Всі категорії новин
Святослав Михайлюк відкрив баскетбольний майданчик у Черкасах

Святослав Михайлюк відкрив баскетбольний майданчик у Черкасах

Вихованець Черкаських Мавп Святослав Михайлюк взяв участь у відкритті нового баскетбольного майданчика в рідному місті. Український захисник Детройта перебуває на батьківщині в відпустці після сезону в НБА.

Майданчик відкривали поблизу місцевої школи №18. Уславлений земляк у ході урочистостей нагородив місцевих чемпіонів та призерів Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги.

Святослав Михайлюк, гравець Детройт Пістонс:
"Приємно щороку приїздити до Черкас і бачити позитивні зміни. Росте баскетбольна школа, з'являється більше нових команд, приводять нових тренерів. Зараз відкрили новий баскетбольний майданчик. Це дуже важливо для дітей. Коли я навчався в школі у нас був майданчик, але не такого рівня. Цей майданчик має стати поштовхом для розвитку баскетболу, у дітей будуть кращі умови для занять. Це дасть результати".

Новий майданчик зможе приймати змагання місцевого рівня. Турніри з баскетболу та баскетболу 3х3. У планах облаштувати трибуни, а в майбутньому проводити навіть змагання всеукраїнського рівня.

Його облаштуванням опікувалися почесний президент Черкаських Мавп Олександр Згіблов, партнер клубу Олександр Радуцький, Група Венето та інші спонсори й партнери. На об'єкт виділили понад 750 тисяч гривень. Із них лише 49 тисяч - бюджетні кошти, решта - за рахунок меценатів і спонсорів проєкту. 

"Це значна для мене подія, адже не перший рік опікуюся 18-ю школою. Торік ми відремонтували спортивну залу, де постили паркет із канадського клену, облаштували трибуни і шафи для дітей. Зараз утримуємо у цій школі два баскетбольних класи, які вже дають результати - маємо чемпіонів України. У нашому місті для всіх видів спорту не вистачає спортивної бази. Таких майданчиків у нас одиниці. Такі майданчики повинні бути в кожній школі. Це основа, без якої не може бути жодного виду спорту", - прокоментував Олександр Згіблов, почесний президент БК Черкаські Мавпи.

Відкриття важливого спортивного об'єкту поєднали зі ще однією важливою подією - нагородженням переможців та призерів сезону Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги України. Михайлюк та гравець Черкаських Мавп Руслов нагородили чемпіонів України - команди Черкаські Мавпи-09 та Венето-Черкаси-07, а також команду Черкаські Мавпи-08-2 за третє місце у дивізіоні Б. Окрім медалей та кубків вихованці баскетбольної школи клубу отримали призи.



Тренують дітей - Максим Міхельсон, Василь Івлєв, Світлана Маляр та Наталія Євтушевська.


Коли вихованці нагороджують тренера

Максим Міхельсон, головний тренер Черкаських Мавп:
"Чудово, що є спадковість поколінь. Що 12 років тому Святослав Михайлюк завоював першу медаль в юнацьких змаганнях, а сьогодні він нагороджує дітей сам. Він в якості гравця НБА, він є ідеалом для цих діток. Чудові емоції від цього.
Тішить, що для наших дітей з'явився ще один якісний об'єкт для занять баскетболом. Це найкращий майданчик у Черкасах і, я думаю, що один із найкращих в Україні, тому що він відповідає всім стандартам. Якість на високому рівні
."
  
На новому майданчику можуть займатися всі учні школи, а також діти з цього мікрорайону. Першими на майданчик вийшли головні герої дійства - діти. Чемпіони України, дівчата з Венето-Черкаси-07 та юнаки з Мавп-08 зійшлися у товариській грі.


Кіра Куроп'ятник, гравець Венето-Черкаси-07
"Дуже рада, що нас привітав Святослав Михайлюк. Ми встигли з ним навіть трохи поговорити, розповідали про наш сезон, він нас похвалив і сказав, що ми продовжували наполегливо працювати.
Майданчик подобається, покриття дуже хорошої якості. На ньому приємно грати
".

