ТОП-16

135 – загальна кількість очок, набраних одним гравцем упродовж нинішнього сезону. На 10-му рядку за цим показником все той же Харрісон. 168 – у майбутнього суперника чинного чемпіона України, Леві Рендольфа із Остенде.

48,1 - % реалізації атак із периметру, в середньому за поєдинок, у Вячеслава Петрова. Це 12-й показник сезону. Іван Стребков із Нижнього Новгорода – перший (14 із 24-х, і це 58,3%.

7,1 – підбирань, у середньому за матч, у Ді Джея Кеннеді: він найкращий за цим показником у Прометеї і 13-й, загалом, на турнірі нинішнього сезону. Лідер – американський важкий форвард італійського Тревізо Аарон Джонс. У нього 8,1 підбирань.

1 – блок-шот, у середньому за гру. А цих матчів у Ді Джея Стефенса поки що у Лізі чемпіонів 6. Разом зі ще шістьма баскетболістами він ділить 13-й рядок цієї статистики. Тут теж на першому місці американський легіонер Тревізо, але Генрі Сімс. Він зіграв 7 поєдинків: у середньому за матч, він блокує 1,9 кидків суперників.

3,7 – результативних передачі, у середньому за матч, у Кріса Доу. У нього позаду 9 поєдинків, у кожному з яких він проводить на майданчику по 28,3 хвилин – теж, у середньому). 7,6 асистів – це статистика угорця Бенедека Вараді, який у свої 27 років продовжує виступати за рідний для нього Фалько.

Гравець Прометея ввійшов у збірну місяця Ліги чемпіонів

1,3 – перехоплення, у середньому за матч, у Шона Еванса. Він із кількома іншими учасниками Ліги чемпіонів – на 26-му рядку. Очолює рейтинг турецький плеймейкер Дарюшшафаки Догуш Оздеміроглу. У власника Єврокубка – 2018 (у складі саме цього клубу) 2,9 перехоплень.

28,9 – у середньому за матч, хвилин проводить на майданчику Ді Джей Кеннеді. Це максимум у Прометеї і 37-й показник змагань. Найбільше часу нинішнього сезону проводить у поєдинках турніру американський форвард Каршияки Бонзі Колсон – 34,7 хвилин.

2 – «дабл-дабли» оформив Ді Джей Кеннеді із трьох, загалом, які нині є у гравців Прометея. Той самий третій, за ліком, - у Кріса Доу. Кеннеді зібрав їх у поєдинках проти Динамо Сассарі (спершу були 17 + 10 підбирань, а потім – 16 + 11). При цьому для нього не вистачило лише одного підбирання, щоб також отримати «дабл-дабли» у другому та третьому поєдинках серії плей-ін проти Хапоеля з Єрусалима. Що ж до Доу, то його «дабл-дабл» - це 15 очок + 10 підбирань у другій зустрічі із Динамо Сассарі. Одноосібно на першому рядку американський форвард французького Діжона Рашард Келлі: він зробив їх чотири.

75% - реалізація кидків із гри в одному матчі – у Ді Джея Кеннеді та Ді Джея Стефенса. Подібними власними рекордами сезону у Лізі чемпіонів вони відзначилися відповідно у поєдинку із Динамо Сассарі 8-го грудня (влучними були 4/6 двоочкових і 2/2 – із дальньої відстані) та вирішальній зустрічі серії плей-ін із Хапоелем 27-го січня (3/3 і 3/5). Із великою групою інших баскетболістів представники Прометея тут розташувалися на 32-му рядку.

Рекордні для турніру 100% реалізації оформили Фран Гуерра із Тенеріфе проти Динамо Сассарі 13-го жовтня (8 / 8 двоочкових), Майкл Ерік із УНІКСа проти Нижнього Новгорода 15-го грудня (9 із 9 двоочкових), Іван Стребков із Нижнього Новгорода проти Діжона 21-го грудня (5/5 влучних двоочкових і 4/4 - дальніх) та бельгійський центровий Манреси Ісмаель Бако проти Каршияки 9-го листопада (8/8 двоочкових).

Андрій Кальніченко: Клуж - суперклуб, який в Україні можна порівняти з Прометеєм

83,3 - % реалізації двоочкових кидків за матч. Так атакували Міро Білан та Шон Еванс, коли Прометей на виїзді перемагав Хапоель у січні та у грудні зустрічався із Динамо Сассарі. Це – 26-й рядок статистики рекордів змагань. 100% реалізації було двічі в Ісмаеля Бако із Манреси, по одному разу – у Майкла Еріка із УНІКСа, Франа Гуерри із Тенеріфе, Бонзі Колсона із Каршияки, Джеремі Сіммонса із Тофаша, боснійця Андрія Стіпановіча із Клужа та представника Пуерто-Ріко та клубу Дарюшшафака Ісайї Пінейро.

