Всі категорії новин
Євген Савчук: разом з Сергієм Ліщуком прагнули популяризувати баскетбол у Рівному

Євген Савчук: разом з Сергієм Ліщуком прагнули популяризувати баскетбол у Рівному

Про досягнення і звершення баскетбольного клубу і власної компанії, економічний потенціал і розвиток Рівного підприємець та меценат, член правління громадської спілки Баскетбольний клуб Рівне, Євген Савчук розповів в ефірі програми Відкритий мікрофон.

– Ви є співзасновником і членом правління Громадської спілки «Баскетбольний клуб «Рівне». Розкажіть, як з’явилась ця громадська організація?
– Багато рівнян нас уже добре знають, хоча клуб доволі молодий, заснований лише у 2017 році. Ідея його створення виникла практично одночасно у мене, Сергія Ліщука та декількох наших ініціативних друзів. Ми хотіли популяризувати баскетбол у Рівному, аби якнайбільше дорослих і дітей мали можливість грати у цю гру і на професійному, і на аматорському рівнях, аби діти та молодь масово займалися баскетболом і робили це системно. Сергій – професійний баскетболіст, який прославив Рівненщину та Україну своєю грою в іспанському клубі «Валенсія», капітан національної збірної України протягом одинадцяти років, я – бізнесмен і фанат баскетболу, який любить цей вид спорту і все життя грає у нього.

Тобто з’явився такий собі осередок, навколо якого можна було гуртувати професійних спортсменів і розвивати цей рух. Адже сьогодні БК «Рівне» асоціюється із «двіжом». Ігри команди – це завжди драйв, енергія, захоплені фанати.
– Так. І ми не мали права втратити такої можливості. Сьогодні нас підтримує і міська, і обласна влади, за що ми їм дуже вдячні. Є спонсори, які у нас вірять і теж підтримують.

– Якими перемогами й досягненнями клубу ви пишаєтеся найбільше?
– Безумовно професійною грою спортсменів. Жіноча команда дуже порадувала своїх вболівальників – цього року вперше в історії Рівного дівчата вибороли Кубок України з баскетболу. Це однозначно видатне досягнення! Також наші дівчата двічі здобували бронзові медалі чемпіонату Суперліги. А чоловіча команда двічі вигравала срібло Вищої ліги. Але переконаний, що основний наш здобуток – це наш великий фан-клуб рівнян.

– Через спричинений пандемією коронавірусу карантин скасовано спортивні змагання, професійні спортсмени змушені зробити перерву у тренуваннях. Як переживав баскетбольний клуб «Рівне» карантинні обмеження? Тренування команд вже відновлені?
– Перш за все ми відновили тренування для тих, хто грає у молодіжних командах, щоб тримати їх в тонусі. Тому що гравці професійних команд мають більше досвіду і професійних умінь гри. Вони відповідальні, а тому отримали завдання від тренерів і самі підтримують себе у формі.

– А в місті достатній потенціал для тренувань? Чи всі спортсмени мають доступ до майданчиків і можливість тренуватися?
– Насправді для професійного спортсмена не обов’язково тренуватися з м’ячем. Він повинен просто підтримувати свої м’язи й розум у тонусі. Тому тренуватися він може у будь-якому місці: і на спортивному майданчику у дворі, і на відкритому полі, і на стадіоні.

– В умовах карантину велися розмови про проведення спортивних ігор без глядачів. Чи реально провести такі баскетбольні зустрічі?
– Це можливо, але для чого? Адже команди грають у баскетбол не тільки, щоб здобути трофеї, але й заради глядачів теж. Фанати клубу, їхні захоплені погляди і емоції, які вони переживають під час гри – це найбільший бонус і дивіденди для спортсменів.

– Ви, до речі, на матчі самі ходите чи з сім’єю?
– БК «Рівне» стало невіддільною частиною нашої родини. Сьогодні ми не уявляємо без нього нашого життя. Дружина Ольга — дуже активна вболівальниця, постійно відвідує усі матчі.

– А які матчі легше вдаються: домашні чи виїзні?
– Звичайно, що домашні матчі грати легше. Але й виїзні мають свою атмосферу. Відчути її я особливо рекомендую вболівальникам: вболівати за свою команду в іншому місті. Це дуже цікавий досвід. Найбільше задоволення отримуєш від того, коли твоя команда бачить і відчуває твою підтримку, завдяки чому рухається вперед до перемоги.

