Всі категорії новин
Українці литовського Торнадо: Леськів виграв Taiklusis Tornadietis, Покойовий завоював медаль Coppa Alberto Giova-2024

Українці литовського Торнадо: Леськів виграв Taiklusis Tornadietis, Покойовий завоював медаль Coppa Alberto Giova-2024

Український розігруючий Григорій Леськів виграв традиційний конкурс шутерів Taiklusis Tornadietis академії каунаського Торнадо (Литва). Центровий з України Захар Покойовий у складі Торнадо U-15 завоював срібло престижного міжнародного турніру Coppa Alberto Giova-2024, крім нього ще три українці грали в Італії.

У фіналі конкурсу триочкових кидків 17-річний Леськів переміг місцевого баскетболіста Рокаса Валанціса. На стадії півфіналу було три литовці та один українець.

Григорій у сезоні-2023/24 грав у чемпіонаті Литви U-17. Також виступав за Торнадо U-18 разом з іншим українцем Артемом Саніним.

Леськів у середньому за 22 матчі чемпіонату U-17 здобув 14.2 очка (35.6% влучань триочкових), 4.2 передачі, 3 підбирання. Його рейтинг ефективності (РЕ) склав 14.4 (за 23.4 хвилини).

За 17 ігор у першості U-18 – 12.3 очка (41.5% триочкових), 3.5 передачі, 2.1 підбирання, РЕ – 10.9 (за 20.4 хвилини).

Торік Григорій був лідером кадетської збірної України на чемпіонаті Європи U-16, завоював із Торнадо срібло литовської першості. Цьогоріч є кандидатом до команди України U-18.

Торнадо з 15-річним Покойовим виграв групу А в Італії, відсвяткувавши три вікторії поспіль. У 1/4 фіналу переміг італійський Варезе (92:74). У півфіналі литовці здолали команду CMS Сanada (85:77). А вже у головному матчі програли збірній Естонії U-15 (83:61), яка залишилася непереможеною на турнірі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Тренер команди U-15 Мантас Лаурайтіс для прес-служби клубу розповів про перебіг подій у головних матчах і подякував гравцям, їх батькам й організаторам турніру.

«У півфінальній грі ми віддали багато сил як фізично, так і емоційно. У підсумку відсвяткували перемогу над канадською командою.

У фіналі зустрілися зі збірною Естонії U-15, яка ні разу не програвала. Дві з половиною чверті ми трималися на близькій дистанції, але довелося замінювати втомлених основних виконавців, щоб запобігти травмам. Визнали перевагу суперника та віддали їм "чемпіонський трон".

Дуже пишаюся виступом хлопців, які грали від серця, зробили все, щоб нашу баскетбольну школу знали та поважали в Європі. Сподіваюся, що спортсмени засвоять отримані уроки та досвід і перетворять все це на перемоги в майбутньому. Дякую батькам за підтримку. Дякую організаторам за запрошення та чудові умови під час турніру», – повідомив наставник.

Захар Покойовий цього сезону також виступав у ВЮБЛ 2009 р.н. у складі віце-чемпіонів Черкаські Мавпи-09 та Стугна-Баскет-09. Центрового обрали до символічної п'ятірки чемпіонату. Торік він захищав синьо-жовті кольори дитячої збірної України на неофіційному чемпіонаті Європи Slovenia U14 Ball. Наразі з Україною U-15 проходить збір під керівництвом наставника Олега Шевченка у словацькій Прівідзі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Напередодні інший виконавець збірної України U-15, свінгмен Кирило П’ятаченко виграв Конкурс триочкових кидків та став бронзовим призером у складі німецького Ехінген Урспрінг на Tournoi Іnternational U15 d`Antibes (Франція), про що повідомляв Basket com.

На італійському Coppa Alberto Giova виступали ще дві команди з українцями у складі. Баварія U-14 центрового Роберта Сербенова та свінгмена Мирослава Попова, збірна канадської провінції Онтаріо U-14 (REDA) форварда Артура Іллічова посіли на турнірі U-15 відповідно 10 та 12 місця. У обох команд по 1 перемозі та 3 поразки.

Нещодавно мюнхенську команду українців привітали з чемпіонством у німецькій Бундеслізі U-14 в перерві першого матчу фінальної серії Бундесліги 1 Баварія – Альба, про що також писали на Basket com.

Зазначимо, що суперником баварців до 14 років у головному фіналі був Гамбург Таверс, якого вони «знищили» з рахунком 106:51 на очах уболівальників у Гамбурзі.

