Всі категорії новин
 Михайло Коровін: удень - робота, ввечері – баскетбол

Михайло Коровін: удень - робота, ввечері – баскетбол

Гравець МБК Миколаїв-2 Михайло Коровін розповів клубній прес-службі про особливості виступів у Першій лізі Чемпіонату України.

- На сайті ФБУ у твоїй кар'єрі числяться два сезони в дублі МБК "Миколаїв" (12/13 і 13/14). До потрапляння в склад МБК-2 в рамках Першої ліги в нинішньому сезоні ти не виступав три роки, чим займався і як взагалі прийшов у баскетбол?

- На той час я навчався в школі, побачив по телевізору баскетбол, в мене була зайва вага, і я подумав, що треба зайнятися цим видом спорту. Пам'ятаю тоді грав "ЦСКА", мені сподобався їхній гравець Матіас Смодіш. І я прийшов до спортшколи "Надія", потрапив в групу 1995 року народження до тренера Шнейдера Олександра Андрійовича, відмінного фахівця і просто хорошої людині, поєднуючи навчання, займався баскетболом. 

- Який ВИШ закінчив?

- МКІ ім. адмірала Макарова, спеціальність - телекомунікації, автоматика і електротехніка. Зараз електроніка, називається. З ранку я займався зі Шнейдером, увечері на загальних командних тренуваннях. 

- Розкажи, як потрапив до складу МБК "Миколаїв-2" вперше?

- Влітку після випуску зі школи був перегляд і я пройшов відбір. Тренером тоді дублюючого складу був Сергій Кирлан, під його керівництвом відіграв два сезони. Потім дубль перестав існувати, я ж почав в рамках миколаївської ліги грати за команду заводу "Зоря-Машпроект", в якому працював і працюю досі. Удень - робота, ввечері - зал і баскетбол. Перша ліга вважається аматорськими чемпіонатом. Для мене ж важливо просто займатися спортом. 

- Тим не менше в нашій групі в рамках Першої ліги на твоєму рахунку сім дабл-даблів в чотирнадцяти іграх. В середньому у тебе практично дабл-дабл - 14,2 очок + 9,4 підбирання. Сам себе ти вважаєш класичним потужним форвардом?

- Четвертий номер. В дублі граю п'ятого/центрового, проте краще почуваюся на позиції великого форварда.

- Мінімум ти виконуєш тринадцять кидків, любиш багато атакувати з різних дистанцій?!

- Є комбінації, в яких м'яч доводять до "великого" і потрібно обігрувати суперника і завершувати атаку. Виходить - потрапляю, не виходить - просто виконую спробу. Кидок - це краще, ніж втрата. Якщо бачу можливість, віддам передачу. 

- У домашньому матчі із Золотим Вєком-2 з Кропивницького у тебе відмінний набір за статистикою - 35+13 підбирань+6 передач+3 перехоплення+2 блоки при загальному рейтингу ефективності 47, твій особистий рекорд сезону. Згадай перипетії тієї зустрічі. 

- Не звертаю уваги на індивідуальні цифри, важливі тільки командні перемоги і лише успішні результати. У команди-суперника особливо не було потужних форвардів, тому використовував свою перевагу у фізиці з трьохсекундної зони і до того ж "пішов" кидок у фарбі.

- В останньому виїзному турі у Кривому розі в іграх з лідером нашої групи КДПУ дабл-дабли у тебе значні - 27+18 підбирань і 23+12 підбирань. Однак не вистачило цього для перемог.

- Їхали, звичайно ж, із завданням перемагати. На жаль, відразу на старті "злетіли" на двадцять очок, у зв'язку з тим, що КДПУ більш досвідченіші і зіграні за нас, маючи в розпорядженні хороших виконавців як Сергійчик або Бондаренко. Ми ж перший рік тільки таким складом виступаємо. Віддавши перевагу супернику, ми постаралися повернутися в гру, але в близьких кінцівках ми поступаємося, знову ж таки через недосвідченність і помилки. 

