Всі категорії новин
Віта-Агро виступатиме у чемпіонаті Львова – президент

Віта-Агро виступатиме у чемпіонаті Львова – президент

У сезоні, що завершився, баскетбольний Львів на всеукраїнському рівні представляло три команди: «Львівська Політехніка» грала у Вищій лізі, а БК «Львів-УАД» та «Віта-Агро» у Першій.

Останні на всеукраїнських змаганнях конкретних завдань перед собою не ставили, однак попри відсутність результату, команда набралася безцінного досвіду. У міському чемпіонаті та Бізнес-лізі «Віта-Агро» завжди була на провідних ролях, тому високі місця цієї команди нікого не здивували. Про етапи створення «Віта-Агро» та плани на наступний сезон в інтерв’ю galinfo розповів президент Юрій Хомин.

- Юрію Степановичу, коли у Вас виникла думка про створення команди «Віта-Агро» та скільки часу знадобилося для її реалізації?
- Мабуть, усе через любов до баскетболу. Часто збиралися зі знайомими у вихідний день пограти в баскетбол, тому ідея створення команди виникла саме на ігровому майданчику. Потрохи до нас підходили люди, котрі могли непогано грати, і от з таких баскетболістів ми й ліпили команду. Фактично, усе почалося минулого року, коли колектив подав заявку на участь у чемпіонаті міста та в Бізнес-лізі. За два роки вдалось по черзі перемогти в обох турнірах, що не може нас не радувати.

- Чому команда називається «Віта-Агро»?
- Це назва нашої компанії, яка і є основним спонсором команди. Ми є офіційним представником шведської компанії «Делаваль», яке забезпечує високоякісним обладнанням тваринницькі ферми, невеликі та індивідуальні господарства.


- У цьому сезоні команда пробувала свої сили у першій лізі чемпіонату України, де, на жаль, не змогла похвалитися своїми спортивними результатами.  Як оцінити виступ команди?
- Озираючись назад, не побоюсь сказати, що ми були не готовими до такого рівня. Незважаючи на це, набралися безцінного досвіду. Намагаємось працювати над собою. Стандартний тренувальний процес налічує два тренування на тиждень, адже усі без винятку гравці мають ще й основне місце праці. Для усіх нас баскетбол – любов, за яку ніхто в команді не отримує заробітної плати. У новому сезоні зосередимось на місцевих змаганнях.

- Кажуть, що у Вашій команді усі рівні між собою, тому кожен завжди має право на власну думку. 
- Безумовно, головний фактор впливу в команді є гравці. Дуже радий, що маємо таких баскетболістів у своїй обоймі. З радістю віддаю їм і організаційну частину роботи. Більшість рішень у нас приймають колективно, адже думка кожного повинна враховуватись.

- Якщо одного з Ваших гравців захочуть бачити в іншій команді, відпустите його з легкістю?
- Ми нікого насильно не тримаємо (сміється). Ще раз наголошу, що гравці, що виступають за «Віта-Агро», не мають контрактів, абсолютно все будується на довірі. Якщо людина хоче змінити щось, то чому я повинен забороняти? Справа тут в іншому. У нашому колективі мало молодих гравців. Декілька наших баскетболістів уже тренують дітей. Грати в улюблену гру для них – відпочинок. Сподіватимемось, що вже незабаром будемо поповнювати свої ряди, та й інші команди Львова гравцями, що пройшли через руки тренерів з «Віта-Агро».

- Чи реально зараз підібрати команду, виключно з місцевих вихованців, яка достойно представлятиме Львів на всеукраїнському рівні?
- Мабуть, якщо говорити про всіх сьогодні наявних гравців, то реально. Це, до речі, один з постулатів теперішнього президента міської федерації Дмитра Крамара, який агітує за створення єдиної команди, котра б боролась за високі місця у Вищій лізі, а, можливо, і в Суперлізі. Однак, поки що це, на мою думку, не зовсім реально. В загальному хотілося б побажати Дмитрові Крамару, Роману Іванціву та всім новим керівникам нашого баскетболу лише позитивних зрушень. Приємно уже те, що баскетбол у Львові вийшов на інший інформаційний рівень. Уже зараз в соціальних мережах чи на інших сайтах, в тому числі сайті ФБУ, можна прочитати про різні баскетбольні заходи нашого міста. Хотілося б побажати, щоб команда нових керівників втілила в життя усе заплановане і наш вид спорту вийшов на інший рівень.