Новини по темі
Артем Пустовий встановив особистий рекорд результативності Артем Пустовий встановив особистий рекорд результативності
Український центровий допоміг клубу здобути чергову перемогу в чемпіонаті Індонезії
Дар'я Бірюк увійшла до топ-100 рейтингу ESPN кращих випускниць шкіл США Дар'я Бірюк увійшла до топ-100 рейтингу ESPN кращих випускниць шкіл США
Минулого року в цьому рейтингу була присутня Катерина Коваль
Святослав Михайлюк взяв участь у параді в Бостоні на честь чемпіонства Селтікс Святослав Михайлюк взяв участь у параді в Бостоні на честь чемпіонства Селтікс
Українець насолоджується чемпіонством НБА зі своїми партнерами
Віталій Степановський буде працювати в Естонії Віталій Степановський буде працювати в Естонії
Наставник збірної України працевлаштувався на наступний клубний сезон
Олександр Ковляр продовжить кар’єру у Литві Олександр Ковляр продовжить кар’єру у Литві
Українець перейшов до одного з лідерів чемпіонату Литви
Олександр Волков: Титул Михайлюка в НБА — це мотивація для молоді та престиж для України Олександр Волков: Титул Михайлюка в НБА — це мотивація для молоді та престиж для України
Легенда українського баскетболу прокоментував титул Святослава із Бостон Селтікс
В’ячеслав Кравцов: Після перших двох перемог Бостона я сказав, що у Михайлюка точно буде перстень В’ячеслав Кравцов: Після перших двох перемог Бостона я сказав, що у Михайлюка точно буде перстень
Рекордсмен збірної України та екс-гравець НБА — про титул співвітчизника
Бродський: Наш маленький Свят став чемпіоном НБА, ми непогано попрацювали Бродський: Наш маленький Свят став чемпіоном НБА, ми непогано попрацювали
Президент ФБУ прокоментував чемпіонський титул НБА вихованця свого клубу
Святослав Михайлюк став з Бостоном чемпіоном НБА Святослав Михайлюк став з Бостоном чемпіоном НБА
Вихованець Черкських Мавп став другим українцем в історії, який підняв над собою головний кубок НБА
Владислав Семерич: Завдяки українським захисникам можемо грати, не маємо права засмутити вболівальників результатом на Євро Владислав Семерич: Завдяки українським захисникам можемо грати, не маємо права засмутити вболівальників результатом на Євро
Віце-чемпіон молодіжного турніру Франції Владислав Семерич, який готується зі збірною України U-20 до ЧЄ-2024, розповів про свій досвід виступів за команди країни різних вікових категорій, очікування від єврофоруму і власну клубну кар’єру.
Святослав Михайлюк зіграв 10 хвилин у четвертій грі фінальної серії НБА Святослав Михайлюк зіграв 10 хвилин у четвертій грі фінальної серії НБА
Українець реалізував одну зі своїх дальніх спроб і набрав 3 очка
Міріам Уро-Ніле визначилась з клубом на наступний сезон Міріам Уро-Ніле визначилась з клубом на наступний сезон
Гравчиня збірної України повернеться в Ньон
Бостон Святослава Михайлюка виграв третій матч фінальної серії НБА Бостон Святослава Михайлюка виграв третій матч фінальної серії НБА
Команда українського захисника в кроці від титулу чемпіону
Фортітудо 19-річного українця Віталія Кузнецова – віце-чемпіон італійської Серії А2 Фортітудо 19-річного українця Віталія Кузнецова – віце-чемпіон італійської Серії А2
Українець Віталій Кузнецов у складі Фортітудо (Болонья) завоював срібло Серії А2 (Італія), він був одним із наймолодших баскетболістів у лізі.
Бостон Святослава Михайлюка подвоїв свою перевагу в фінальній серії НБА Бостон Святослава Михайлюка подвоїв свою перевагу в фінальній серії НБА
Святослав Михайлюк в другому матчі фінальної серії на паркеті не з'являвся.
Артем Пустовий дебютував в чемпіонаті Індонезії з двох перемог Артем Пустовий дебютував в чемпіонаті Індонезії з двох перемог
Центровий збірної України зіграв перші матчі за новий клуб
Валенсія Баскет з Анастасією Ліщук завоювали срібло: результати команд українців на дівочому та юнацькому чемпіонатах Іспанії U-14 Валенсія Баскет з Анастасією Ліщук завоювали срібло: результати команд українців на дівочому та юнацькому чемпіонатах Іспанії U-14
12-річна українка Анастасія Ліщук із Валенсією Баскет стали другими на чемпіонаті Іспанії серед дівчат U-14, всі три іспанські юнацькі команди українців зупинились у 1/8 фіналу.
Артем Пустовий продовжить карʼєру в Індонезії Артем Пустовий продовжить карʼєру в Індонезії
Центровий збірної України визначився з новим клубом