Всі категорії новин
MVP ВЮБЛ Вікторія Максимчук: Сподіваюсь, скоро збудеться моя маленька мрія і я одягну форму національної збірної

MVP ВЮБЛ Вікторія Максимчук: Сподіваюсь, скоро збудеться моя маленька мрія і я одягну форму національної збірної

Перші два Фінали чотирьох цього сезону в чемпіонаті України ВЮБЛ серед дівчат 2010 та 2008 років народження завершувались перемогами Рівненщині-ОСДЮСШОР.

Вагомий вклад в успіх команд зробила 13-річна захисниця Вікторія Максимчук, яка у фінальному матчі ВЮБЛ серед дівчат 2010 року оформила дабл-дабл з 22 очок та 11 підбирань. Загалом цього сезону у Максимчук було 26,3 очки, 2,6 передач, 7,9 підбирань за гру – вона заслужено стала MVP сезону.

В фінальному матчі ВЮБЛ серед дівчат 2008 року у неї 12 очок, 4 підбирання та 7 передач. При цьому варто відмітити, що вона провела чотири гри за три дні і всі провела на високому рівні.

"Це було трохи складно, як фізично, так і морально, але дякуючи підтримці команди, тренерів ми добре впорались. Результат – два перших місця, тому ці старання принесли мені задоволення. Я дуже рада".

В'ячеслав Ковалевский: Без змагального процесу взагалі важко було б втримати дітей в баскетболі

Говорячи про перемоги, Вікторія погоджується, що команда 2010 була фаворитом і довела це на майданчику, а ось команда 2008 року народження зуміла за рахунок бажання переграти суперниць з Одеси.

"Команда 2010 року давно разом грає, зіграна. Ми перед кожною грою сильно налаштовувались і за рахунок цього бажання, яке було в кожного в нас, ми, я думаю, і перемогли.

А ось в команді 2008 року народження ми були сильно налаштовані на перемогу над одеситками. Вони багато років в цьому віці були чемпіонками і ми хотіли покласти край їх домінації. Хотіли всім зробити сюрприз, показати, що ми теж можемо перемогти і зробити Рівненщину чемпіоном".

А ще Вікторія Максимчук з баскетбольної родини – її мама тренер, а тітка – гравчиня БК Рівне Людмила Спиридонова, яка, як зізналась Вікторія в інтерв’ю прес-службі ФБУ, є її взірцем для наслідування.

"Вона не забиває по 30-40 очок, але виконує на майданчику великий об’єм роботи. З хлопців мені подобаються Іссуф Санон та Богдан Близнюк, тому що коли їм даєш м’яч у важливий момент, то можна бути впевненим, що вони заб’ють, на них можна покластись".

Дарина Степанюк: Моя мета - виграти не одне чемпіонство, в мене тепер ще більше нових ідей і планів

При цьому вона могла і не стати баскетболісткою, але вже ж баскетбол від неї нікуди не подівся.

"Я займалась волейболом, на танці ходила 3 роки, але якось баскетбол мені ближче до душі. Можливо і через маму. Я з дитинства в залі і мені це подобається, тому я цим займаюсь".

Говорячи про свої сильні сторони, гравчиня виділяє дальні кидки, гарне бачення майданчику та свої передачі. При цьому вона зізнається, що їй легше було грати з більш дорослими дівчатами.

"Вони старші, більш розуміють мене, з ними легше комунікувати.

В команді 2008 року в мене більш лідерська роль, більш на мене роблять комбінації. А у команді 2010 року я виконую роль першого номера, вже ми граємо комбінації на більш досвідчених дівчат"

ВЮБЛ серед дівчат 2008 року народження: визначилися символічна п’ятірка та MVP

Улюбленими предметами в школі Вікторія називає українську та англійську мову, а ось весь вільний час вона присвячує баскетболу. Дівчина має амбіційні плани побудувати кар’єру за кордоном і вже готується до цього.

"Пов'язую своє майбутнє з баскетболом і планую розвиватись в баскетболі. Хочу після 9-го чи 11-го класу поступати в коледж чи університет за кордоном, тому стараюсь гарно вчитись. Ну а далі вже закордоном хочу будувати свою кар’єру".

Втім, це плани на далеке майбутнє, а зараз Вікторія мріє зіграти за збірну України.

"Це буде великий шанс для мене проявити себе. Я завжди про це мріяла. В мене мама колись тренувала дівчат 2003 року народження і в неї в команді було пару гравчинь збірної. Коли вони передавали мені футболки збірної України, я завжди мріяла, що на них буде написане моє прізвище. Сподіваюсь, скоро збудеться моя така маленька мрія і я одягну форму національної збірної".