- До виїзду в Кривий ріг команда перебувала на ходу, досягнувши п'ять вікторій поспіль. 

- Зараз п'ять поразок поспіль, враховуючи ігри в МБЛ. 

- Як справи у команди в МБЛ (Миколаївська баскетбольна ліга - ред.)?

- Дуже хороші команди зібралися в цьому році, цікаво грати. З Першої ліги не всі можуть бути задіяні, Хохоник і Шепіль не грають. Боремося, не завжди виходить, але стараємося. Приміром, у НБЛ виступає херсонська "Авто-Плаза", що з нами в групі Першої Ліги. Також, команда "Легіон", "Зоря-Машпроект", в якій грає Олексій Адедіран (пограв за МБК "Миколаїв").

- Виходить, ти зараз граєш проти команди заводу, в якому працюєш?

Коли я грав за команду заводу, зараз граю за МБК-2 проти "Зорі-Машпроект". Всі хлопці знайомі, відносини виключно дружні, цікаві ігри. 

- Що саме на заводі робиш?

Я є інженером-електриком, керівником групи обслуговування високовольтного обладнання електропостачання заводу. Начальник оперативно-диспетчерської служби, можеш так записати. З 7.15 до 16.00 на роботі, ранкові тренування я пропускаю, на вечірніх займаюся. Зміна діяльності робить життя цікавішим. 

- Як грається без капітана Хохоника, який вже в Суперлізі грає за основну команду?

- Все Нормально. Повернувся в стрій Міша Галєнко, також є перший номер Андрій Осіпов. Ці розігруючі цілком його замінюють. Не сказав би, що прям не вистачає Хохоника, всі хлопці заряджені. У нас атмосфера в команді хороша, ось Шепіля Макса прийняли, називаємо його "пенсіонером" (посміхається - ред.). Макс нам допомагає в силу свого досвіду, в Кривому розі настріляв по 25 очок. 

- Бачив тебе і інших дублерів на Матчі зірок у Миколаєві, дійство Суперліги сподобалося?

- Я побував на матчі зірок у Миколаєві ще в 2009 році в ролі юного глядача. У цьому ж році м'ячики подавав (посміхається - ред.). Баскетболісти клубів Суперліги яскравими і ефектними моментами порадували публіку в "Надії", організатори та керівництво клубу подарували шоу. Дуже порадів за Льошу Онуфрієва, всі вболівали за нього, трохи шкода, що Антон Давидюк програв у фіналі. Зараз же ось закінчився олстар в НБА, подивився хайлайти. Але мені подобаються матчі зірок в Америці зразка 2005 року, коли Вінс Картер грав, коли команди захищалися і більше боротьби було. 

- З приводу хайлайтів, в Клівленді і не тільки гравці перед виходом на паркет обмінюються своєрідними привітаннями, виконуючи певні заготовлені 'moves'. Я ось помітив, що ви зі Стасом Міроненко щось подібне робите перед іграми.

- Ми самі придумали, такі у нас авторські ідеї. Це дуже заряджає перед виходом на майданчик. Всі ці фішки, так звані "хэндшэйки" виконуємо до і під час гри, на тренуваннях. Зі Стасом ми знайшли цей певний зв'язок. Буває, коли я потрапляю з-за дуги, "Мірон" стрілу заряджає. Коли передачу віддав, то рух, ніби "розсиплюєш". У всьому є свій сенс. Це весело.

- Чи є час на інші заняття, окрім баскетболу та роботи?

- Батькам допомогти, з'їздити до бабусі, встигнути прогулятися по місту з друзями, якщо дозволяє час. Зараз готуємося до домашніх ігор проти запорізького "Металурга". 

- Захоплення у музиці, кіно?

- На захоплення часу не вистачає. Старі фільми з Джекі Чаном волію дивитися. 

- Кумири баскетболу є?

