Всі категорії новин
Українці за кордоном: вдалий дебют Геруна, ефективний Кравцов, старт сезону для Липового

Українці за кордоном: вдалий дебют Геруна, ефективний Кравцов, старт сезону для Липового

Капітан збірної України В’ячеслав Кравцов отримав 17 хвилин ігрового часу в першому матчі тижня в Лізі АСВ проти Басконії. Бургос нашого бігмена вдома в рамках 2-го туру несподівано переміг з рахунком 82:79, а українець, вийшовши з лави запасних, набрав 7 очок (2/4 двоочкових, 3/4 штрафних), зробив 4 підбирання (1 у нападі), 1 передачу та 1 перехоплення (РЕ – 9).

Читайте: Українці за кордоном: безпомилкова гра Кравцова, дебют Боброва в Іспанії, перший трофей Кальніченка

У третьому турі наш бігмен став кращим у складі своєї команди в рамках матчу чемпіонату Іспанії проти Сарагоси. Команда Кравцова вдома поступилась з рахунком 79:93, а українець вийшов у старті та отримав найбільший ігровий час в своїй команді, відігравши 26 хвилин.

Український легіонер набрав 13 очок (5/9 двоочкових, 3/5 штрафних), зробив 8 підбирань (5 у нападі) та 2 передачі, а рейтинг ефективності Кравцова склав 20 балів.

Ще один бігмен національної збірної України Володимир Герун в матчі другого туру не врятував Бреоган від виїзної поразки в матчі проти Тенеріфе (78:90). Українець вийшов у старт та за 22 хвилини набрав 10 очок (4/6 двоочкових, 2/5 штрафних), зробив 7 підбирань (4 у нападі), 1 передачу та 1 перехоплення (РЕ – 14).

Вдало Герун зіграв у другому матчі тижня. Бреоган на виїзді поступився Гран Канарії (72:96), а українець, вийшовши у старті, відіграв 26 хвилин, набрав 15 очок (7/10 двоочкових, 1/5 штрафних), зробив 5 підбирань (3 у нападі) та 1 передачи. Рейтинг ефективності склав 17 балів – другий кращий показник в команді.

Дві гри за тиждень чекали і на В’ячеслава Боброва, який у складі Гіпускоа в рамках 2-го туру на виїзді поступився Сарагосі (73:76). Вийшовши у старті, українець відіграв 28 хвилин, набрав 16 очок (5/7 двоочкових, 1/2 триочкових, 3/4 штрафних), зробив 7 підбирань (1 у нападі), 1 передачу та 2 блок-шота, а його РЕ склав 18 балів – другий кращий показник в команді.

У виїзній грі проти Басконії, яка пройшла в рамках 3-го туру Ліги АСВ, Бобров вийшов на майданчик вже з лави, але цього разу зіграв менш вдало. За 15 хвилин форвард збірної України набрав 6 очок (3/5 двоочкових, 0/2 штрафних), зробив 2 підбирання (1 у нападі) та 2 передачі, записавши до пасиву 5 фолів (РЕ – 1).

Ще один центровий національної збірної Артем Пустовий до заявки Барселони на матчі проти Манреси (88:78) та Андори (67:63) не потрапив. 

Свій перший матч у новому сезоні провів свінгмен національної збірної України Олександр Липовий. Промітеас українця в першому турі грецької першості на виїзді переміг Колосос (83:68), а наш легіонер, вийшовши з лави, відіграв 22 хвилини, набрав 6 очок (3/4 двоочкових), зробив 2 підбирання (1 в нападі) та 2 передачі, а його рейтинг ефективності склав 6 балів.


Розігруючий збірної України Денис Лукашов відіграв перший матч сезону у складі російського Єнісєя. Команда нашого захисника вдома поступилась ЦСКА (66:91), а Лукашов, вийшовши з лави, відіграв 15 хвилин, набрав 4 очки (1/3 триочкових, 1/3 штрафних), зробив 3 передачі та 1 перехоплення при 2 фолах та 1 втраті (РЕ – 4).