Новини по темі
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед дівчат 2010 року: представлення команди ОСДЮСШОР (Рівне) Фінал чотирьох ВЮБЛ серед дівчат 2010 року: представлення команди ОСДЮСШОР (Рівне)
Чемпіон минулого сезону в цій категорії ОСДЮСШОР (Рівне) з першого місця вийшла в Фінал чотирьох і підходить до матчів фаворитом.
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед дівчат 2010 року: представлення команди СДЮСШОР №5-ДФКС (Дніпро) Фінал чотирьох ВЮБЛ серед дівчат 2010 року: представлення команди СДЮСШОР №5-ДФКС (Дніпро)
Срібний призер минулого сезону в цій категорії СДЮСШОР №5-ДФКС (Дніпро) націлений мінімум повторити своє досягнення.
ВЮБЛ серед юнаків та дівчат: анонс матчів 25 квітня – 1 травня ВЮБЛ серед юнаків та дівчат: анонс матчів 25 квітня – 1 травня
В трьох категоріях визначаться останні учасники Фіналів чотирьох
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед дівчат 2010 року: представлення команди CДЮСШОР ім.Літвака Б.Д. Фінал чотирьох ВЮБЛ серед дівчат 2010 року: представлення команди CДЮСШОР ім.Літвака Б.Д.
Головний тренер команди Лідія Канцлер розповіла прес-службі ФБУ, що задоволена тим, як сезон складається попри всі складнощі. Її дівчата мріють про чемпіонство, а вона вже вважає їх героями.
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед дівчат 2010 року: представлення команди ЖОДЮСШ-Динамівець Фінал чотирьох ВЮБЛ серед дівчат 2010 року: представлення команди ЖОДЮСШ-Динамівець
Житомирська команда прийматиме на вихідних Фінал чотирьох.
ВЮБЛ серед дівчат 2007-08 років народження: визначилися символічна п’ятірка та MVP ВЮБЛ серед дівчат 2007-08 років народження: визначилися символічна п’ятірка та MVP
Запорізька КЗ ЗОДЮСШ ЗОШ - чемпіон України ВЮБЛ серед дівчат 2007-08 років народження
Запорізька КЗ ЗОДЮСШ ЗОШ - чемпіон України ВЮБЛ серед дівчат 2007-08 років народження Запорізька КЗ ЗОДЮСШ ЗОШ - чемпіон України ВЮБЛ серед дівчат 2007-08 років народження
У вирішальному матчі запорізькі баскетболістки здолали минулорічного чемпіона
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед дівчат 2007-08 років: відеотрансляція 21 квітня
Відео 21.04.2024
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед дівчат 2007-08 років: відеотрансляція 21 квітня
Дивіться вирішальні матчі чемпіонату ВЮБЛ серед дівчат 2007-08 років
Визначились фіналістки чемпіонату ВЮБЛ серед дівчат 2007-08 років Визначились фіналістки чемпіонату ВЮБЛ серед дівчат 2007-08 років
Чемпіонський титул розіграють команди з Рівного та Запоріжжя
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед дівчат 2007-08 років: відеотрансляція 20 квітня
Відео 20.04.2024
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед дівчат 2007-08 років: відеотрансляція 20 квітня
Дивіться півфінальні матчі чемпіонату ВЮБЛ серед дівчат 2007-08 років
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед дівчат 2007-08 років: СДЮСШОР №5-ДФКС Фінал чотирьох ВЮБЛ серед дівчат 2007-08 років: СДЮСШОР №5-ДФКС
Наставниця дніпровської команди розповіла про підготовку СДЮСШОР №5-ДФКС до Фіналу чотирьох.
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед дівчат 2007-08 років: представлення Рівненщини-ОСДЮСШОР Фінал чотирьох ВЮБЛ серед дівчат 2007-08 років: представлення Рівненщини-ОСДЮСШОР
Діючий чемпіон цієї вікової групи нацелений повторити свій минулорічний успіх
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед дівчат 2007-08 років: представлення СДЮШОР з баскетболу-МОБІ Фінал чотирьох ВЮБЛ серед дівчат 2007-08 років: представлення СДЮШОР з баскетболу-МОБІ
Столична команда, граючи обмеженою ротацією і дівчатами меншого віку пробилась до Фіналу чотирьох.
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед дівчат 2007-08 років: представлення КЗ ЗОДЮСШ ЗОР Фінал чотирьох ВЮБЛ серед дівчат 2007-08 років: представлення КЗ ЗОДЮСШ ЗОР
Запорізька КЗ ЗОДЮСШ ЗОР пройшла сезон без поразок.
ВЮБЛ серед дівчат 2009 року: івано-франківська ІФОДЮСШ завершила етап без поразок ВЮБЛ серед дівчат 2009 року: івано-франківська ІФОДЮСШ завершила етап без поразок
Відбулись чергові матчі ВЮБЛ серед дівчат 2009 року народження.
ВЮБЛ серед юнаків та дівчат: анонс матчів 28-31 березня ВЮБЛ серед юнаків та дівчат: анонс матчів 28-31 березня
На цьому тижні відбудуться матчі в трьох вікових категоріях.
ВЮБЛ серед дівчат 2011 року: ІФОДЮСШ завершила перший тур без поразок ВЮБЛ серед дівчат 2011 року: ІФОДЮСШ завершила перший тур без поразок
У віковій категорії визначились три з чотирьох команд, які продовжать боротьбу за медалі.
ВЮБЛ серед дівчат: анонс матчів 23-24 березня ВЮБЛ серед дівчат: анонс матчів 23-24 березня
В чемпіонаті України ВЮБЛ серед дівчат відбудуться матчі в двух вікових категоріях.
ВЮБЛ серед дівчат 2010 року: в столиці відбулись чергові матчі ВЮБЛ серед дівчат 2010 року: в столиці відбулись чергові матчі
В зіграних матчах цікавим вийшов матч між ДЮСШ-3-Багірою та ЖОДЮСШ-Динамівець.