Всі категорії новин
Перша ліга: Чернігів поступився вдома Луцьку

Перша ліга: Чернігів поступився вдома Луцьку

БК «Чернігів» у рамках групи 4 Першої ліги чемпіонату України з баскетболу серед чоловіків зустрічався з командою «Старий Луцьк-Університет».

Ігри проти волинян мали для чернігівців важливе значення: дві перемоги над прямим конкурентом («Чернігів» іде на 4-му місці в таблиці, а «студенти» – на третьому) дозволили би підопічним Олександра Хоменка зробити значний крок до мети – потрапляння у підсумкову четвірку , яка продовжить боротьбу за медалі.

Але у першому матчі серії чернігівці програли 55:72. Тож до наступного протистояння господарі підходили не в найкращому настрої та зі значними змінами у складі, у порівнянні з останнім домашнім матчем проти київського «КСЛІ», зазначає «Деснянська правда».

 Зміни торкнулися і стартової п’ятірки господарів, у якій були відсутні Артур Квач і Володимир Чехун (вони залишилися поза заявкою на матч), яких замінили Павло Ятченко й Анатолій Осипенко.
– Квач та Чехун травмовані. Це сталося буквально перед грою. Отже, зміни у складі – не моє рішення, а вимушений крок. Олександр Горбаченко, на жаль, теж не зміг нам допомогти, – пояснив головний тренер "Чернігова" Олександр Хоменко.

А ось у «студентів» зміни у складі були швидше приємні: «Старий Луцьк» перед іграми з «Черніговом» поповнив Олег Салтовець, відомий за виступами за БК «Донецьк», БК «Київ» та інші найсильніші українські клуби. 

Дві чверті позитиву
Почалося все для чернігівців непогано: Олександр Хоменко відзначився двома точними потрапляннями поспіль і рахунок став 6:0 на користь господарів.

Впадало в очі те, що на тлі потужних, мов скелі, гравців «студентів», навіть чернігівські центрові мали вигляд максимум легких форвардів – в об’ємі м’язової маси господарі паркету гостям явно програвали. Що, втім, не заважало «Чернігову» збирати фоли на суперниках – уже за перші 5,5 хвилини гри гості вичерпали ліміт командних фолів.
«Чернігів» володів мінімальною перевагою в рахунку, але на останній хвилині першої чверті дозволив «студентам» вийти вперед. І все ж на першу перерву команди пішли з рівним рахунком: Денис Солодовніков забив триочковий із сиреною. 19:19.

На старті другої чверті у складі «Чернігова» виділявся розігруючий Олег Овчаренко. Колишній гравець чернігівських «Варягів» не тільки непогано діяв при розіграші, а й збирав на собі фоли суперників, заробивши навіть три штрафні поспіль. Щоправда, реалізація Олега підвела – з трьох спроб він реалізував лише одну. І все ж саме Овчаренко точним двоочковим вивів «Чернігів» уперед – 24:22 – та змусив тренера «студентів» Володимира Журжія взяти тайм-аут.
І, вочевидь, у цієї перерві тренер гостей зміг достукатися до своїх підопічних. На вдалі дії Овчаренка відповів Салтовець, який двічі поспіль точно атакував з-під кільця, просто не помічаючи захисту чернігівців. «Студенти» стали пресингувати на чужій половині поля, що призвело до проблем із виходом в атаку у «Чернігова». Але все ж до великої перерви відрив гостей був невеликим – 41:37 на користь команди з Луцька.

У перерві граючий головний тренер Олександр Хоменко не став розминатися разом зі своїми партнерами, а замість цього на лаві запасних команди разом із колегою Ігорем Саченком проводив нараду, вочевидь, вирішуючи, як домогтися перемоги.

У пошуках лідера
Але у третій чверті все пішло зовсім не за чернігівським сценарієм. За перші 3 хвилини все, чим змогли відзначитися господарі паркету, – один закинутий штрафний у виконанні Павла Ятченка. Рахунок став 38:48 на користь гостей і настав уже час Олександра Хоменка взяти тайм-аут.

Утім, він не допоміг. Гра розладналася у всіх гравців «Чернігова», і навіть традиційний лідер атак чернігівського клубу Олексій Рушаков не дуже виділявся на загальному тлі. Господарі володіли м’ячем майже весь відведений на атаку час, але часто так і не створювали собі момент для кидка.

– Не шукатимемо виправдань. Винні самі. Збилися на індивідуальні дії. Мета була – грати певні комбінації, у нас це не вийшло. Почали втрачати м’яч, «Старий Луцьк-Університет» побіг уперед і, знову ж таки, Олег Салтовець теж допоміг їм зробити цей відрив. 

Працюватимемо над помилками, – прокоментує провал у третій чверті Олександр Хоменко.

У підсумку окремо взяту третю чверть «Чернігів» програв – 10:26. Загалом же за сумою трьох чвертей рахунок був 47:67 на користь гостей. І тільки диво могло допомогти господарям лише за одну чверть ліквідувати це відставання.

