Всі категорії новин
Перша ліга: чернігівська казка закінчилася

Перша ліга: чернігівська казка закінчилася

У чернігівській ОКДЮСШ відбувся матч-відповідь 1/8 фіналу Першої ліги чоловічого чемпіонату України з баскетболу, в якому «Чернігів» приймав «ДіДіБао» (Кам’янець-Подільський).

У регулярному чемпіонаті чернігівська команда посіла четверте місце у групі 4, в той час як «ДіДіБао» свою групу виграв, нагадує «Деснянська правда». 

До того ж перший матч 1/8 фіналу, який відбувся у Кам’янці-Подільському, закінчився розгромом чернігівців – 86:65. Тому фаворитами у грі були баскетболісти «ДіДіБао», а «Чернігову», щоби продовжити серію, потрібно було обов’язково вигравати вдома. Щоправда, варто зауважити, що саме в рідних стінах команда Олександра Хоменка грає непогано: з 8 перемог цього сезону (дві з них не увійшли у статистику у зв’язку з тим, що результати «Маяка» (Сарни) анульовані) 6 були здобуті саме в ОКДЮСШ.

Зустрічають по одягу,але як би провести?..
На відміну від господарів, які вийшли на гру в нових футболках, на гравцях «ДіДіБао» були звичайні футболки різних (переважно чорного, але траплялися і темно-синього) кольорів. Гості ніби вийшли не на матч 1/8 фіналу, а на гру у дворі. Створенню такої «товариської» атмосфери сприяли й напівпорожні трибуни (гра почалася о 16:00).

Утім, «чорні» швидко змусили забути про зовнішній вигляд своєї форми, двічі реалізувавши швидкі відриви та зробивши рахунок 6:0 на свою користь. Однак чернігівське тріо Хоменко-Солодовніков-Осипенко вивело господарів уперед – 9:7.

Але гравців «ДіДіБао» лідерство господарів не лише не зупинило, а швидше – тільки завело. Гості були націлені на перехоплення й успішно реалізовували швидкі відриви. До того ж «чорні» запропонували господарям в’язку гру під своїм кільцем: прорватися у трисекундну зону, через щільність, виявилося дуже складно.

У чернігівців же було мало успішних дій, що ускладнювалося явно не найкращою формою лідера господарів Олексія Рушакова. До того ж невдало вийшов із лави запасних Олег Овчаренко, а ще один лідер сіверян Артур Квач, вочевидь, через проблеми зі здоров’ям, провів у цій грі лише 3 хвилини 48 секунд. 

11:20 на користь гостей після першої чверті. 
На початку другої чверті «чорні» продовжили нарощувати свій відрив, зробивши ривок 12:2. Перервав вдалу серію гостей своїм двоочковим Євген Сокирко. Втім, це не дуже допомогло. Рахунок став 15:32 на користь гостей.

«Чернігів» був не схожий сам на себе. Після кидків господарів м’яч часто навіть не торкався дужки кільця (у баскетболі це називається «протяг»), а «ДіДіБао» часто перехоплював м’яч і тікав у швидкі відриви. При цьому гості ще жаліли господарів, не дуже вдало реалізуючи штрафні кидки. Наприкінці чверті трохи «розфарбували» гру сіверян Олег Овчаренко та Денис Заворотний, але без особливого впливу на результат – 22:44 до великої перерви.

Остання гра сезону
У перерві завести залу спробувала танцювальна команда «Lord Fam», яка вперше виступила цього сезону. Щоправда, танцювали хлопці й дівчата спинами до глядачів і обличчями до спорожнілої лави «ДіДіБао» та явно розчавлених гравців «Чернігова», яким у цей момент навряд чи було до танців.

Оскільки результат матчу був уже зрозумілим, у третій чверті команди дозволили собі трохи розслабитися й окремо взятий відрізок «Чернігів» програв «усього-на-всього» з рахунком 19:24. В останній чверті запам’яталися кілька яскравих проходів Олега Овчаренка та Дениса Заворотного, але вплинути на результат матчу вони вже не могли. 60:84. «Чернігів» програв серію з рахунком 0:2 і завершив сезон.

– Ми перемогли в першу чергу за рахунок хорошого захисту. За першу половину гри пропустили лише 22 очки. Це був дуже хороший заділ для перемоги, – розкрив «таємницю» успіху граючий головний тренер «ДіДіБао» Микола Полуляк. – Легко нам не було. Ще у першій грі у нас був момент, коли ми вигравали близько двадцяти очок, але у другій половині гри чернігівці нам попсували нерви, незважаючи на великий підсумковий рахунок. Гра не була настільки легкою, наскільки це може здатися по рахунку. 