Новини по темі
Черкаські Мавпи розірвали угоду з американцем Родні Первісом Черкаські Мавпи розірвали угоду з американцем Родні Первісом
Сторони припинили співпрацю за обопільною згодою
Черкаські Мавпи підписали сербського центрового Черкаські Мавпи підписали сербського центрового
До команди Максима Міхельсона балканець переїхав з чемпіонату Польщі
Черкаські Мавпи підсилилися сербським центровим Черкаські Мавпи підсилилися сербським центровим
Новачком команди Миксима Міхельсона став 32-річний Дарко Балабан
Як Хімік перемагав у Черкасах: фотогалерея Як Хімік перемагав у Черкасах: фотогалерея
Черкаські Мавпи програли в домашньому матчі Суперліги Windrose
Черкаські Мавпи поступилися вдома Хіміку Черкаські Мавпи поступилися вдома Хіміку
Гості переважали господарів упродовж усього ігрового часу
Суперліга Windrose: онлайн відеотрансляція 30 вересня
Відео 30.09.2021
Суперліга Windrose: онлайн відеотрансляція 30 вересня
Команди Суперліги Windrose грають матчі регулярного чемпіонату
Максим Міхельсон: матч проти Хіміка буде важким Максим Міхельсон: матч проти Хіміка буде важким
Головний тренер Черкаських Мавп поділився очікуваннями від наступного поєдинку Суперліги Windrose
MVP тижня Родні Первіс: Не скажу, що цей результат - мій максимум MVP тижня Родні Первіс: Не скажу, що цей результат - мій максимум
Захисник Черкаських Мавп прокоментував своє визнання ФБУ.
Сенсація у Черкасах, розгром у Миколаєві: цифри та факти першого туру Суперліги Windrose Сенсація у Черкасах, розгром у Миколаєві: цифри та факти першого туру Суперліги Windrose
Якими показниками запам'ятався перший тур нового сезону Суперліги.
Стартова перемога Черкаських Мавп над Будівельником: відео топмоментів
Відео 26.09.2021
Стартова перемога Черкаських Мавп над Будівельником: відео топмоментів
Черкаські Мавпи стартували в Суперлізі Windrose домашньою перемогою
Як Черкаські Мавпи перемагали Будівельник: фотогалерея Як Черкаські Мавпи перемагали Будівельник: фотогалерея
Черкасці домашньою перемогою стартували в Суперлізі Windrose
Перемога Черкаських Мавп над Будівельником: відео коментарів
Відео 26.09.2021
Перемога Черкаських Мавп над Будівельником: відео коментарів
Черкасці домашньою перемогою стартували в Суперлізі Windrose
Черкаські Мавпи перемогли Будівельник на старті Суперліги Windrose Черкаські Мавпи перемогли Будівельник на старті Суперліги Windrose
Інтрига в поєдинку трималася до останніх атак
Максим Міхельсон: на завершальній стадії підписання четвертого легіонера Черкаських Мавп Максим Міхельсон: на завершальній стадії підписання четвертого легіонера Черкаських Мавп
Тренер черкасців розповів про готовність команди до старту в Суперлізі Windrose
Дювон Максвелл: головна сила Черкаських Мавп – це характер Дювон Максвелл: головна сила Черкаських Мавп – це характер
Форвард Черкаських Мавп розповів про налаштування на сезон та свої сильні сторони.
Максим Міхельсон: у останній підготовчий тиждень у Черкаських Мавп має бути набір фізичних кондицій Максим Міхельсон: у останній підготовчий тиждень у Черкаських Мавп має бути набір фізичних кондицій
Тренер черкасців прокоментував стан команди на заключному етапі передсезонної підготовки
Мавпи здолали Соколів, Хімік переграв Запоріжжя Мавпи здолали Соколів, Хімік переграв Запоріжжя
В товариських матчах клубів Суперліги Черкаські Мавпи на власному паркеті здолали Харківських Соколів, а Хімік переміг Запоріжжя на турнірі у Миколаєві.