Всі категорії новин
Відродженний одеський клуб готується до початку сезону

Відродженний одеський клуб готується до початку сезону

Минулий сезон приніс багато розчарувань одеським любителям баскетболу. Невдалий виступ та незрозумілий статус баскетбольного клубу «Одеса» поставили під велике питання участь одеської команди у новому чемпіонаті України. Втім ентузіасти одеського баскетболу надій на краще не втрачали, та нарешті дочекались допомоги. Влітку новообраний президент Федерації баскетболу України - Михайло Бродський виступив з ініціативою відродження у Одесі команди, яка б стала наступницею давніх традицій одеського баскетболу, та була б здатна гідно виступати у елітному дивізіоні національної першості. І от нарешті 7-го вересня колектив, який наразі знаходиться на стадії реєстрації, а тому поки що не визначився остаточно зі своєю назвою, приступив до перших загальнофізичних тренувань на стадіоні «Динамо».

«Ця ідея народилася завдяки зусиллям Федерації баскетболу України. У минулому сезоні наша команда, яка тоді називалася БК «Одеса-2», зайняла третє місце в першій лізі. А десь в середині червня нам подзвонив президент федерації баскетболу України Михайло Бродський і запропонував свою допомогу в пошуку інвесторів і організації команди Суперліги або Вищої ліги, залежно від бюджету. Щось для початку ми знайшли, аби запустити цей проект. Зараз ми шукаємо додаткових спонсорів, які допоможуть одеському баскетбольному клубу стати повноцінною командою Суперліги з відповідним бюджетом. Нам необхідне, зокрема, посилення складу, на яке ми зараз не готові з фінансових причин. Питань з головним тренером у нас не виникало - ним став Вадим Георгійович Пудзирей, зірка одеського баскетболу. Другим тренером буде Богдан Каребін, який добився великих успіхів у першій лізі», - роспові президент одеського баскетбольного клубу Григорій Розенцвіт.

«Ми раді, що Федерація баскетболу України допомогла Одесі відновити клуб, який існував з 1992-го року. Одеса давно чекала такого кроку. Я маю на увазі, що одесити і гравці, що постійно живуть в нашому місті, складають кістяк цієї команди», - зазначив головний тренер одеського баскетбольного клубу Вадим Пудзирей.

Непроста ситуація склалася наразі з пошуками залу, у якому команда зможе тренуватись, та проводити домашні зустрічі. Керівництво клубу старанно працює над вирішенням цієї проблеми, та вже незабаром одеський баскетбольний клуб отримає постійну прописку.

«До нас на першу лігу приходило багато уболівальників у Водний інститут, але місткість цього залу явно недостатня. Зараз ми шукаємо такий зал, де помістилося б більше глядачів - що за баскетбол без глядачів. У нас є інформація, що українські Палаци Спорту будуть повернені в спортивний світ. Проте навіть в такому разі одеському Палацу Спорту потрібний дуже великий ремонт. Отже найближчим часом ми в Палаці Спорту грати не будемо. Не менше проблем і з «Краяном» - там немає опалювання і кожна гра або тренування зимою вимагає величезних витрат. Ми шукаємо зал і сподіваємося встигнути вирішити це питання до початку чемпіонату. Поки ми почали тренувальний процес на стадіоні «Динамо», завдяки керівництву спорттовариства і особисто Олександру Миколайовичу Іванову. ОФП у нас веде найдосвідченіший одеський тренер Олександр Вальдман, після цього ми збираємося перейти до тренувань в залі. Якщо питання з власним залом ще не буде вирішено, ми тренуватимемося в морському університеті, де у нас є домовленість з ректором - Сергієм Васильовичем Руденко про спільну підготовку команди ОНМУ до студентської ліги України. По складу - наша команда складатиметься з відомих одеських баскетболістів і талановитої молоді нашого міста. Першим номером узяли Сергія Лапенко, в цій же команді гратиме Олексій Полторацький, а також з досвідчених гравців - Балашов, Ткаченко, Парвадов і молоді - Костюченко, Каркищенко та інші гравці віком 20-22 роки, в яких ще не було шансу грати в Суперлізі», - зазначив Григорій Розенцвіт.

«Склад формувався з тих гравців, які прошли Суперлігу і з талановитої молоді. В основному ми виходили з особистих якостей, і у результаті у нас вийшов сплав молодості і досвіду», - додав Вадим Пудзирей.

«Я скучив за баскетболом за ті півтора роки, що я відновлювався після травми. Зараз прагну увійти до своєї кращої форми. Настрій у всіх хлопців хороший, робочий, хоча, звичайно, важко поки що щось сказати, адже це лише третє тренування», - прокоментував гравець одеського баскетбольного клубу Станіслав Балашов.

«Відчуття найпозитивніші, дуже приємно, що Вадим Георгійович запросив мене до команди. Хочу подякувати керівництву клубу за те, що вони в настільки важкий час змогли зібрати команду, в якій грають в основному одесити, - і ветерани і молодь. І ставка буде саме на те, аби зростав одеський баскетбол і аби в Одесі з'явилися нові баскетболісти не менш імениті, ніж Вадим Пудзирей», - зазначив баскетболіст одеського клуба Сергій Лапенко.

Незважаючи на усі проблеми одеський баскетбольний клуб часу гаяти не збирається, та поступово нарощує обсяги тренувань. Найближчим часом гравці розпочнуть роботу з м’ячем, а там вже не за горами і перші спаринги та товариські турніри.

«Два тижні ми працюватимемо на вулиці, підготуємо гравців фізично і функціонально, потім перейдемо до залу. Ще через 10-14 днів ми збираємося поїхати на тренувальний турнір. У нас є декілька пропозицій, з яких ми виберемо найцікавіше. А там вже скоро почнеться і чемпіонат України», - поділився планами Вадим Пудзирей.

 

Новини по темі
15 фактів, які необхідно знати про навчання і ліцензування баскетбольних тренерів в Україні 15 фактів, які необхідно знати про навчання і ліцензування баскетбольних тренерів в Україні
Федерація баскетболу України оголошує про початок реєстрації для отримання тренерських ліцензій
Розвиток українського баскетболу залежить від роботи місцевих федерацій Розвиток українського баскетболу залежить від роботи місцевих федерацій
Федерація баскетболу України стимулюватиме діяльність обласних і міських федерацій і продовжить надавати усебічну підтримку
Звіт президента ФБУ за два роки Звіт президента ФБУ за два роки
Відбулася конференція Федерації баскетболу України