Всі категорії новин
Олена Тетерук: сподіваюся в майбутньому поширити роботу кемпу на весь Київ та Україну

Олена Тетерук: сподіваюся в майбутньому поширити роботу кемпу на весь Київ та Україну

Досвідчена баскетболістка жіночої Суперліги Олена Тетерук започаткувала власний тренувальний табір для дітей. Його основна відмінність від інших подібних – вуличний кемп для всіх бажаючих.

- Розкажіть, як виникла ідея такого стартапу?
- Вуличний баскетбольно-розважальний кемп, саме так я його називаю. Ідея такого стартапу виникла з трьох причин. Перша. Одного квітневого дня ​​до мене підійшла мама однокласниці моєї старшої доньеи Вікторії, якій 9 років, і каже: «Олено, наша донька Аня так закохалася в баскетбол, вона дивиться ролики-посібники для навчання в ютюбі, виходить на стадіон школи біля будинку щосуботи та неділі і вчиться, багато дітей почали підтягуватися до Ані і нас вже діток з десяток набралося. Прийдіть, проведіть їм майстерклас.

Коли закінчилися мої ігри плей-оф, я прийшла до діток і провела тренування на дві години і вони не захотіли завершувати його. Батьки одразу стали дякувати в фейсбуці.

Друга причина. У дитинстві я ходила в міський табір цілий місяць, моя ДЮСШ організувала такий табір щороку першого літнього місяця. Батьки влітку працювали і звичайно вони мене туди відправили, щоб я не сумувала вдома. Там я відмінно проводила час зі своїми баскетбольними друзями.

Третя причина. Я настільки люблю баскетбол, що мені хочеться, щоб ним займалися всі.

Йшла додому і думала. Сезон завершено, перерва чотири місяці, я давно хочу піти в тренерську діяльність або кудись, де я можу розвивати баскетбол і віддавати свої багаторічні (28 років) знання і досвід. А що, якщо запустити вуличний кемп і в розважальній манері навчати дітей і просто відмінно проводити з ними час.

- І якими були ваші подальші кроки?
- Я зробила афішу, розповсюдила в соцмережах, групах свого будинку, шкільних групах, попросила поширювати. Думала, ну буду ходити зі своїми дітьми та ще чоловік 5-6 – і супер.

Але не так сталося. Піднявся ажіотаж, почалися дзвінки, повідомлення. Після цього я зрозуміла, що моєму кемпу таки бути. Я зайшла з офіційним візитом до директора школи, де проводила майстерклас. І вона послухавши мене, дала добро на використання її новітнього стадіону, відремонтованого минулого року, далеко не кожна школа йде на зустріч і дозволяє займатися на своєму стадіоні. Тому особлива подяка Оксані Володимирівні за її підтримку. А також подяка ресторану через дорогу, який дозволив нам використовувати частину свого приміщення.

- Хто вам допомагав? Була допомога взагалі?
- Головними помічниками були мої діти, вони ходили, розповідали всім друзям, в школі, на заняттях з танців. Вони загорілися моєю ідеєю більше, ніж я. І, до речі, про них. Давно їх просила спробувати себе в баскетболі, так як обидві будуть однозначно високими. Але вони завжди мені відповідали: «Мама нам вистачає твого баскетболу, самі ми не хочемо». І ось завдяки табору вони закохуються в гру. І так багато дітей.  

Ще одну допомогу я отримала від ФБУ – мені видали м'ячі. Решту інвентарю я купила сама, і батьки купили м'ячі своїм дітям, які вирішили займатися на постійній основі.

Також президент БК Франківськ, з яким у мене дружні стосунки, пообіцяв пошити футболки нашого кемпу. Тож чекаємо. А ще Максим Утєхін обіцяв зайти до нас в гості з морозивом для дітей.

І взагалі, користуючись нагодою, прошу всі київські клуби звернути на нас увагу і провести нам майстерклас, дітям дуже цікаво.

- Яка кількість дітей в твоєму кемпі? Якого віку?
- У перший день нас було 19, а вже з другого нас 26-27. Загальна кількість дітей вже десь 35.

Я беру всіх від восьми років, є і 15-річні, але середній вік 9-11 років. Це той вік, коли діти вже можуть сприймати інформацію не тільки в ігровій формі, у них краща посидючість і багато іншого. Діти до восьми років повинні навчатися лише граючи в м'яч, без особливого упору на техніку.

- Так, це відмінний старт і відмінна ідея, а що далі? Є плани?
- О, їх багато. На найближче майбутнє це відкрите заняття для батьків, спільний день з батьками «Діти проти Батьків». Похід в кіно на прем'єру другої частини Космічного Джему. І дуже хочу щоб ми всі під кінець зміни, в середині серпня, поїхали або в Буковель, або на море – веду переговори з батьками, шукаю варіанти.