100 - % реалізації атак із дальньої дистанції в одному матчі – це рекорд сезону В’ячеслава Петрова, і він з іншими авторами подібного досягнення – на першому рядку відповідної статистики Ліги чемпіонів. 10-го листопада у грі із Тенеріфе він 5 разів атакував із периметру та щоразу влучав.    

5 – вдалих атаки з периметру в одному матчі – у «бігмена» Прометея Вячеслава Петрова. Це сталося у листопаді, коли український клуб зіграв із Тенеріфе (78:80). Петров тоді реалізував усі свої кидки у матчі – не лише ці 5 із дальньої відстані, але і обидва двоочкових. Перший рядок ділять фін Сасу Салін із Тенеріфе та американець Мело Трімбл із Галатасарая: вони закинули по 8 м’ячів із периметру у поєдинках відповідно проти Прометея та Німбурка, які відбулися 6-го жовтня.

5 – підбирань у нападі за Шоном Евансом із Людвігсбургом 21-го грудня. Баскетболіст Прометея розташувався на 16-му рядку. На першому – американський 32-річний центровий турецького Тофаша Джеремі Сіммонс: його перфоманс проти бельгійського Остенде 8-го грудня втілився у 10 підбирань в атаці.

10 – підбирань у захисті, і це досягнення Ді Джея Кеннеді, причому подвійне. Він забрав стільки м’ячів під своїм кошиком в обох матчах із Динамо Сассарі. Ці його індивідуальні здобутки – на 4-му місці загального переліку індивідуальних рекордів сезону на турнірі. На найвищому рядку тут 12 підбирань 32-річного угорського важкого форварда Акоша Келлера із Фалько у грі із АЕКом 14-го грудня.

11 – підбирань, загалом, за один матч – у Ді Джея Кеннеді, які він зробив у грудневій зустрічі із Динамо Сассарі (перемога українського клубу - 89:56). Цей результат – на 18-й сходинці турніру. Аарон Джонс із Тревізо зібрав їх 17 у конкуренції із баскетболістами АЕКа 22-го грудня, і це - №1.

Матч Прометея з Клужем у Лізі чемпіонів перенесено

4 – перехоплення за один матч зробив ДАнжело Харрісон у історичній, адже вона дозволила потрапити до ТОП-16, грі із Хапоелем. Із великою групою інших баскетболістів він – на 10-му рядку. По 6 перехоплень (і це поки що рекорд сезону) – у Догуша Оздеміроглу за Дарюшшафаку у програному нею поєдинку проти Клужа 5-го жовтня, Філа Преслі із німецького Ольденбурга – у невдалій зустрічі клубу із литовським Рітасом 13-го грудня та американця Маркеля Старкса із Ігокеї (нещодавно вже став баскетболістом Фенербхаче) – в успішному протистоянні зі чеським Німбурком 7-го грудня.     

4 – блок-шоти Міро Білана у переможній грі із Людвігсбургом у грудні – не лише його персональне найкраще досягнення нинішнього сезону на турнірі, але і другий показник змагань загалом. На один «горщик» більше вдалося зробити лише Майклу Еріку із УНІКСа, коли він протистояв наприкінці січня Клужу.

32 – балів рейтингу ефективності в одному матчі заробив Ді Джей Кеннеді, а саме у жовтневій зустрічі із Динамо Сассарі, і це – найкращий показник сезону в Лізі чемпіонів для Прометея. Кеннеді у тому протистоянні, зокрема, реалізував усі чотири виконані двоочкові кидки, один із двох дальніх, усі шість штрафних, зробив 10 підбирань, 5 результативних передач і два перехоплення. І це дозволяє йому займати нині 10-й рядок загального рейтингу рекордів за ефективністю. Максимальні 44 бали належать Генрі Сімсу, який у складі Тревізо у матчі проти АЕКа у жовтні закинув 14 м’ячів із двоочкової відстані (із 18-ти виконаних спроб), одного разу схибив із дальньої і реалізував усі три штрафні.        

