Всі категорії новин
Потужна Ягупова, результативна Мазніченко: як гравчині збірної України зіграли свої останні матчі

Потужна Ягупова, результативна Мазніченко: як гравчині збірної України зіграли свої останні матчі

Жіноча збірна України зіграє заключні матчі кваліфікації Євробаскета-2023 - в Ризі 9 лютого протистоятиме команді Фінляндії, а 12 лютого також в столиці Латвії зіграє домашній проти збірної Литви.

Вже на початку наступного тижня дівчата зберуться в Ризі на збір команди, а зараз ми можемо оцінити їх форму, згадавши їх останні матчі.

Визначився склад збірної України на матчі проти Фінляндії та Литви

Аліна Ягупова (Фенербахче, Туреччина)

Капітан збірної Аліна Ягупова, яка минулі матчі за збірну проводила на фоні травми, зараз повністю від неї відновилась і проводить потужний відрізок.

На минулому тижні Аліна зіграла два матчі за Фенербахче. В жіночій Євролізі вона допомогла обіграти Віртус, набравши 19 очок, зробивши 5 підбирань, 4 перехоплення та 3 передачі. Така гра Ягупової дозволила їй вдруге поспіль увійти до топ-5 гравчинь туру Євроліги.

А на вихідних гра Аліни допомогла Фенербахче розгромити четверту команду чемпіонату Туреччини Емлат Конут 99:69. Ягупова зробила дабл-дабл, набравши 20 очок, зробивши 14 передач, 7 підбирань та 2 перехоплення.

Тетяна Юркевічус (Люблін, Польща)

Люблін пропустив минулий тур чемпіонату Польщі, де йде наразі на шостій позиції, але на минулому тижні зіграв матч 1/8 фінаду Єврокубку. Команда українки виграла вдома у Сарагоси 69:66 в першому матчі 1. Тетяна Юркевичус відіграла 28 хвилин, очок не набрала, зібрала 8 підбирань, віддала 1 передачу при 1 втраті та 3 фолах.

Міріам Уро-Ніле (Кастор Брейн, Бельгія)

Ще одна команда в Єврокубку з українською гравчинею Касторс Брейн вдома мінімально програв французькому Анжеру 612:62. Міріам Уро-Ніле за 26 хвилин на майданчику набрала 12 очок, зібрала 6 підбирань, зробила 1 передачу та 1 перехоплення при 4 втратах та 1 фолі.

Після цього один з лідерів чемпіонату Бельгії розгромив Варегем у внутрішній першості 104:55. Уро-Ніле за 18 хвилин в матчі набрала 10 очок, зробила 3 підбирання, 2 передачі та 1 перехоплення при 1 фолі та 1 втраті.

Дарія Дубнюк (Бамбібре, Іспанія)

Єдина представниця іспанського чемпіонату в збірній Дарія Дубнюк в Бембібре отримує не надто багато ігрового часу. Для прикладу, в минулому турі команда українки обіграла Барселону 77:65, завдяки чому піднялась на восьме місце в зону плей-оф.

В цій грі Дубнюк зіграла лише 3 хвилини, відзначившись одним фолом. В середньому в сезоні вона грає 6 хвилин в матчі, набираючи 1,4 очка та роблячи 0,3 передачі за поєдинок.

Вікторія Балабан (Нептунас, Литва)

Уляна Дацько (Нептунас, Литва)

Литовський Нептунас, в якому виступають дві українки, минулого тижня провів два матчі в об’єднаній Балтійській лізі, обігравши ЛКК 67:58 та поступившись Кібіркштісу 74:99.

Перший поєдинок результативно провела Вікторія Балабан, у якої за підсумками матчу 22 очки, 2 підбирання, 1 передача та 6 перехоплень. В активі Уляни Дацько 3 очки, 6 підбирань та 1 перехоплення.

За підсумками другого матчу у Вікторії Балабан 8 очок, 2 результативні передачі та 1 перехоплення. У Уляни Дацько 5 очок, 6 підбирань, 1 передача, 1 перехоплення і 1 блок-шот.

Віта Горобець (Тигру Муреш, Румунія)

Клуб Віти Горобець Тигру Муреш провів виїзний поєдинок у Бухаресті проти Рапіда. Матч завершився перемогою столичної команди 80:68. У Віти Горобець за підсумками цієї зустрічі 32 ігрові хвилини, 12 набраних очок, 4 підбирання, 2 передачі та 1 перехоплення.

Тетяна Гаврильчик (Сокол, Чехія)

Сокол з Кралове на вихідних поступився в чемпіонаті Чехії своєму сусіду по турнірній таблиці Славії з Праги 53:73, опустившись на шосту позицію.

Тетяна Гаврильчик в цій грі за 17 хвилин набрала 6 очок, зібрала 10 підбирань та віддала 1 передачу при 4 фолах та 1 втраті.

