Всі категорії новин
Жіноча Суперліга. Оновлення індивідуальних рекордів і командних досягнень: підсумки ігрового тижня

Жіноча Суперліга. Оновлення індивідуальних рекордів і командних досягнень: підсумки ігрового тижня

Позаду чергові 8 поєдинків регулярного сезону. Представниці першої трійки турнірної таблиці виграли свої поєдинки, як і Чайка, яка завдяки двом домашнім перемогам над Інтерхімом залишила останнє місце турнірної таблиці і нині – сьома:

  • Будівельник – НУФВСУ – Франківськ – Прикарпаття – 110:66 і 108:71,
  • Прометей – Рівне – ОШВСМ –99:61 і 99:59,
  • Динамо-НПУ – Київ-Баскет – 84:88 і 90:97,
  • Чайка – ДЮСШ – Бердянськ – Інтерхім – СДЮШОР ім. Літвака – 79:73 і 80:63,

492 – очки набрано на цю мить плеймейкером Будівельника Крістен Споляр. Вона впритул наблизилася до статусу другої баскетболістки, яка цього сезону зможе набрати понад 500 очок. Цьому посприяли сумарні 53 очки, набрані нею у двох домашніх поєдинках із Франківськом. Продовжує лідирувати за цим показником Кеондрія Келловей із Динамо-НПУ, в якої 550 очок. Також у першій п’ятірці, але із відчутним відставанням від другого місця, представниці передніх ліній Київ-Баскета та Прометея, відповідно С’єра Джонсон (394) і Джойнер Холмс (390), а також одноклубниця Споляр Арелла Гуірантес (386).

5гравчинь, за підсумками минулого ігрового тижня, перетнули позначку у 100 результативних передач на цьому етапі сезону. Це Тайлер Дір із Київ-Баскета (118 за 22 матчі), капітан Прометея Ольга Дубровіна (113 за 15 ігор), капітан Чайки Олена Попова (113 за 22 поєдинки), Крістен Споляр (103) і Арелла Гуірантес (101).

Визначено символічну збірну 11 ігрового тижня жіночої Суперліги

257підбирань у центрової Будівельника-НУВФСУ Келлі Кейн. На 18 м’ячів менше після відскоків зібрала її колега за амплуа, С’єра Джонсон із Київ-Баскета. Конкуренцію легіонеркам у першому тріо складає Тетяна Юркевічюс (223 підбирань після 22 ігор).

48 – рейтинг ефективності за поєдинок Арелли Гуірантес. Уродженка Лонг-Айленда ледь не повторила / не перевершила рекорд сезону Оксани Молової, в якої він становить 49, і який вона заробила у домашній зустрічі 19-го грудня Франківська із Динамо-НПУ (35 очок + 14 підбирань + 8 результативних передач + 1 блок-шот). Гуірантес оформила цей показник завдяки 38 очкам у зустрічі із Франківськом минулої суботи, до яких вона долала 11 підбирань (2 – у нападі), 6 асистів і 4 перехоплення. Історичний рекорд турніру залишається чинним по відношенню до нинішньої асистентки наставника Будівельника Олександри Радулович: 54 бали вона отримала за гру 2018-го проти Вінницьких Блискавок.

Жіноча Суперліга. Перемоги лідерів і другий поспіль виграш Чайки

38 набраних очок за Будівельник проти Франківська дозволили Гуірантес повторити рекорд сезону за індивідуальною результативністю в одній грі «динамівки» Келловей, який вона організувала у поєдинку проти Рівного 25-го вересня. Олеся Малашенко 22-го жовтня за Інтерхім проти Динамо-НПУ, а плеймейкер Рівного Вікторія Шматова проти Чайки 28-го листопада оформили по 36 очок, і вони продовжують займати 3 – 4-те місця.

11 – результативних передач за матч: Споляр 23-го січня приєдналася до тих представниць Суперліги, які вже мають подібне досягнення нинішнього сезону. Тричі це робила Ольга Дубровіна, по одному разу – Тайлер Дір і Олена Попова. Рекорд сезону – 12 асистів за матч. Тут поточна «нічия» між Дубровіною та Дір. Плеймейкер Прометея виконала стільки асистів у грі із Чайкою (24-го жовтня), а американська захисниця Київ-Баскета – у переможній зустрічі із Прометеєм 27-го листопада.

