Всі категорії новин
Святослав Михайлюк: якщо мені дозволятиме календар, я завжди приїздитиму у збірну

Святослав Михайлюк: якщо мені дозволятиме календар, я завжди приїздитиму у збірну

Вихованець Черкаських Мавп - Святослав Михайлюк погостив у рідному місті. Гравець Детройту вже повернувся до США, аби розпочати підготовку до Літньої ліги НБА. Перед самим відльотом прес-служба черкасців поспілкувалася з гравцем національної збірної України.

Святославе, як настрій після відвідин батьківщини?
Настрій просто чудовий! Завжди радий повернутися у Черкаси. Зрозуміло, що перш за все до рідних. Особливим є і повернення до баскетбольної школи “Мавп”. Приємно, що побачив багатьох своїх хлопців з якими ми грали тут, для мене це завжди особливі зустрічі. Цього разу мене також зворушила зустріч з дітьми.

 Нещодавно ти поспілкувався з цілою армією вихованців “Черкаських Мавп”, помітно, що ти десь навіть на момент розгубився, ти не очікував такої кількості дітей на зустрічі?

Чесно сказати ні…(сміється). Коли мені в клубі та Максим Сергійович (Міхельсон) сказали, що буде зустріч з дітьми я уявляв, це як якийсь майстер-клас і розмова після нього з дітьми. А вийшло, що прийшла уся школа, я й не уявляв, що сьогодні вона така велика. Коли я займався у нас було кілька вікових груп, а сьогодні у Черкасах десятки дитячих команд, навіть дівчата є. Я приємно зворушений цим. Розумію, що це частина життя президента – Михайла Бродського, він робить великий вклад у розвиток та майбутнє великої кількості дітей. 

Діти ставили безліч запитань тобі, яке сподобалося найбільше?
Знаєш, мене навіть вразило не скільки якесь одне конкретне запитання, як їх кількість (сміється). Помітно, що діти не просто займаються баскетболом, а вони обізнані в тонкощах, живуть цим, знають деталі українського баскетболу і звісно НБА.

Якби ти поставив собі сам запитання по минулому сезону, яким би воно було?
Важко сказати. Я напевне спобував би відійти від гострих тем, задав би якесь звичне запитання. Типу того: “Як ти проведеш своє літо”? А відповіддю було б – Багато працюватиму, літо це час молодих гравців, мені є що доводити і я буду над цим працювати.

 

Я знаю, що у тебе є думки щодо проведення дитячого турніру для черкаських дітей на призи Михайлюка.
Такі ідеї дійсно є. Цього разу я не міг це зробити, адже у мене дуже урізанй графік, я лише чотири дні був в Україні, далі літня ліга НБА і багато роботи. Думаю уже наступного літа я організую у Черкасах дитячий турнір.

Питання, яке задають найчастіше обміняним гравцям. Коли і де дізнався, що тебе обміняли у Детройт?
Як і для більшості це було зненацька. Ми прилетіли у Бостон на гру і там я дізнався, що уже завтра мені летіти у Детройт…. Звичайна історія, я прочитав про це у твітері, після підтвердили менеджери.

З приводу обміну переживав?
Я скажу так, якщо команди намагається обміняти тебе, значить вона на тебе розраховує, бачить якість твої сторони, які можуть допомогти їй. Так для мене це виклик, але я не можу сказати, що це якийсь поганий знак.

Як вважаєш ЛеБрон мав вплив на твій обмін? Взагалі, які у тебе були взаємини з ним?Чесно скажу, я не знаю, чи мав він вплив на мій обмін. Щодо нього, то він доволі позитивна людина, без якоїсь там зірковості чи “корони”. Іноді у мене складалося таке враження, що йому не 34 роки, він дуже компанійський, емоційний і веселий хлопець, іноді поводить себе, як тінейджер.

У Детройті ти поки зіграв усього три матчі. Зрозуміло, що ключовим стала твоя травма (перелом пальця), яка не дала можливість дограти сезон. Але ти напевне очікував більше ігрового часу у тих іграх, що провів?
Так, я думав, що після переїзду з Лейкерс матиму більше ігрової практики. Але команда була у напруженій турнірній ситуації – боротьба за плей-оф, думаю це зіграло свою роль. Є те що є, буду доводити тренеру, що заслуговую на більші хвилини.

