Всі категорії новин
23 поради для успішного тренування

23 поради для успішного тренування

Український тренер Валентин Мельничук адаптував матеріал американського колеги Алана Стейна для вітчизняних фахівців.

У ньому ви знайдете 23 поради для успішного тренування.

1. Дізнайтеся, як насправді зв'язатися з вашими гравцями. Дізнайтеся, що змушує їх розмовляти, що їх мотивує і як найкраще їх навчати.

2. Обійми соціальних мереж і технологій... це нікуди не дінеться. Це важливо для ваших гравців, тому і для вас це також важливо.

3. Навчіться говорити їхньою мовою (я не маю на увазі профанацію). Топ-2 способи спілкування гравців сьогодні - через текстові повідомлення і соціальні мережі (особливо Instagram і Twitter). Навчіться використовувати ці платформи.

4. Зрозумійте це: послідовність створює перевагу - перевага породжує довіру - довіра породжує лояльність - лояльність будує сильну програму. Будьте в злагоді з усім, що ви робите. Гравці не будуть вас поважати, якщо ви цього не зробите.

5. Заохочуйте цю триступеневу політику помилок зі своїми гравцями - визнайте це. Фіксуйте це. Не повторюйте! У перший раз це помилка. Другий раз це рішення.

6. Тренерський підхід і зусилля перед X і O.

7. Без правильного ставлення і зусиль між X і O їхні дії не мають значення. Чітко сформулюйте свої основні цінності, принципи і роль кожного гравця. Вони не підлягають обговоренню. Вони складають культуру вашої програми.

8. Гравці хочуть знати все. Скажіть їм! Поясніть, чому ви робите те, що робите, чому ви вірите в те, у що вірите, і чому ви очікуєте від них ABC. Чим вище сприймається релевантність, тим вище віддача. І до кінця дня завдання №1 тренера полягає в тому, щоб отримати вищу віддачу від кожного учасника програми.

9. Соціальні мережі створили безліч поверхневих «друзів» - переконайтеся, що ваші гравці знають, що ви дійсно дбаєте про них (на майданчику і за його межами).

 10. Не намагайтеся бути «друзями» з вашими гравцями. Якщо ви будете занадто близько до них особисто, ви не можете тримати їх підзвітними. Ви повинні бути зразком для наслідування, учителем і наставником... але не приятелем.

11. Гравці вчаться по-різному. Переконайтеся, що ви можете ефективно навчати кожного учня (аудіо, візуально, особистісно).

12. Гравці хочуть продемонструвати свою індивідуальність (взуття, зачіски, тощо). Не бійтеся. Майте деяку поблажливість в своїх правилах. Сьогоднішні кумири і рольові гравці (LeBron, Carry) Сильно відрізняються від MJ і Bird.

13. Створіть клімат і культуру, яка цінує людей над продуктивністю. Ваші гравці повинні знати, що ви піклуєтеся про них по-перше як про людину і по-друге як про гравця.

14. Якщо ви хочете дізнатися, чи гарний ви тренер... запитайте свого найгіршого гравця.

15. Ви або тренуєте це, або дозволяєте йому статися. Ви або приймаєте, або виправляєте це.

16. Замініть «але» на «зараз» при інструктажі гравця. Наприклад, «Мені подобається ваша позиція, тепер спробуйте поставити лікоть над вашим коліном». Це незначна зміна матиме неабиякий вплив.

17. Зосередьтеся на тому, якими ваші гравці можуть бути... не такими, які вони зараз є.

18. Наука показує, що більшість людей мають досить чітке визначення того, що правильно і неправильно вже у віці 13 років.

19. Тримайте їх підзвітними. Невігластво - не виправдання. Однак навчіться обирати свої битви. Діти будуть дітьми. Якщо гравці публікують щось дурне в соціальних мережах... не засуджуйте їх на все життя. Використовуйте це, як життєвий урок. Тримайте їх підзвітними, але використовуйте це для навчання.

20. Гравці дійсно хочуть бути залученими до відповідальності. Це показує їм, що ви дбаєте і інвестуєте в їхній успіх.

21. Більшість гравців сьогодні виросли в «поколінні трофеїв», що створило величезне почуття права. Гравці повинні вивчати інше слово «З» ... заробляти. Створіть систему, в якій гравці повинні заробляти.

22. Гравці сьогодні хочуть грати відразу. Вони не розуміють поняття «право виходу». Молоді гравці хочуть зіграти серйозні хвилини. Навчіться направляти це бажання, але зосередьте увагу на тренувальному процесі і на довгостроковій перспективі.