Юлія Мусієнко (Ланди, Франція)

Юлія Мусієнко останні матчі французького Ланди пропустила.

Ольга Мазніченко (Орлі Баскет, Франція)

Ольга Мазніченко провела результативний матч на вихідних в третьому дивізіоні чемпіонату Франції. Орлі переграв конкурента в турнірній таблиці Стейд Баскет 77:71, а Мазніченко набрала 35 очок, реалізувавши 7 дальніх кидків.

Ольга Алексейчик (Франківськ-Прикарпаття, Україна)

Кристина Філевич (Франківськ-Прикарпаття, Україна)

Виступ цих дівчат у нас на виду – лідер чемпіонату України на минулому тижні відпочивав після непростого виїзного туру в Європейській лізі, де Франківськ-Прикарпаття пробився до Фіналу чотирьох.

Останні матчі франківська команда провела 21-22 січня в домашньому баблі Жіночої ліги – наші збірниці провели по одній грі.

Ольга Алексейчик допомогла обіграти Вінницьких Блискавок 92:61, набравши за 20 хвилин 9 очок (3/5 триочкових) та зробивши 5 передач.

Кристина Філевич провела 24 хвилини проти Збірної Рівненської області-ОСДЮСШОР, яку Франківськ-Прикарпаття обіграв 104:54. На рахунку Філевич 17 очок, 7 підбирань, 5 передач та 7 перехоплень.

Нагадаємо, на чемпіонат Європи вийдуть переможці груп, а також чотири кращих команди серед тих, хто посядуть другі місця. Обов'язковою умовою для виходу України, яка йде третьою в своїй групі, є перемоги в матчах проти Фінляндії та Литви.

Наші канали в мессенджерах:

Telegram

Наші сторінки в соціальних мережах:

facebook.com/UkrBasket
instagram.com/fbu_official
youtube.com/MediaUkrbasket

Новини по темі
Жіноча збірна України піднялась на дві позиції в рейтингу збірних ФІБА Жіноча збірна України піднялась на дві позиції в рейтингу збірних ФІБА
Останні офіційні матчі збірна України провела у листопаді 2023 року.
Кристина Філевич повторила рекорд результативності EWBL Кристина Філевич повторила рекорд результативності EWBL
Гравчиня збірної України набрала 41 очко в матчі у Варшаві.
Міріам Уро-Ніле змінила команду, перебравшись в Ізраїль Міріам Уро-Ніле змінила команду, перебравшись в Ізраїль
Гравчиня збірної України перебралась до чемпіонату Ізраїля
Аліна Ягупова дебютувала за Валенсію в Євролізі Аліна Ягупова дебютувала за Валенсію в Євролізі
Українська захисниця допомогла команді здобути перемогу в Румунії
Новорічна анкета: Дар'я Дубнюк Новорічна анкета: Дар'я Дубнюк
Привітання зі святами від гравчині національної збірної
Новорічна анкета: Віта Горобець Новорічна анкета: Віта Горобець
Привітання зі святами від гравчині національної збірної
Тетяна Юркевічус змінила команду в Італії Тетяна Юркевічус змінила команду в Італії
Гравчиня жіночої збірної змінила одного аутсайдера Серії А на іншого
Новорічна анкета: Вікторія Балабан Новорічна анкета: Вікторія Балабан
Привітання зі святами від гравчині збірної України
Аліна Ягупова залишає Чукурову Аліна Ягупова залишає Чукурову
Зірка збірної України продовжить кар'єру в іншому клубі
Дар’я Дубнюк: Дуже прикро за поразку проти Португалії Дар’я Дубнюк: Дуже прикро за поразку проти Португалії
Розігруюча нашої національної команди — про другу гру кваліфікації
Україна програла Португалії у відборі на жіночий Євробаскет-2025: фотогалерея Україна програла Португалії у відборі на жіночий Євробаскет-2025: фотогалерея
Дивіться фотогалерею матчу Україна - Португалія у відборі на чемпіонат Європи
Україна поступилась Португалії у відборі на Євробаскет-2025 Україна поступилась Португалії у відборі на Євробаскет-2025
Жіноча збірна України без перемог провела два матчі першого вікна відбору
Україна — Португалія: відеотрансляція матчу відбору на Євробаскет-2025
Відео 12.11.2023
Україна — Португалія: відеотрансляція матчу відбору на Євробаскет-2025
Дивіться матч жіночої національної збірної у кваліфікації на чемпіонат Європи-2025
Матч Україна – Португалія у Ризі буде благодійним Матч Україна – Португалія у Ризі буде благодійним
Придбати благодійний квиток можуть абсолютно усі охочі
Вікторія Балабан: З Португалією маємо налаштовуватися тільки на перемогу Вікторія Балабан: З Португалією маємо налаштовуватися тільки на перемогу
Захисниця збірної України — про матч відбору на Євробаскет-2025