- Наскільки складно в теперішніх умовах утримувати баскетбольну команду рівня «Віта-Агро»? Наскільки складно фінансово?
- Суми грошей, які сплачує кожен учасник змагання, перебувають в інтернеті у відкритому доступі та не є ніяким секретом. Зауважу лише, що вони є фактично наша єдина стаття видатку, окрім, звісно, виїздів в інші міста. Для гравців не передбачено навіть преміальних, зараз граємо на голому ентузіазмі. На жаль, такий же ентузіазм пропагувала і місцева влада, котра матеріально ніяк не долучилась до участі команди «Віта-Агро» у першій лізі України.


- Що хотілося б змінити в організації матчів відкритого чемпіонату міста чи, скажімо, Бізнес-ліги?
- Пригадую, що один з матчів місцевого чемпіонату довелося грати одразу після Великодня. Розумію, що важко скласти календар, взявши до уваги всі побажання, та ще й через нашу участь в першій лізі, однак це було зайвим. Дві команди фактично були зірвані від сімей, що вважав і досі вважаю неправильним рішенням. Інколи починаєш розуміти, що майданчик, де відбувається розіграш чемпіонату міста, залишає бажати кращого, але тут уже всі рівні. Звісно, хотілося б грати у кращих залах. Надіюся, що у найближчому майбутньому відкритий чемпіонат міста з баскетболу федерація буде проводити у новому баскетбольному залі у новому спорткомплексі, що збудують на Сихові. Думаю, що нереального нічого у цьому немає.

 

 

Новини по темі
Команди юнаків зіграли матчі ВЮБЛ у Львові Команди юнаків зіграли матчі ВЮБЛ у Львові
Змагалися команди 2009 року народження
Кубок України 3х3: анонс та розклад матчів 4 туру Кубок України 3х3: анонс та розклад матчів 4 туру
У Львові відбудуться матчі 4 туру Кубку України з баскетболу 3х3
У Львові відбудеться 4 тур Кубку України з баскетболу 3х3 У Львові відбудеться 4 тур Кубку України з баскетболу 3х3
Команди чоловіків та жінок зіграють 28 січня
У Львові стартувала аматорська баскетбольна ліга Ball У Львові стартувала аматорська баскетбольна ліга Ball
У розіграші беруть участь вісім команд міста та області
Новачок Вищої ліги впевнено переміг у Львові Новачок Вищої ліги впевнено переміг у Львові
БК Хмельницький переміг Львівську Політехніку
У Львові зіграли Кубок КІВС з баскетболу 3х3 У Львові зіграли Кубок КІВС з баскетболу 3х3
У змаганнях взяли участь команди дівчат 2007-2009 років народження
У Львові відбудеться баскетбольний табір сербського тренера У Львові відбудеться баскетбольний табір сербського тренера
Олександр Вржина працюватиме з юними гравцями 10-16 років
У Львові відбувся дитячий баскетбольний турнір У Львові відбувся дитячий баскетбольний турнір
Участь у змаганнях брали 14 команд 2007-2010 років народження
На Львівщині відбудеться дитячий баскетбольний табір На Львівщині відбудеться дитячий баскетбольний табір
До участі запрошуються юні баскетболісти від 12 до 18 років
Визначено найкращих гравців ВЮБЛ серед юнаків-2009 дивізіону Б Визначено найкращих гравців ВЮБЛ серед юнаків-2009 дивізіону Б
Фінішував сезон ВЮБЛ серед команд юнаків 2009 року народження дивізіону Б
Визначився чемпіон ВЮБЛ серед юнаків-2009 дивізіону Б Визначився чемпіон ВЮБЛ серед юнаків-2009 дивізіону Б
У Львові завершився фінальний етап сезону ВЮБЛ
У Львові стартує фінал ВЮБЛ юнаків-2009 дивізіону Б: розклад матчів У Львові стартує фінал ВЮБЛ юнаків-2009 дивізіону Б: розклад матчів
У змаганнях візьмуть участь команди чотирьох міст
У Львові стартував другий етап Молодіжної ліги У Львові стартував другий етап Молодіжної ліги
Команди групи А грають матчі другого етапу
У Львові нагородили призерів Першої ліги У Львові нагородили призерів Першої ліги
Львівська команда налаштовується перевершити досягнення в дивізіоні наступного сезону
У Сокалі побудували новий майданчик У Сокалі побудували новий майданчик
Будівництво спортивного об`єкту розпочали 2019 року
Олександр Грачов: Едуард Скрипець дав відчути аматорському Елексу справжній баскетбол Олександр Грачов: Едуард Скрипець дав відчути аматорському Елексу справжній баскетбол
Один з лідерів аматорської команди зі Львова поділився враженнями від сезону
Львівська Політехніка поновила тренування Львівська Політехніка поновила тренування
Напередодні львівська команда вийшла з карантину