Всі категорії новин
У Рівному підбили підсумки сезону для юнацьких команд клубу

У Рівному підбили підсумки сезону для юнацьких команд клубу

Чотири команди юнаків та стільки ж дівчат рівненської ОСДЮСШОР завершили сезон у Всеукраїнській юнацькій баскетбольній лізі у своїх вікових групах. Через пандемію коронавірусу змагання тут завершили дочасно. Прокоментував та підбив підсумки виступу в цих турнірах директор ОСДЮСШОР Сергій Шемосюк.

Загалом Сергій Степанович задоволений результатами у сезоні. Тренери і вихованці повністю виконали поставлені завдання, а головне, набралися досвіду та покращили спортивну майстерність.

Без шансів для суперників відіграли наймолодші вихованці ОСДЮСШОР. Команди юнаків (тренер Олег Єфімчук) і дівчат (тренер Юлія Коптельова) 2008 року народження упевнено посіли перші місця в своїх чемпіонатах, завоювавши золоті нагороди.

Команди 2007 року народження також завершили свої чемпіонати з медалями в Дивізіоні Б. Юнаки під керівництвом Анатолія Колота стали срібними призерами. За весь сезон команда програла лише один матч. Але почала сезон з фори для суперників. Як розповідає сам головний тренер Анатолій Колот, різних причин не вдалося виїхати на перший тур до Маріуполя, за що команда отримала три поразки з технічним результатом. То ж саме через такий неприємний початок сезону команда задовольнилася лише сріблом. Анатолій Колот каже, що до Маріуполя команді треба було добиратися майже дві доби. Спершу їхати до Львова, потім вісім годин чекати прямого потяга до місця призначення, який їде 29 годин, потім чотири дні матчів і аналогічна дорога додому. Саме батьки юних дітей переконали тренера пожертвувати результатом, і вирішили, що для таких подорожей їх діти ще занадто малі.

Щодо дівчат, то друге місце команда отримала поступившись чемпіону лише за додатковими показниками, маючи рівну кількість перемог та поразок. На підготовку та результати команди вплинула і зміна тренера посеред чемпіонату, тим не менше в активі юних баскетболісток 9 перемог і лише 1 поразка. Але вже на наступний сезон на основі цієї команди буде створена своєрідна збірна області, до якої, окрім рівнянок, долучаться найкращі юні баскетболістки зі Здолбунова, Вараша та інших спортшкіл області.

З бронзою Дивізіону А завершили сезон дівчата 2006 року народження під керівництвом В’ячеслава Ковалевського. Сам тренер каже, що команду в прямому сенсі зняли з потяга у Здолбунові, коли та вже вирушила на черговий тур чемпіонату, то ж невідомо, яка була б підсумкова таблиця, аби команди дограли увесь сезон.

Щодо юнаків, то під керівництвом Ігоря Кисліцина в підсумковій турнірній таблиці стали шостими з 24 команд. У цій віковій групі боротьба за медалі була найзапеклішою, і щоб рівнянам піднятися з шостого аж на друге місце, не вистачило лише однієї перемоги.

Юнаки 2005 року народження турнірними здобутками похвалитися не можуть. Весь сезон команда переживала за свого тренера Олега Максютинського, який боровся з важкою хворобою. Це вплинуло, як на бойовий дух хлопців, так і їх результати, хоча минулоріч ця команда і була серед призерів у своїй віковій групі. Попри невиразний сезон, Сергій Степанович Шемосюк запевняє, що гравці виросли в спортивній майстерності, і в новому чемпіонаті ВЮБЛ у своїй віковій категорії доведуть це результатами.

Дівоча команда гравчинь 2004 року народження під керівництвом Юлії Коптельової не змогла показати результат, адже вирішальні тури так і не зіграно.

То ж за підсумками сезону ВЮБЛ команди рівненської ОСДЮСШОР здобули два золота та стільки ж срібла дивізіону Б, одну бронзу Дивізіону А, а ще три команди мають повернути свій авторитет на баскетбольній мапі України в наступному сезоні.

