Всі категорії новин
Вячеслав Бобров: найтяжче вікно відбору для збірної України буде саме влітку

Вячеслав Бобров: найтяжче вікно відбору для збірної України буде саме влітку

  • По-перше, вітання із перемогою у Балтійській лізі, як вшанували команду після цієї перемоги, усе таки досягнення історичне для клубу з маленького містечка?
  • Дуже дякую за вітання! Власне саме нагородження було коротким, без зайвого пафосу. Зібрали команду, вручили медалі, сувенірну продукцію – футболки, кашкети, а ще подарували усім сир. Якогось святкування чи урочистої вечері не було, адже сезон загалом триває, є ще чемпіонат Литви і наступного дня у нас уже було вечірнє тренування.
  • Взагалі ставилися вам завдання виграти ББЛ чи апетит прийшов під час турніру, коли прийшли перемоги, побачили що усе реально?
  • Знаєте, на початку сезону такого завдання нам ніхто не ставив. Просто почали грати сезон, але уже десь у розпалі турніру, ми подумали «чом би й ні», повірили у власні сили і змогли довести справу до кінця.

  • Які тепер завдання на сезон? Поки що справи у внутрішньому чемпіонаті не дуже…
  • Зараз у нас лишився чемпіонат і уся увага до нього, було б непогано піднятися на 5 сходинку по ходу сезону, а можливо і вище, тоді ми змогли б поборотися за нагороди, думаю це реально. Просто зараз кожна гра важлива і за перемогу слід боротися у кожному матчі, навіть проти Жальгіріса, а там побачимо.
  • Як тобі після кількох років у нижчих французьких лігах чемпіонат Литви, чим відрізняються?
  • Точно скажу, що чемпіонат Литви сильніше ніж третя ліга у Франції, хоча у кожному турнірі є щось своє цікаве. Думаю, що французький дивізіон Про Б, а тим паче Про А сильніше за чемпіонат Литви, але поки що у вищих ешелонах Франції я не грав, тому порівнювати не беруся.

 

  • А в плані побуту тихе французьке містечко від тихого литовського відрізняється? Як проводиш дозвілля чим займаєшся?
  • Звичайно відрізняється і навіть дуже, адже у Франції я жив у місті із населенням у 60 000 мешканців, а тут близько 7500 всього, тому у Франції життя було дещо активнішим, не таким провінційним, тим паче ми з дружною жили там у 15 хвилинах їзди від Атлантичного океану. В Пасвалісі місць куди б можна було б сходити не так багато нажаль.
  • У твого клубу достатньо цікава назва, по-перше виговорити українською П’єно Жвайrждес зможе не всяк, по друге перекладається «Молочна зірка», звідки така назва?
  • Так дійсно, на перший погляд назва дивна, а походить вона від заводу з виробництва сиру. Він знаходиться неподалік, ми з хлопцями часто їздимо туди пообідати. На самому початку сезону у нас була екскурсія на виробництво, показували нам як роблять сир, де його зберігати тощо.

 

  • У Литві є помітний український осередок, спілкуєтеся із Денисом і Максимом чи з Віталієм Чернієм?
  • Звичайно спілкуємося і доволі часто, я намагаюся подивитися їхні матчі коли є така можливість по вболівати. Після турів буває здзвонюємося узнаємо як йдуть поточні справи, у кого які умови, як тренуються тощо.
  • У тебе в команді грає латиш Артурс Аусейс спілкувалися із ним після матчу Латвія – Україна, він привітав тебе, що говорить про збірну Латвії? Наскільки вона буде небезпечною влітку?
  • Артур привітав нас із перемогою, проте матчі збірних ми не надто обговорювали. Очевидно, що влітку до України приїде зовсім інша збірна Латвії і нам слід буде викластися на 200% для того щоб виграти цей матч, він може бути вирішальним з огляду на весь турнір відбору.

  • Взагалі що сам скажеш про зимове вікно відбору, чи вдалося воно? Як був настрій коли роз’їжджалися?
  • Почну з того що приїжджати до збірної завжди приємно і грати за збірну нашої країни теж. Я вважаю, що взимку ми виконали план і здобули 2 важливі і дуже непрості перемоги, тож настрій був відмінний, хоча залишати Україну, прощатися із друзями було дещо важко. У команді ми дійсно, як одна велика родина.
  • Найскладніше буде улітку чого чекаєш від матчів з турками і тими ж латишами?
  • Я гадаю, що найтяжче вікно відбору буде саме у літку, нам слід буде продемонструвати наш характер і впевненість у власних силах., дуже важливо брати максимум у цих двох матчах, та й усі хлопці це розуміють. Хто б не потрапив до заявки кожен із нас буде викладатися по максимуму.