Але замість дива сталася... травма у Дениса Солодовнікова. На 34-й хвилині, після контакту з суперником, Денис пішов на лаву, тримаючись за руку.

– У Дениса щось пов’язане з розтягненням м’яза. Сподіватимемося, що до гри з «Коростенем» він встигне відновитися, – розповість Олександр Хоменко.

З позитивного в останній чверті варто відзначити вдалий вихід на майданчик Бориса Луговського, який зумів за хвилину зібрати на собі два фоли суперника, та два перехоплення у виконанні Олега Овчаренка.

Вочевидь, якщо Денис Солодовніков не встигне відновитися за тиждень, саме Олегові доведеться покласти на свої плечі обов’язки основного розігруючого. Хочеться вірити, що гравець готовий до ролі лідера... (Втім, в обоймі «Чернігова» є ще граючий тренер Ігор Саченко та молодий Денис Заворотний).

А матч із командою з Луцька «Чернігів» програв. 64:89.
– У нас додався один гравець – Олег Салтовець. Він дуже нам допоміг. «Чернігів» протягом двох ігор грав «зону», тому це трошки сковувало наші рухи. Гра, особливо друга, виявилася дуже в’язкою. Хлопці виконали те, що вони повинні були зробити, – скаже після гри Володимир Журжій. 

Новини по темі
Фінал восьми Першої ліги: анонс матчів Фінал восьми Першої ліги: анонс матчів
Чоловіча Перша ліга останньою з професійних ліг в Україні визначає чемпіона
Фінал восьми Першої ліги прийме Рівне Фінал восьми Першої ліги прийме Рівне
На титул цього сезону в Першій лізі претендують вісім команд
Визначена символічна збірна та MVP 13-го ігрового тижня Першої ліги Визначена символічна збірна та MVP 13-го ігрового тижня Першої ліги
Матчами в Хмельницькому та Чернівцях завершився другий етап регулярного чемпіонату Вищої ліги.
Перша ліга: Вінниця та Хмельницький-2 виграли групи другого етапу Перша ліга: Вінниця та Хмельницький-2 виграли групи другого етапу
В регулярному чемпіонаті Першої ліги завершився другий етап
Перша ліга: відеотрансляція матчів 14 квітня
Відео 14.04.2024
Перша ліга: відеотрансляція матчів 14 квітня
Дивіться матчі регулярного чемпіонату Першої ліги
Перша ліга: Вінниця залишилась непереможною, Ужгород обіграв БІПУ-2 Перша ліга: Вінниця залишилась непереможною, Ужгород обіграв БІПУ-2
У регулярному чемпіонаті Першої ліги відбулись чергові матчі
Перша ліга: відеотрансляція матчів 13 квітня
Відео 13.04.2024
Перша ліга: відеотрансляція матчів 13 квітня
Дивіться матчі регулярного чемпіонату Першої ліги
Перша ліга: відеотрансляція матчів 12 квітня
Відео 12.04.2024
Перша ліга: відеотрансляція матчів 12 квітня
Дивіться матчі регулярного чемпіонату Першої ліги
Визначена символічна збірна та MVP 12-го ігрового тижня Першої ліги Визначена символічна збірна та MVP 12-го ігрового тижня Першої ліги
В регулярному чемпіонаті Першої ліги у чоловіків розпочались матчі другого етапу.
Перша ліга: БІПА-2 та Вінниця здобули треті перемоги на другому етапі Перша ліга: БІПА-2 та Вінниця здобули треті перемоги на другому етапі
Завершилось перше коло другого етапу чоловічої Першої ліги
Перша ліга: відеотрансляція матчів 31 березня
Відео 31.03.2024
Перша ліга: відеотрансляція матчів 31 березня
Дивіться матчі регулярного чемпіонату Першої ліги
Перша ліга: БІПА-2 та Вінниця вийшли в лідери своїх груп Перша ліга: БІПА-2 та Вінниця вийшли в лідери своїх груп
Відбулись чергові матчі другого етапу регулярного чемпіонату Першої ліги
Вінниця здолала ЧЕ-Баскет-ЧОДЮСШ в Першій лізі: фотогалерея Вінниця здолала ЧЕ-Баскет-ЧОДЮСШ в Першій лізі: фотогалерея
Дивіться фотогалерею матчу Вінниця - ЧЕ-Баскет-ЧОДЮСШ
Перша ліга: відеотрансляція матчів 30 березня
Відео 30.03.2024
Перша ліга: відеотрансляція матчів 30 березня
Дивіться матчі регулярного чемпіонату Першої ліги
Перша ліга: відеотрансляція матчів 29 березня
Відео 29.03.2024
Перша ліга: відеотрансляція матчів 29 березня
Дивіться матчі регулярного чемпіонату Першої ліги
Перша ліга: анонс матчів 28-31 березня Перша ліга: анонс матчів 28-31 березня
В першій лізі серед чоловіків стартує другий етап
Визначились групи другого етапу регулярного чемпіонату Першої ліги Визначились групи другого етапу регулярного чемпіонату Першої ліги
Вісімка команд продовжує боротьбу за медалі Першої ліги