Новини по темі
Юрій Процюк: Цей досвід — на вагу золота
Єврокубки 10.03.2024
Юрій Процюк: Цей досвід — на вагу золота
Наставник Франківська-Прикарпаття прокоментував срібло команди у Європейській лізі
Франківськ-Прикарпаття поступився у фіналі EWBL
Єврокубки 09.03.2024
Франківськ-Прикарпаття поступився у фіналі EWBL
Українська команда дала бій Варшаві, але програла в кінцівці
Франківськ-Прикарпаття у фіналі Європейської ліги: відеотрансляція матчу проти Полонії
Відео 09.03.2024
Франківськ-Прикарпаття у фіналі Європейської ліги: відеотрансляція матчу проти Полонії
Дивіться фінальний матч Європейської жіночої баскетбольної ліги
Франківськ-Прикарпаття зіграє у фіналі Європейської ліги
Єврокубки 02.03.2024
Франківськ-Прикарпаття зіграє у фіналі Європейської ліги
Українська команда змагатиметься за перемогу єврокубкового турніру
Франківськ-Прикарпаття поступився Остраві в EWBL
Єврокубки 03.02.2024
Франківськ-Прикарпаття поступився Остраві в EWBL
Українська команда вдруге в сезоні поступилась чешкам
Кристина Філевич повторила рекорд результативності EWBL
Єврокубки 03.02.2024
Кристина Філевич повторила рекорд результативності EWBL
Гравчиня збірної України набрала 41 очко в матчі у Варшаві.
41 очка Філевич не вистачило Франківську-Прикарпаття для перемоги в матчі EWBL
Єврокубки 02.02.2024
41 очка Філевич не вистачило Франківську-Прикарпаття для перемоги в матчі EWBL
Українська команда поступилась у Варшаві місцевій Полонії
Франківськ-Прикарпаття зіграє на другому етапі EWBL
Єврокубки 31.01.2024
Франківськ-Прикарпаття зіграє на другому етапі EWBL
Українська команда спробує виграти перший матч в сезоні
Франківськ-Прикарпаття поступився Остраві на євроарені
Єврокубки 27.11.2023
Франківськ-Прикарпаття поступився Остраві на євроарені
Українська команда програла другий матч EWBL
Франківськ-Прикарпаття - Острава: відеотрансляція матчу EWBL
Відео 27.11.2023
Франківськ-Прикарпаття - Острава: відеотрансляція матчу EWBL
Дивіться другий матч української команди в єврокубках
Полонія Варшава – Франківськ-Прикарпаття: відеотрансляція матчу EWBL
Відео 26.11.2023
Полонія Варшава – Франківськ-Прикарпаття: відеотрансляція матчу EWBL
Український клуб стартує у Європейській жіночій баскетбольній лізі
Франківськ-Прикарпаття стартує в єврокубках
Єврокубки 22.11.2023
Франківськ-Прикарпаття стартує в єврокубках
Чемпіон України другий рік поспіль зіграє у EWBL
Артем Пустовий стартував з перемоги у кваліфікації Ліги чемпіонів
Єврокубки 27.09.2023
Артем Пустовий стартував з перемоги у кваліфікації Ліги чемпіонів
Центровий збірної України допоміг Обрадойро виграти перший матч
Олександр Ковляр зіграв у кваліфікації Ліги чемпіонів
Єврокубки 26.09.2023
Олександр Ковляр зіграв у кваліфікації Ліги чемпіонів
Український розігруючий не допоміг Калеву подолати відбір
БК Ужгород став віце-чемпіоном EYBL серед юнаків 2010 року народження
Єврокубки 23.06.2023
БК Ужгород став віце-чемпіоном EYBL серед юнаків 2010 року народження
Чемпіон України ВЮБЛ успішно виступив у Фіналі восьми в Будапешті
Українська команда МОБІ U-16 увійшла до топ-5 Суперфіналу EGBL
Єврокубки 17.04.2023
Українська команда МОБІ U-16 увійшла до топ-5 Суперфіналу EGBL
Команда Марії Дубас та Марини Рубайло виграла два матчі в суперфіналі
Команда МОБІ U-16 здобула перемогу на Easter Cup 2023
Єврокубки 10.04.2023
Команда МОБІ U-16 здобула перемогу на Easter Cup 2023
Підопічні Марії Дубас та Марини Рубайло готуються до фіналу European Girls Basketball League
Українська команда стала третьою у Суперфіналі EYBL в категорії U-16
Єврокубки 04.04.2023
Українська команда стала третьою у Суперфіналі EYBL в категорії U-16
Дві українські команди виступили у Суперфіналі EYBL
Команда МОБІ виступила на етапі EGBL
Єврокубки 21.03.2023
Команда МОБІ виступила на етапі EGBL
Українки не зуміли пробитись до Фіналу чотирьох в категорії U-15