Новини по темі
Марина Максимчук: Дівчата Рівного заслужили медалі жіночої Суперліги Марина Максимчук: Дівчата Рівного заслужили медалі жіночої Суперліги
Головний тренер жіночої команди Рівне підбила підсумки сезону для команди
Анжеліка Ляшко: Рівень жіночої Суперліги в цьому сезоні виріс Анжеліка Ляшко: Рівень жіночої Суперліги в цьому сезоні виріс
Гравчиня Київ-Баскету Анжеліка Ляшко прокоментувала завершення чемпіонату України
Визначено символічну збірну сезону жіночої Суперліги Визначено символічну збірну сезону жіночої Суперліги
Яскравим Фіналом чотирьох у Києві завершився сезон жіночої Суперліги 2023/24.
Франківськ–Прикарпаття вдруге став чемпіоном жіночої Суперліги: всі чемпіони та призери в історії Франківськ–Прикарпаття вдруге став чемпіоном жіночої Суперліги: всі чемпіони та призери в історії
Яскравим Фіналом чотирьох у Києві завершився сезон жіночої Суперліги 2023/24.
Фінальний матч жіночої Суперліги: підсумкове відео
Відео 01.04.2024
Фінальний матч жіночої Суперліги: підсумкове відео
Дивіться підсумкове відео фінального матчу жіночої Суперліги:
Оксана Моллова: Нагорода MVP – це нагорода всієї команди Оксана Моллова: Нагорода MVP – це нагорода всієї команди
Форвардиня Франківська-Прикарпаття прокоментувала отримавання нагороди MVP сезону.
Юрій Процюк: Враховуючи наш час, війну, я рахую, що всі шість команд Суперліги заслуговують за медалі Юрій Процюк: Враховуючи наш час, війну, я рахую, що всі шість команд Суперліги заслуговують за медалі
Головний тренер Франківська-Прикарпаття Юрій Процюк прокоментував перемогу своєї команди в жіночій Суперлізі.
Франківськ-Прикарпаття чемпіон, Київ-Баскет та Рівне з медалями жіночої Суперліги: фотогалерея нагородження Франківськ-Прикарпаття чемпіон, Київ-Баскет та Рівне з медалями жіночої Суперліги: фотогалерея нагородження
Дивіться яскраві фото з церемонії нагородження після Фіналу чотирьох жіночої Суперліги
Франківськ-Прикарпаття – переможець жіночої Суперліги сезону 2023/24 Франківськ-Прикарпаття – переможець жіночої Суперліги сезону 2023/24
Франківська команда зуміла захистити титул чемпіонок
Фінал чотирьох жіночої Суперліги: відеотрансляція 31 березня
Відео 31.03.2024
Фінал чотирьох жіночої Суперліги: відеотрансляція 31 березня
Сьогодні будуть зіграні вирішальні матчі Фіналу чотирьох жіночої Суперліги у Києві
Рівне завоював бронзу Суперліги в матчі проти Інтерхіма: відео коментарів
Відео 31.03.2024
Рівне завоював бронзу Суперліги в матчі проти Інтерхіма: відео коментарів
Учасниці матчу — про гру за третє місце чемпіонату України
БК Рівне переміг Інтерхім та завоював бронзу Суперліги БК Рівне переміг Інтерхім та завоював бронзу Суперліги
Команда з Рівного посіла третє місце за підсумком сезону жіночої Суперліги
Франківськ-Прикарпаття обіграв Рівне на шляху до фіналу жіночої Суперліги: коментарі після гри Франківськ-Прикарпаття обіграв Рівне на шляху до фіналу жіночої Суперліги: коментарі після гри
Тренери та гравці про півфінальний матч Франківськ-Прикарпаття – Рівне-ОШВСМ
Франківськ-Прикарпаття пробився до фіналу жіночої Суперліги Франківськ-Прикарпаття пробився до фіналу жіночої Суперліги
Діючий чемпіон обіграв Рівне і буде захищати титул у фіналі.
Фінал чотирьох жіночої Суперліги: відеотрансляція 30 березня
Відео 30.03.2024
Фінал чотирьох жіночої Суперліги: відеотрансляція 30 березня
Сьогодні будуть зіграні півфінальні матчі Фіналу чотирьох жіночої Суперліги у Києві
Київ-Баскет переміг Інтерхім в першому півфіналі жіночої Суперліги: відео коментарів
Відео 30.03.2024
Київ-Баскет переміг Інтерхім в першому півфіналі жіночої Суперліги: відео коментарів
Гравчині та тренери команд — про матч, який завершився перемогою столичної команди
Київ-Баскет — перший фіналіст жіночої Суперліги Київ-Баскет — перший фіналіст жіночої Суперліги
Команда Юлії Старих у півфіналі перемогла Інтерхім
Анна Ольховик отримала серйозну травму в півфіналі Суперліги Анна Ольховик отримала серйозну травму в півфіналі Суперліги
Форвардиня Київ-Баскета не дограла матч проти Інтерхіма