Всі категорії новин
Відбулося засідання Виконкому ФБУ

Відбулося засідання Виконкому ФБУ

В п’ятницю, 22 жовтня, в офісі Федерації баскетболу України з використанням zoom-конференції відбулось засідання Виконавчого комітету Федерації баскетболу України.

Одним з перших питань порядку денного став розгляд справи щодо неправомірних дій судді ФБУ Миколи Амбросова при виконанні ним службових обов’язків.

Відповідно до статті 48 Дисциплінарного кодексу ФБУ Виконком частково змінив рішення Комісії з правових відносин ФБУ у частині кваліфікації дисциплінарного правопорушення, залишивши порушення Амбросовим М.М. статі 6 Кодексу етики та чесної гри ФБУ та заборонив здійснювати будь-яку діяльність, пов’язану з баскетболом строком на 3 роки, до 20.09.2024 року включно.

Під час Виконкому ФБУ також було одноголосно прийняте рішення про створення комісії ФБУ з стратегічного розвитку та маркетингу. Його очолив ексбаскетболіст Олександр Холоденко.

На наступному засіданні Виконкому Олександр Холоденко має представити на розгляд склад комісії, положення та план роботи.

Також Олександр Холоденко був прийнятий до складу Виконавчого комітету Федерації баскетболу України.

Окрім цього Виконком затвердив зміни до Правил проведення XXXI Чемпіонату та Кубку України сезону 2021/22 рр.

Зокрема, розглянуто питання щодо додаткового обладнання, яке буде використовуватись на матчах Суперліги. Так, у своєму технічному арсеналі кожен з залів клубів Суперліги повинен мати додаткове табло та 24-секундники.

Також прийнято рішення щодо змін Правил у питанні помилково зміненого суддею рішення після перегляду системи відеоповтору IRS.

У випадку, коли помилково змінене рішення не вплинуло на результат гри, до судді, який його прийняв, буде застосоване фінансове стягнення у розмірі 2-5 тисяч гривень та відсторонення на місяць.

У випадку, коли помилково змінене рішення вплинуло на результат гри, до судді, який його прийняв, буде застосоване фінансове стягнення у розмірі 4-10 тисяч гривень та відсторонення на три місяці.