7 – реалізованих триочкових за матч,- новий індивідуальний рекорд сезону від Наталії Цюбик із Київ-Баскета. Стільки разів вона влучила у столичному дербі минулої п’ятниці проти Динамо-НПУ. По 6 кидків з периметру за один поєдинок вдалося реалізувати Уляні Дацько із Прометея, Єлизаветі Мітіній із Будівельника (у суботній грі із Франківськом), Вікторії Шматовій із Рівного, Юлії Мусієнко із того ж таки Прометея, а ще Кеондрії Келловей.

Жіноча Суперліга. Перемоги лідируючої трійки і третій виграш Чайки

8 – перехоплень за матч: Споляр піднялася на друге місце цього рейтингу після гри у неділю із Франківськом. На один м’яч більше «забрала» у суперниць із Інтерхіма баскетболістка Прометея Ніколіна Бабіч 3-го жовтня. У першій трійці Аріель Аткінс з її сімома перехопленнями у зустрічі чинного чемпіона турніру 9-го січня із тим – таки одеським колективом.

872 хвилини 32 секунди – стільки часу у 22 матчах провела на майданчику лідер за цим показником «динамівка» Оксана Фастова (39.39, у середньому за поєдинок). Лише на одну хвилину і шість секунд від неї «відстає» одноклубниця Келловей (39.36). Третя тут – Олена Тетерук із Франківська (761-на хвилина і 3 секунди, тобто 37.50 за гру).    

10 – «дабл-даблів» було зафіксовано у статистиці, за сумою восьми матчів. Єдиною баскетболісткою, яка змогла відзначитися подібним в обох спарених матчах вікенду, стала центрова Київ-Баскета С’єра Джонсон (24 + 18 підбирань і 29 + 13 підбирань). По одному «дабл-даблу» оформили Гуірантес (38 + 11 підбирань), Споляр (34 + 11 передач), гравчиня Чайки Наталі Дей (16 + 13 підбирань), Холмс (18 + 13 підбирань), Кейн (18 + 11 підбирань), Наталія Бабій із Інтерхіма (15 + 11 підбирань), Акіла Бітел із Динамо-НПУ (13 + 11 передач) і новачок Київ-Баскета Ліанна Одом (10 + 10 підбирань).  

110 – новий орієнтир щодо набраних очок за матч однією командою. Це сталося у першій домашній зустрічі Будівельника із Франківськом. Наступного дня київська команда ледь не повторила подібне, але набрала 108 очок.

104 – очки, набрані двома командами за одну половину. Постаралися Динамо та Київ-Баскет у грі суботи, яка закінчилася на користь підопічних Володимира Холопова – 97:90. Стільки очок колективи набрали до великої перерви.

Жіноча Суперліга. Анонс матчів ігрового тижня

36 – очок, набраних однією командою упродовж однієї чверті. Це зробив Прометей у зустрічі із Рівним: у неділю чинний чемпіон виграв третю десятихвилинку – 36:12.

187 – таким є найбільший спільний здобуток щодо набраних очок Динамо і Київ-Баскета у суботу. Це повторення спільного результату Київ-Баскета та Прометея, які зіграли між собою 27-го листопада.  Обидва ці матчі Київ-Баскет виграв.

0 – поразок у домашніх матчах. Продовжує зберігати цей результат Прометей. Утім, він і програв, загалом лише один раз в елітному дивізіоні. Київ-Баскету у гостях 11-го листопада (88:99), і це єдина невдача чинного чемпіона, враховуючи попередній сезон. Цього сезону він виграв вже 14 поєдинків поспіль.

6 – поспіль  виграних гостьових матчів, - такою є відкрита серія після столичного дербі Київ-Баскета. Стільки ж перемог на виїзді – у Будівельника та Прометея, проте їхні серії вже закінчилися. Це найкращий показник сезону.

Турнірна таблиця

P.S. Регулярний сезон жіночої Суперліги України продовжиться поєдинком Франківськ – Прометей 5-го лютого.