 До речі, Дуейн Кейсі сказав, що Михайлюк – це гравець з дуже хорошим дальнім кидком, і що це один з кращих молодих шутерів ліги, які у вас були діалоги щодо цього?
Так, мені це теж він говорив. Я відчуваю довіру від тренера, думаю, що у новому сезоні у мене буде значно більше шансів і часу розкритися ніж у попередньому.

Сезон в НБА виходить на фінішну пряму, які у тебе прогнози щодо чемпіонства.
Я думаю, що проти “Голден Стейт” ніхто не має шансів. Але все, ще залежить від того, як себе буде почувати Дюрант. У Мілуокі був дуже хороший сезон і якщо вони пройдуть Торонто, то мають нав’язати боротьбу, але їм буде не просто.

Питання щодо збірної України. Зараз багато говорять про прихід нового головного тренера. Яка твоя позиція, щодо виступів у збірній України?
Я вже говорив, що я патріот і завжди готовий грати за збірну України. Тим більше після всього, що для мого розвитку зробив Михайло Бродський. Якщо мені дозволятиме календар я завжди приїздитиму у збірну, але очевидно, що якщо ігри збірної збігатимуться з сезоном НБА мене не відпустять.

Новини по темі
Чоловіча збірна України — на 36 місці в оновленому світовому рейтингу ФІБА Чоловіча збірна України — на 36 місці в оновленому світовому рейтингу ФІБА
Національна збірна України втратила одну позицію після матчів в лютому
Віталій Степановський: Зробимо все, щоб виграти чотири наступні матчі Віталій Степановський: Зробимо все, щоб виграти чотири наступні матчі
Головний тренер збірної України підбив підсумки першого вікна кваліфікації Євробаскету-2025
Олександр Ковляр — другий кращий асистент в першому вікні відбору на Євробаскет-2025 Олександр Ковляр — другий кращий асистент в першому вікні відбору на Євробаскет-2025
Розігруючий збірної України — в топі за одним з ключових статистичних показників
Віталій Степановський: Нам треба зробити висновки і зіграти краще в наступному вікні Віталій Степановський: Нам треба зробити висновки і зіграти краще в наступному вікні
Головний тренер та гравець збірної України — про матч проти Португалії
Україна програла Португалії у відборі на Євробаскет-2025 Україна програла Португалії у відборі на Євробаскет-2025
Перше відбіркове вікно збірна Україна завершила без перемог
Перший матч за 24 роки: історія протистоянь України та Португалії Перший матч за 24 роки: історія протистоянь України та Португалії
Національні команди зіграють у відборі на Євробаске-2025
В'ячеслав Бобров піднявся на шосте місце в рейтингу скорерів збірної і увійшов до топ-5 за підбираннями В'ячеслав Бобров піднявся на шосте місце в рейтингу скорерів збірної і увійшов до топ-5 за підбираннями
Відбулись зміни в двох історичних рейтингах кращих гравців національної збірної України
Збірна України відвідала в госпіталі воїнів ЗСУ Збірна України відвідала в госпіталі воїнів ЗСУ
Національна команда підтримала українських героїв та запросила на гру проти Португалії
Триває продаж квитків на матч Україна — Португалія! Триває продаж квитків на матч Україна — Португалія!
Чоловіча національна команда зіграє у відборі на Євробаскет-2025 в Ризі
Україна програла на старті в Словенії: турнірна таблиця групи відбору на Євробаскет-2025 Україна програла на старті в Словенії: турнірна таблиця групи відбору на Євробаскет-2025
Чоловіча збірна України знаходиться на останньому місці після стартового туру в своїй групі
Віталій Степановський: Погано почали другу половину, особливо третю чверть Віталій Степановський: Погано почали другу половину, особливо третю чверть
Головний тренер та капітан збірної України — про матч проти Словенії
Збірна України поступилась на виїзді Словенії на старті відбору на Євробаскет-2025 Збірна України поступилась на виїзді Словенії на старті відбору на Євробаскет-2025
Чоловіча національна збірна з поразки розпочала кваліфікацію на чемпіонат Європи
Словенія — Україна: відеотрансляція матчу кваліфікації Євробаскета-2025
Відео 22.02.2024
Словенія — Україна: відеотрансляція матчу кваліфікації Євробаскета-2025
Національна команда стартує у новому відбірковому циклі