  • Знову має бути зустріч із вболівальниками у Палаці Спорту, до речі, хтось з твоїх має приїхати повболівати?
  • Звичайно на домашній грі обов’язково буде моя дружина, її сестра, її чоловік і племінник теж. У такому складі вони не пропустили ще жодної гри у Києві. Я дуже сподіваюся, що мої батьки також зможуть приїхати. Взагалі, якщо говорити про весь «мій фан-сектор», то дуже сподіваюся, що батьки моєї дружини також зможуть бути на грі. В ідеалі збереться уся родина, гадаю така гаряча підтримка нам допоможе.
  • Зв’язок із Євгеном Мурзіним є? Спілкуєтеся ви у період між «вікнами»?
  • Так, із тренером ми постійно підтримуємо зв’язок, спілкуємося у WhatsApp.
  • До речі, хтось із баскетбольної тусовки, зі збірників привітав тебе з перемогою y ББЛ?
  • Власне усі гравці збірної і привітали. У нас же є своя група там ми обмінюємося привітаннями, фотографіями, якимись відео. Усі на зв’язку, усі в курсі що у кого відбувається.
  • В збірній у тебе прізвисько Бобі, хто його автор, не ображаєшся, коли так називають?
  • Так мене почали називати коли я вперше потрапив до збірної, ще коли був Майк Фрателло. Звісно що я не ображаюся, мені навіть самому подобається таке прізвисько, а коли грав у Франції, то у мене на майці ігровій було написано Бобі. Так що із цим усе добре.
  • Кого бачиш фаворитом плей-оф в Україні?
  • Уже один фіналіст відомий це Черкаські Мавпи, я стежив за розвитком подій і вважаю що команда провела хороший сезон і гідна бути у фіналі. У іншій парі фаворитом виглядає Дніпро, хоча Хімік довів, що його списувати з рахунків небезпечно. Хто б з них не вийшов далі, фінал буде видовищним, я у цьому переконаний і хай переможе найсильніший.
Новини по темі
Чоловіча збірна України — на 36 місці в оновленому світовому рейтингу ФІБА Чоловіча збірна України — на 36 місці в оновленому світовому рейтингу ФІБА
Національна збірна України втратила одну позицію після матчів в лютому
Віталій Степановський: Зробимо все, щоб виграти чотири наступні матчі Віталій Степановський: Зробимо все, щоб виграти чотири наступні матчі
Головний тренер збірної України підбив підсумки першого вікна кваліфікації Євробаскету-2025
Олександр Ковляр — другий кращий асистент в першому вікні відбору на Євробаскет-2025 Олександр Ковляр — другий кращий асистент в першому вікні відбору на Євробаскет-2025
Розігруючий збірної України — в топі за одним з ключових статистичних показників
Віталій Степановський: Нам треба зробити висновки і зіграти краще в наступному вікні Віталій Степановський: Нам треба зробити висновки і зіграти краще в наступному вікні
Головний тренер та гравець збірної України — про матч проти Португалії
Україна програла Португалії у відборі на Євробаскет-2025 Україна програла Португалії у відборі на Євробаскет-2025
Перше відбіркове вікно збірна Україна завершила без перемог
Перший матч за 24 роки: історія протистоянь України та Португалії Перший матч за 24 роки: історія протистоянь України та Португалії
Національні команди зіграють у відборі на Євробаске-2025
В'ячеслав Бобров піднявся на шосте місце в рейтингу скорерів збірної і увійшов до топ-5 за підбираннями В'ячеслав Бобров піднявся на шосте місце в рейтингу скорерів збірної і увійшов до топ-5 за підбираннями
Відбулись зміни в двох історичних рейтингах кращих гравців національної збірної України
Збірна України відвідала в госпіталі воїнів ЗСУ Збірна України відвідала в госпіталі воїнів ЗСУ
Національна команда підтримала українських героїв та запросила на гру проти Португалії
Триває продаж квитків на матч Україна — Португалія! Триває продаж квитків на матч Україна — Португалія!
Чоловіча національна команда зіграє у відборі на Євробаскет-2025 в Ризі
Україна програла на старті в Словенії: турнірна таблиця групи відбору на Євробаскет-2025 Україна програла на старті в Словенії: турнірна таблиця групи відбору на Євробаскет-2025
Чоловіча збірна України знаходиться на останньому місці після стартового туру в своїй групі
Віталій Степановський: Погано почали другу половину, особливо третю чверть Віталій Степановський: Погано почали другу половину, особливо третю чверть
Головний тренер та капітан збірної України — про матч проти Словенії
Збірна України поступилась на виїзді Словенії на старті відбору на Євробаскет-2025 Збірна України поступилась на виїзді Словенії на старті відбору на Євробаскет-2025
Чоловіча національна збірна з поразки розпочала кваліфікацію на чемпіонат Європи
Словенія — Україна: відеотрансляція матчу кваліфікації Євробаскета-2025
Відео 22.02.2024
Словенія — Україна: відеотрансляція матчу кваліфікації Євробаскета-2025
Національна команда стартує у новому відбірковому циклі