Всі категорії новин
У Офісі Президента України відбулася зустріч з делегатами ФІБА Європа та керівництвом ФБУ

У Офісі Президента України відбулася зустріч з делегатами ФІБА Європа та керівництвом ФБУ

Триває інспекційний візит представників ФІБА Європа до України, у ході якого гості перевіряють хід підготовки нашої країни до чемпіонату Європи 2025 року.

Після інспекції Львову, яка пройшла учора, настала черга Києва. У вівторок, 18 січня, відбулася робоча зустріч у Офісі Президента України з делегатами ФІБА Європа та керівництвом Федерації баскетболу України.

Зокрема від імені України представникам Міжнародної федерації підтвердили гарантії нашої держави виконати всі необхідні вимоги до організації ЄвроБаскета-2025, про що Володимир Зеленський раніше запевнив президента ФІБА Європа Тургая Деміреля під час зустрічі у вересні 2021 року.

У ході робочої зустрічі заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко презентував проєкти двох арен, які побудують до ЄвроБаскета-2025. Нові Палаци спорту мають з’явитися у Львові та Києві.

У Києві таку арену побудують на лівому березі Дніпра біля Міжнародного виставкового центру. Вона розрахована на 15 880 глядачів. Введення в експлуатацію очікується наприкінці 2024 року.

"Будівництво спортивних арен, зокрема для проведення Євробаскету, є одним із флагманських проектів у програмі Президента України "Велике будівництво". І Володимир Зеленський постійно контролює ці питання, терміни спорудження об’єктів. Крім того, для реалізації цих проектів у нас є прекрасна взаємодія центральної та місцевої влади», – зазначив заступник керівника Офісу Глави держави Кирило Тимошенко.

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт додав, що баскетбол є одним із пріоритетних видів спорту в Україні.

"Ми все зробимо для того, щоб ФІБА Європа надала нам право проводити ЄвроБаскет-2025", – запевнив він.

Президент Федерації баскетболу України Михайло Бродський зазначив, що розвиток інфраструктури, зокрема спортивної, сьогодні є державною політикою в нашій країні. Він висловив сподівання, що остаточне рішення стосовно місця проведення ЄвроБаскету-2025 буде на користь України.

Керівник відділу змагань ФІБА Європа Любомир Мандич зі свого боку наголосив, що для них дуже важливо спостерігати таку потужну підтримку заявки на проведення ЄвроБаскету на рівні керівництва Української держави та побачити чіткі конкретні плани.

"Зазвичай такими питаннями більше переймається місцева влада. А у вас ми бачимо, що політична підтримка йде до найвищого рівня. Це справляє сильне враження", – сказав Любомир Мандич.

Генеральний директор ФІБА Європа / Properties Моніка Пухнер відзначила важливість того, що в Україні триває масштабний розвиток спортивної інфраструктури, і це відбувається не лише заради Євробаскету.

Після завершення робочої зустрічі в Офісі Президента її учасники відвідали місце спорудження майбутнього Палацу спорту в Києві.

Читайте: Делегація ФІБА-Європа прибула в Україну для інспекції Києва та Львова

Напередодні делегація ФІБА Європа також відвідала Львів. Там гості ознайомилися з програмою підготовки міста до майбутнього чемпіонату Європи та відвідали місце спорудження багатофункціональної арени на 10 000 глядацьких місць.

Чемпіонат Європи 2025 року серед чоловічих національних збірних має відбутися в вересні в чотирьох країнах. Наразі на право проведення поєдинків ЄвроБаскета претендують Україна, Кіпр, Фінляндія, Латвія, Угорщина та Росія. У разі перемоги в Україні матчі відбуватимуться у Львові та Києві. Господарів чемпіонату Європи 2025 року ФІБА Європа назве 29 березня.

Новини по темі
Відбір на Євробаскет-2025: результати стартових матчів Відбір на Євробаскет-2025: результати стартових матчів
Відбулись перші матчі кваліфікації на чемпіонат Європи.
Визначились всі учасники основного етапу кваліфікації на чоловічий Євробаскет-2025 Визначились всі учасники основного етапу кваліфікації на чоловічий Євробаскет-2025
Жеребкування відбору на наступний чемпіонат Європи пройде у вівторок, 8 серпня.
Польща стане співвгосподаркою Євробаскета-2025 Польща стане співвгосподаркою Євробаскета-2025
Про це федерація оголосила офіційно
Угорщина відмовилась від боротьби за право проведення Євробаскету-2025 Угорщина відмовилась від боротьби за право проведення Євробаскету-2025
Один з конкурентів України зняв свою кандидатуру
Візит делегації ФІБА-Європа в Україну у сюжетах телеканалів Візит делегації ФІБА-Європа в Україну у сюжетах телеканалів
Огляд випусків новин про інспектування готовності України провести Євробаскет-2025
У Офісі Президента України відбулася зустріч з делегатами ФІБА Європа та керівництвом ФБУ У Офісі Президента України відбулася зустріч з делегатами ФІБА Європа та керівництвом ФБУ
Україна презентує заявку на чемпіонат Європи з баскетболу 2025 року
Делегація ФІБА-Європа прибула в Україну для інспекції Києва та Львова Делегація ФІБА-Європа прибула в Україну для інспекції Києва та Львова
Протягом двох днів європейські чиновники проведуть ряд зустрічей та побувають на місцях майбутніх арен
Михайло Бродський: Якщо нам зараз не дадуть Євробаскет, то арени все одно будуть побудовані Михайло Бродський: Якщо нам зараз не дадуть Євробаскет, то арени все одно будуть побудовані
Президент федерації баскетболу України вважає, що ФІБА буде обирати між нашою країною та Росією
Зустріч глави ФІБА-Європа у Офісі Президента України: сюжет ICTV Зустріч глави ФІБА-Європа у Офісі Президента України: сюжет ICTV
Учасники обговорили заявку України на ЄвроБаскет-2025
Олександр Волков: такі події, як проведення ЄвроБаскету, дають сплеск популярності баскетболу Олександр Волков: такі події, як проведення ЄвроБаскету, дають сплеск популярності баскетболу
Почесний президент ФБУ - про важливість заявки на проведення домашнього чемпіонату Європи