А якщо про подальші плани на майбутнє, хотіла б охопити масштабно Київ, всі райони, а може і всю Україну! Це хороша селекція дітей, відмінна популяризація баскетболу, пропаганда здорового способу життя та життя дітей на свіжому повітрі і без гаджетів. Адже все найкраще і цікаве, твоє життя знаходиться біля тебе, а не в телефоні.

Новини по темі
Людмила Спірідонова: У будь-якому матчі Фіналу чотирьох може статися все, що завгодно Людмила Спірідонова: У будь-якому матчі Фіналу чотирьох може статися все, що завгодно
Одна з лідерок Рівного про підготовку своєї команди до вирішальних матчів сезону
Ольга Алексейчик: Запрошую на Фінал чотирьох - атмосфера з вболівальниками на трибунах багато чого коштує Ольга Алексейчик: Запрошую на Фінал чотирьох - атмосфера з вболівальниками на трибунах багато чого коштує
Капітан Франківська-Прикарпаття заявила, що команда їде до Києва за перемогою
Купуйте квитки на Фінал чотирьох жіночої Суперліги Купуйте квитки на Фінал чотирьох жіночої Суперліги
Вже найближчими вихідними стане відома команда чемпіон жіночої Суперліги цього сезону
Визначена символічна збірна та MVP десятого ігрового тижня жіночої Суперліги Визначена символічна збірна та MVP десятого ігрового тижня жіночої Суперліги
В регулярному чемпіонаті жіночої Суперліги зіграні останні матчі
Фінал чотирьох жіночої Суперліги: розклад матчів Фінал чотирьох жіночої Суперліги: розклад матчів
Вирішальні матчі чемпіонату пройдуть 30-31 березня в столичному ПС Венето.
Франківськ-Прикарпаття переграв в Одесі ІнтерХім: фотогалерея Франківськ-Прикарпаття переграв в Одесі ІнтерХім: фотогалерея
Дивіться фотогалерею матчу ІнтерХім - Франківськ-Прикарпаття
Жіноча Суперліга: Київ-Баскет та Франківськ-Прикарпаття перемогами завершили регулярний чемпіонат Жіноча Суперліга: Київ-Баскет та Франківськ-Прикарпаття перемогами завершили регулярний чемпіонат
Київ-Баскет вдруге обіграв Вінницю, а Франківськ-Прикарпаття знову виграв в Одесі.
Анна Сугак встановила новий рекорд сезону Суперліги Анна Сугак встановила новий рекорд сезону Суперліги
Гравчиня Київ-Баскета продемонструвала вражаючий індивідуальний показник
Жіноча Суперліга: відеотрансляція матчів 24 березня
Відео 24.03.2024
Жіноча Суперліга: відеотрансляція матчів 24 березня
Дивіться чергові матчі регулярного чемпіонату
Жіноча Суперліга: Франківськ-Прикарпаття виграв в Одесі, перемоги Київ-Баскета та Рівного Жіноча Суперліга: Франківськ-Прикарпаття виграв в Одесі, перемоги Київ-Баскета та Рівного
В жіночій Суперлізі зіграні чергові матчі регулярного чемпіонату
Жіноча Суперліга: відеотрансляція матчів 23 березня
Відео 23.03.2024
Жіноча Суперліга: відеотрансляція матчів 23 березня
Дивіться чергові матчі регулярного чемпіонату
Рівне-ОШВСМ здолав Динамо в жіночій Суперлізі Рівне-ОШВСМ здолав Динамо в жіночій Суперлізі
У Києві стартував останній тур регулярного чемпіонату жіночої Суперліги
Віта Горобець: Фінал чотирьох жіночої Суперліги буде дуже цікавим Віта Горобець: Фінал чотирьох жіночої Суперліги буде дуже цікавим
Капітан Київ-Баскета про останні результати команди та вирішальну частину сезону.
Динамо-УДУ – Рівне-ОШВСМ: відеотрансляція жіночої Суперліги
Відео 22.03.2024
Динамо-УДУ – Рівне-ОШВСМ: відеотрансляція жіночої Суперліги
Дивіться матчі останнього туру регулярного чемпіонату жіночої Суперліги
Перед фіналом регулярного чемпіонату жіночої Суперліги: лідери за статистичними показниками Перед фіналом регулярного чемпіонату жіночої Суперліги: лідери за статистичними показниками
ФБУ звертає увагу на кращих гравців сезону за основними статистичними показниками
Перед фіналом регулярного чемпіонату жіночої Суперліги: кращі за результативністю Перед фіналом регулярного чемпіонату жіночої Суперліги: кращі за результативністю
Кращою за результативністю в чемпіонаті є захисниця Динамо Оксана Фастова