Новини по темі
Марина Максимчук: Дівчата Рівного заслужили медалі жіночої Суперліги Марина Максимчук: Дівчата Рівного заслужили медалі жіночої Суперліги
Головний тренер жіночої команди Рівне підбила підсумки сезону для команди
Анжеліка Ляшко: Рівень жіночої Суперліги в цьому сезоні виріс Анжеліка Ляшко: Рівень жіночої Суперліги в цьому сезоні виріс
Гравчиня Київ-Баскету Анжеліка Ляшко прокоментувала завершення чемпіонату України
Визначено символічну збірну сезону жіночої Суперліги Визначено символічну збірну сезону жіночої Суперліги
Яскравим Фіналом чотирьох у Києві завершився сезон жіночої Суперліги 2023/24.
Франківськ–Прикарпаття вдруге став чемпіоном жіночої Суперліги: всі чемпіони та призери в історії Франківськ–Прикарпаття вдруге став чемпіоном жіночої Суперліги: всі чемпіони та призери в історії
Яскравим Фіналом чотирьох у Києві завершився сезон жіночої Суперліги 2023/24.
Фінальний матч жіночої Суперліги: підсумкове відео
Відео 01.04.2024
Фінальний матч жіночої Суперліги: підсумкове відео
Дивіться підсумкове відео фінального матчу жіночої Суперліги:
Оксана Моллова: Нагорода MVP – це нагорода всієї команди Оксана Моллова: Нагорода MVP – це нагорода всієї команди
Форвардиня Франківська-Прикарпаття прокоментувала отримавання нагороди MVP сезону.
Юрій Процюк: Враховуючи наш час, війну, я рахую, що всі шість команд Суперліги заслуговують за медалі Юрій Процюк: Враховуючи наш час, війну, я рахую, що всі шість команд Суперліги заслуговують за медалі
Головний тренер Франківська-Прикарпаття Юрій Процюк прокоментував перемогу своєї команди в жіночій Суперлізі.
Франківськ-Прикарпаття чемпіон, Київ-Баскет та Рівне з медалями жіночої Суперліги: фотогалерея нагородження Франківськ-Прикарпаття чемпіон, Київ-Баскет та Рівне з медалями жіночої Суперліги: фотогалерея нагородження
Дивіться яскраві фото з церемонії нагородження після Фіналу чотирьох жіночої Суперліги
Франківськ-Прикарпаття – переможець жіночої Суперліги сезону 2023/24 Франківськ-Прикарпаття – переможець жіночої Суперліги сезону 2023/24
Франківська команда зуміла захистити титул чемпіонок
Фінал чотирьох жіночої Суперліги: відеотрансляція 31 березня
Відео 31.03.2024
Фінал чотирьох жіночої Суперліги: відеотрансляція 31 березня
Сьогодні будуть зіграні вирішальні матчі Фіналу чотирьох жіночої Суперліги у Києві
Рівне завоював бронзу Суперліги в матчі проти Інтерхіма: відео коментарів
Відео 31.03.2024
Рівне завоював бронзу Суперліги в матчі проти Інтерхіма: відео коментарів
Учасниці матчу — про гру за третє місце чемпіонату України
БК Рівне переміг Інтерхім та завоював бронзу Суперліги БК Рівне переміг Інтерхім та завоював бронзу Суперліги
Команда з Рівного посіла третє місце за підсумком сезону жіночої Суперліги
Франківськ-Прикарпаття обіграв Рівне на шляху до фіналу жіночої Суперліги: коментарі після гри Франківськ-Прикарпаття обіграв Рівне на шляху до фіналу жіночої Суперліги: коментарі після гри
Тренери та гравці про півфінальний матч Франківськ-Прикарпаття – Рівне-ОШВСМ
Франківськ-Прикарпаття пробився до фіналу жіночої Суперліги Франківськ-Прикарпаття пробився до фіналу жіночої Суперліги
Діючий чемпіон обіграв Рівне і буде захищати титул у фіналі.
Фінал чотирьох жіночої Суперліги: відеотрансляція 30 березня
Відео 30.03.2024
Фінал чотирьох жіночої Суперліги: відеотрансляція 30 березня
Сьогодні будуть зіграні півфінальні матчі Фіналу чотирьох жіночої Суперліги у Києві
Київ-Баскет переміг Інтерхім в першому півфіналі жіночої Суперліги: відео коментарів
Відео 30.03.2024
Київ-Баскет переміг Інтерхім в першому півфіналі жіночої Суперліги: відео коментарів
Гравчині та тренери команд — про матч, який завершився перемогою столичної команди
Київ-Баскет — перший фіналіст жіночої Суперліги Київ-Баскет — перший фіналіст жіночої Суперліги
Команда Юлії Старих у півфіналі перемогла Інтерхім
Анна Ольховик отримала серйозну травму в півфіналі Суперліги Анна Ольховик отримала серйозну травму в півфіналі Суперліги
Форвардиня Київ-Баскета не дограла матч проти Інтерхіма