23. Одна з найбільших змін між гравцями дитячих команд 1995 і 2017 років - з батьками. Батьки набагато більш залучені і набагато більш чутні (особливо в соціальних мережах). Батьки можуть бути величезною підтримуючої системою... або вони можуть бути джерелом шкоди і роздратування.

Новини по темі
Команда Франківськ-Прикарпаття U-15 стала другою в Суперфіналі EGBL Команда Франківськ-Прикарпаття U-15 стала другою в Суперфіналі EGBL
Українська команда успішно виступила на турнірі в Литві
Вітаємо президента ФБУ Михайла Бродського з Днем народження! Вітаємо президента ФБУ Михайла Бродського з Днем народження!
Сьогодні свій День народження відзначає президент ФБУ Михайло Бродський.
Помер легенда рівненського баскетболу Сергій Шемосюк Помер легенда рівненського баскетболу Сергій Шемосюк
Не стало засновника Пульсара та баскетбольної школи Рівненщини
Вітаємо Олександра Волкова з ювілеєм! Вітаємо Олександра Волкова з ювілеєм!
Легендарний український баскетболіст святкує 60-річчя
Вітаємо з ювілеєм Володимира Драбіковського Вітаємо з ювілеєм Володимира Драбіковського
Генеральний секретар ФБУ святкує 65-ювілей
Помер чемпіон Європи та призер чемпіонату світу Вадим Гладун Помер чемпіон Європи та призер чемпіонату світу Вадим Гладун
Вадим Гладун пішов з життя на 87 році життя після сердцевого нападу
Прощання з Володимиром Єрмаковим та Артемом Козаченко відбудеться у Києві 26 лютого Прощання з Володимиром Єрмаковим та Артемом Козаченко відбудеться у Києві 26 лютого
Юні українські баскетболісти стали жертвами озброєного нападу в Німеччині
Старий Луцьк провів благодійний турнір Разом до Перемоги Старий Луцьк провів благодійний турнір Разом до Перемоги
БК Старий Луцьк-Університет та друзі клубу збирали кошти для ЗСУ
Артем Козаченко помер у лікарні Артем Козаченко помер у лікарні
18-річний український баскетболіст став другою жертвою нападу
ФБУ висловила подяку опікуну та школі Володимира Єрмакова та Артема Козаченко ФБУ висловила подяку опікуну та школі Володимира Єрмакова та Артема Козаченко
Федерація баскетболу України висловлює свою щиросердну подяку Марсіну Хансену та школі ART GIANTS DŨSSELDORF
Володимир Драбіковський: У гравця збірної на першому місці має бути патріотизм Володимир Драбіковський: У гравця збірної на першому місці має бути патріотизм
Генеральний секретар Федерації баскетболу України рішення щодо жорсткого покарання гравців, які без поважної причини не прибудуть у розташування збірної.
Помер олімпійський чемпіон Анатолій Поливода Помер олімпійський чемпіон Анатолій Поливода
На 77 році життя не стало легендарного українського баскетболіста.
Баскетболіста Бориса Завацького визволено з полону Баскетболіста Бориса Завацького визволено з полону
Борис Завацький на початку 2000-х грав у Вищій лізі за харківський Політехнік, а в 1999 році ставав чемпіоном України з баскетболу 3х3, а днями повернувся з полону, в якому перебував 21 місяць.
А ти займаєшся спортом? Візьми участь у всеукраїнському опитуванні А ти займаєшся спортом? Візьми участь у всеукраїнському опитуванні
Міністерство молоді та спорту України працює над тим, щоб якомога більше людей в Україні займалися спортом.
Баскетбольний календар 2024: головні події року Баскетбольний календар 2024: головні події року
Розповідаємо, коли заплановані головні баскетбольні події року
Головні моменти баскетбольного 2023 року Головні моменти баскетбольного 2023 року
Згадуємо разом, яким нам запам’ятається рік, що минає.
З Новим роком! З Новим роком!
Сподіваємось, 2024-й подарує найголовніше - перемогу і мир.
П'ять матчів року в українському баскетболі, які варто передивитись П'ять матчів року в українському баскетболі, які варто передивитись
Підбірка баскетбольних матчів в українському баскетболі за 2023 рік, які варто переглянути ще раз в очікуванні нових яскравих емоцій
Віктор Кобзистий загинув у Львові внаслідок ракетного обстрілу Віктор Кобзистий загинув у Львові внаслідок ракетного обстрілу
Під час ракетної атаки по Львову загинув екс-гравець збірної України та відомий тренер