- Зі старої школи - Хакім Оладжувон. З новою - Зак Рендольф, Джоель Эмбід. Крістапс Порзінгі

Новини по темі
Фінал восьми Першої ліги прийме Рівне Фінал восьми Першої ліги прийме Рівне
На титул цього сезону в Першій лізі претендують вісім команд
Визначена символічна збірна та MVP 13-го ігрового тижня Першої ліги Визначена символічна збірна та MVP 13-го ігрового тижня Першої ліги
Матчами в Хмельницькому та Чернівцях завершився другий етап регулярного чемпіонату Вищої ліги.
Перша ліга: Вінниця та Хмельницький-2 виграли групи другого етапу Перша ліга: Вінниця та Хмельницький-2 виграли групи другого етапу
В регулярному чемпіонаті Першої ліги завершився другий етап
Перша ліга: відеотрансляція матчів 14 квітня
Відео 14.04.2024
Перша ліга: відеотрансляція матчів 14 квітня
Дивіться матчі регулярного чемпіонату Першої ліги
Перша ліга: Вінниця залишилась непереможною, Ужгород обіграв БІПУ-2 Перша ліга: Вінниця залишилась непереможною, Ужгород обіграв БІПУ-2
У регулярному чемпіонаті Першої ліги відбулись чергові матчі
Перша ліга: відеотрансляція матчів 13 квітня
Відео 13.04.2024
Перша ліга: відеотрансляція матчів 13 квітня
Дивіться матчі регулярного чемпіонату Першої ліги
Перша ліга: відеотрансляція матчів 12 квітня
Відео 12.04.2024
Перша ліга: відеотрансляція матчів 12 квітня
Дивіться матчі регулярного чемпіонату Першої ліги
Визначена символічна збірна та MVP 12-го ігрового тижня Першої ліги Визначена символічна збірна та MVP 12-го ігрового тижня Першої ліги
В регулярному чемпіонаті Першої ліги у чоловіків розпочались матчі другого етапу.
Перша ліга: БІПА-2 та Вінниця здобули треті перемоги на другому етапі Перша ліга: БІПА-2 та Вінниця здобули треті перемоги на другому етапі
Завершилось перше коло другого етапу чоловічої Першої ліги
Перша ліга: відеотрансляція матчів 31 березня
Відео 31.03.2024
Перша ліга: відеотрансляція матчів 31 березня
Дивіться матчі регулярного чемпіонату Першої ліги
Перша ліга: БІПА-2 та Вінниця вийшли в лідери своїх груп Перша ліга: БІПА-2 та Вінниця вийшли в лідери своїх груп
Відбулись чергові матчі другого етапу регулярного чемпіонату Першої ліги
Вінниця здолала ЧЕ-Баскет-ЧОДЮСШ в Першій лізі: фотогалерея Вінниця здолала ЧЕ-Баскет-ЧОДЮСШ в Першій лізі: фотогалерея
Дивіться фотогалерею матчу Вінниця - ЧЕ-Баскет-ЧОДЮСШ
Перша ліга: відеотрансляція матчів 30 березня
Відео 30.03.2024
Перша ліга: відеотрансляція матчів 30 березня
Дивіться матчі регулярного чемпіонату Першої ліги
Перша ліга: відеотрансляція матчів 29 березня
Відео 29.03.2024
Перша ліга: відеотрансляція матчів 29 березня
Дивіться матчі регулярного чемпіонату Першої ліги
Перша ліга: анонс матчів 28-31 березня Перша ліга: анонс матчів 28-31 березня
В першій лізі серед чоловіків стартує другий етап
Визначились групи другого етапу регулярного чемпіонату Першої ліги Визначились групи другого етапу регулярного чемпіонату Першої ліги
Вісімка команд продовжує боротьбу за медалі Першої ліги
Визначена символічна збірна та MVP ігрового тижня Першої ліги Визначена символічна збірна та MVP ігрового тижня Першої ліги
В регулярному чемпіонаті Першої ліги у чоловіків завершились матчі першого етапу.