– У першій половині ми часто збиваємося на гру 1 в 1, у другій починаємо грати більш-менш, але вже не вистачає, оскільки все втрачено у перших двох чвертях... Уже не перша гра, коли «прокидаємося» пізно, – розповів про провал у першій половині гри розігруючий «Чернігова» Олег Овчаренко. – Враховуючи те, що це був наш перший сезон, думаю, результат більш-менш непоганий. 

На жаль, баскетбол всеукраїнського рівня до Чернігова повернеться не раніше осені. А вболівальникам і гравцям тепер варто приділити увагу чемпіонату області. Наразі там явними фаворитами виглядають чернігівські «Десна» та ОКДЮСШ. Щоправда, навряд чи чернігівські «Варяги», відомі граючим тренером БК «Чернігів» Ігорем Саченком, а також «НДУ-Ніжин» та «Октябрьский молот» проґавлять шанс поборотися за чемпіонство...

Новини по темі
Фінал восьми Першої ліги прийме Рівне Фінал восьми Першої ліги прийме Рівне
На титул цього сезону в Першій лізі претендують вісім команд
Визначена символічна збірна та MVP 13-го ігрового тижня Першої ліги Визначена символічна збірна та MVP 13-го ігрового тижня Першої ліги
Матчами в Хмельницькому та Чернівцях завершився другий етап регулярного чемпіонату Вищої ліги.
Перша ліга: Вінниця та Хмельницький-2 виграли групи другого етапу Перша ліга: Вінниця та Хмельницький-2 виграли групи другого етапу
В регулярному чемпіонаті Першої ліги завершився другий етап
Перша ліга: відеотрансляція матчів 14 квітня
Відео 14.04.2024
Перша ліга: відеотрансляція матчів 14 квітня
Дивіться матчі регулярного чемпіонату Першої ліги
Перша ліга: Вінниця залишилась непереможною, Ужгород обіграв БІПУ-2 Перша ліга: Вінниця залишилась непереможною, Ужгород обіграв БІПУ-2
У регулярному чемпіонаті Першої ліги відбулись чергові матчі
Перша ліга: відеотрансляція матчів 13 квітня
Відео 13.04.2024
Перша ліга: відеотрансляція матчів 13 квітня
Дивіться матчі регулярного чемпіонату Першої ліги
Перша ліга: відеотрансляція матчів 12 квітня
Відео 12.04.2024
Перша ліга: відеотрансляція матчів 12 квітня
Дивіться матчі регулярного чемпіонату Першої ліги
Визначена символічна збірна та MVP 12-го ігрового тижня Першої ліги Визначена символічна збірна та MVP 12-го ігрового тижня Першої ліги
В регулярному чемпіонаті Першої ліги у чоловіків розпочались матчі другого етапу.
Перша ліга: БІПА-2 та Вінниця здобули треті перемоги на другому етапі Перша ліга: БІПА-2 та Вінниця здобули треті перемоги на другому етапі
Завершилось перше коло другого етапу чоловічої Першої ліги
Перша ліга: відеотрансляція матчів 31 березня
Відео 31.03.2024
Перша ліга: відеотрансляція матчів 31 березня
Дивіться матчі регулярного чемпіонату Першої ліги
Перша ліга: БІПА-2 та Вінниця вийшли в лідери своїх груп Перша ліга: БІПА-2 та Вінниця вийшли в лідери своїх груп
Відбулись чергові матчі другого етапу регулярного чемпіонату Першої ліги
Вінниця здолала ЧЕ-Баскет-ЧОДЮСШ в Першій лізі: фотогалерея Вінниця здолала ЧЕ-Баскет-ЧОДЮСШ в Першій лізі: фотогалерея
Дивіться фотогалерею матчу Вінниця - ЧЕ-Баскет-ЧОДЮСШ
Перша ліга: відеотрансляція матчів 30 березня
Відео 30.03.2024
Перша ліга: відеотрансляція матчів 30 березня
Дивіться матчі регулярного чемпіонату Першої ліги
Перша ліга: відеотрансляція матчів 29 березня
Відео 29.03.2024
Перша ліга: відеотрансляція матчів 29 березня
Дивіться матчі регулярного чемпіонату Першої ліги
Перша ліга: анонс матчів 28-31 березня Перша ліга: анонс матчів 28-31 березня
В першій лізі серед чоловіків стартує другий етап
Визначились групи другого етапу регулярного чемпіонату Першої ліги Визначились групи другого етапу регулярного чемпіонату Першої ліги
Вісімка команд продовжує боротьбу за медалі Першої ліги
Визначена символічна збірна та MVP ігрового тижня Першої ліги Визначена символічна збірна та MVP ігрового тижня Першої ліги
В регулярному чемпіонаті Першої ліги у чоловіків завершились матчі першого етапу.