Український захисник словенської Олімпії Іссуф Санон відіграв 13 хвилин у виїзному матчі Адріатичної ліги проти Партизану, який його команда програла з рахунком 72:89. За відведений ігровий час наш легіонер набрав 5 очок (1/1 двоочкових, 1/2 триочкових), зробив 1 підбирання та 1 перехоплення при 2 втратах (РЕ – 5).

Український форвард Максим Корнієнко вийшов у старті Пітешті у виїзному матчі першого туру чемпіонату Румунії проти Клужу. Команда нашого легіонера поступилася з рахунком 76:80, а Корнієнко за 22 хвилини набрав 10 очок (4/9 двоочкових, 0/1 триочкових, 1/2 штрафних), зробив 6 підбирань (1 у нападі), 1 передачу та 1 перехоплення при 3 фолах та 2 втратах. (РЕ – 8).

Андрій Кальніенко, який представляє Клуж, у цьому матчі провів на паркеті 15 хвилин, за які набрав 2 очки (1/2 двоочкових, 0/3 триочкових), зібрав 4 підбирання при 1 втраті і 2 фолах (РЕ – 1).


Свій перший матч у професійному баскетболі провів Богдан Близнюк. Український форвард, який відіграв 4 роки за університет Східного Вашингтону, дебютував у складі ізраїльского Бней Гарцлія: вийшовши у старті наш легіонер провів на паркеті 24 хвилини, набрав 9 очок (4/5 двоочкових, 0/1 триочкових, 1/2 штрафних), зробив 4 підбирання (1 у нападі) та 2 передачі при 1 втраті та 1 фолі. Команда Близнюка поступилася з рахунком 73:83.

Новини по темі
Українці за кордоном: дабл-дабли Геруна та Боброва, Шульга завершив сезон Українці за кордоном: дабл-дабли Геруна та Боброва, Шульга завершив сезон
Огляд виступів українських баскетболістів за 27 березня
Українки за кордоном: Гаврильчик та Ковтун зіграли матчі в плей-оф в Чехії Українки за кордоном: Гаврильчик та Ковтун зіграли матчі в плей-оф в Чехії
Огляд виступів українських баскетболісток за 27 березня
Українці за кордоном: Шульга вийшов в чвертьфінал NIT, Герун оформив дабл-дабл Українці за кордоном: Шульга вийшов в чвертьфінал NIT, Герун оформив дабл-дабл
До вашої уваги огляд матчів українських баскетболістів за 24 березня
Аліна Ягупова виграла Кубок Іспанії Аліна Ягупова виграла Кубок Іспанії
Українка здобула перший трофей в іспанському клубі
Українки за кордоном: Балабан і Дацько вийшли в півфінал Балтійської ліги Українки за кордоном: Балабан і Дацько вийшли в півфінал Балтійської ліги
Огляд виступів українських баскетболісток за 22 березня
Українки за кордоном: дабл-дабл Яцковець, 11 очок Балабан Українки за кордоном: дабл-дабл Яцковець, 11 очок Балабан
Огляд виступів українських баскетболісток за 20 березня
Дві українські баскетболістки отримали запрошення на Nike Hoop Summit Дві українські баскетболістки отримали запрошення на Nike Hoop Summit
Дар'я Бірюк та Катерина Коваль зіграють за збірну світу
Українці за кордоном: Лень та Михайлюк набрали по 6 очок в матчах НБА Українці за кордоном: Лень та Михайлюк набрали по 6 очок в матчах НБА
Огляд виступів українських баскетболістів за 18 березня
Шульга встановив рекорд конференції Atlantic 10 і вивів команду у фінал плейоф Шульга встановив рекорд конференції Atlantic 10 і вивів команду у фінал плейоф
Український захисник провів потужну гру у півфінальному матчі конференції Atlantic 10