Новини по темі
ВЮБЛ серед юнаків та дівчат: анонс матчів 28-31 березня ВЮБЛ серед юнаків та дівчат: анонс матчів 28-31 березня
На цьому тижні відбудуться матчі в трьох вікових категоріях.
ВЮБЛ серед дівчат 2011 року: ІФОДЮСШ завершила перший тур без поразок ВЮБЛ серед дівчат 2011 року: ІФОДЮСШ завершила перший тур без поразок
У віковій категорії визначились три з чотирьох команд, які продовжать боротьбу за медалі.
ВЮБЛ серед дівчат: анонс матчів 23-24 березня ВЮБЛ серед дівчат: анонс матчів 23-24 березня
В чемпіонаті України ВЮБЛ серед дівчат відбудуться матчі в двух вікових категоріях.
ВЮБЛ серед дівчат 2010 року: в столиці відбулись чергові матчі ВЮБЛ серед дівчат 2010 року: в столиці відбулись чергові матчі
В зіграних матчах цікавим вийшов матч між ДЮСШ-3-Багірою та ЖОДЮСШ-Динамівець.
В чемпіонаті ВЮБЛ серед дівчат 2012 року народження відбулись перші матчі сезону В чемпіонаті ВЮБЛ серед дівчат 2012 року народження відбулись перші матчі сезону
Визначилась вісімка команд, яка продовжить боротьбу в чемпіонаті
ВЮБЛ серед дівчат: анонс матчів 14-19 березня ВЮБЛ серед дівчат: анонс матчів 14-19 березня
В чемпіонаті України ВЮБЛ серед дівчат 2012 року народження стартує другий етап змагань.
ВЮБЛ серед дівчат 2010 року народження: відбулись матчі другого туру в Одесі та Рівному ВЮБЛ серед дівчат 2010 року народження: відбулись матчі другого туру в Одесі та Рівному
В зіграних матчах дві перемоги здобула СДЮСШОР ім. Літвака Б.Д. (Одеса), а рівненська ОСДЮСШОР залишається без поразок
ВЮБЛ серед юнаків та дівчат: анонс матчів 8-12 березня ВЮБЛ серед юнаків та дівчат: анонс матчів 8-12 березня
У хлопців визначаться учасники третього туру в категоріях 2007 та 2012 років року, а у дівчат пройдуть ігри в категорії 2010 року народження.
ВЮБЛ серед дівчат 2007-08 року народження: МОБІ виграв два матчі у Чернівцях ВЮБЛ серед дівчат 2007-08 року народження: МОБІ виграв два матчі у Чернівцях
Київська команда записала до активу перші перемоги в другому турі
ВЮБЛ серед юнаків та дівчат: анонс матчів 29 лютого – 3 березня ВЮБЛ серед юнаків та дівчат: анонс матчів 29 лютого – 3 березня
У хлопців визначаться учасники третього туру в категорії 2007 року, а у дівчат пройдуть дві гри в категорії 2007-08 року народження.
ВЮБЛ серед дівчат 2007-08 року народження: у Києві та Вінниці стартував другий тур ВЮБЛ серед дівчат 2007-08 року народження: у Києві та Вінниці стартував другий тур
По дві перемоги одержали запорізька КЗ ЗОДЮСШ ЗОР, дніпровська СДЮСШОР №5-ДФКС та Рівненщина-ОСДЮСШОР
ВЮБЛ серед дівчат: розклад матчів 24-25 лютого ВЮБЛ серед дівчат: розклад матчів 24-25 лютого
Чемпіонат України ВЮБЛ серед дівчат 2011 року народження продовжиться матчами в Полтаві та Івано-Франківську
ВЮБЛ серед дівчат 2007-08 років: визначились учасниці другого туру ВЮБЛ серед дівчат 2007-08 років: визначились учасниці другого туру
Боротьбу за нагороди продовжують вісім команд
ВЮБЛ серед юнаків та дівчат: анонс матчів 8-13 лютого ВЮБЛ серед юнаків та дівчат: анонс матчів 8-13 лютого
В двох вікових категоріях у дівчат та одній у хлопців завершиться перший тур другого етапу
ВЮБЛ серед дівчат: розклад матчів 1-5 лютого ВЮБЛ серед дівчат: розклад матчів 1-5 лютого
На цьому тижні відбудуться матчі другого етапу в двох категоріях