Всі категорії новин
НОК України сформував план заходів у разі допуску атлетів з РФ та Білорусі до Олімпіади-2024

НОК України сформував план заходів у разі допуску атлетів з РФ та Білорусі до Олімпіади-2024

Національний олімпійський комітет України вирішив провести консультації з національними спортивними федераціями щодо можливості бойкоту Олімпіади-2024 у разі допуску атлетів з РФ та Білорусі до змагань. Це відбулось на позачерговій асамблеї НОК України. Про це повідомляє Суспільне.

ФБУ звернулась до ФІБА через позицію МОК щодо росіян

Крім цього, НОК України підготував план заходів щодо недопущення повернення атлетів з РФ та Білорусі до міжнародних змагань:
  1. НОКу України підготувати та направити письмові звернення до суб'єктів олімпійського руху: національних олімпійських комітетів країн світу, міжнародних спортивних федерацій з олімпійських видів спорту та інших суб'єктів олімпійського руху - до 10 лютого.
  2. Отримати зворотній зв'язок від суб'єктів олімпійського руху - протягом 1 місяця з моменту звернення.
  3. НОКу України провести аналіз отриманої інформації за результатами консультації - протягом 1 місяця з отримання інформації.
  4. За підсумками проведеної роботи узагальнити і сформувати спільну позицію та винести її на обговорення позачергової Генеральної асамблеї - за результами підсумків протягом 2-х місяців.

Питання можливості бойкоту у підсумку було проголосовано членами НОК України. Її підтримали 109 членів зі 112, присутніх на засіданні (три - утрималися).

"Якщо все ж таки будуть допущені російські і білоруські спортсмени до міжнародних змагань, то, на мою особисту думку, крайній захід - бойкотування Олімпійських ігор. Хочу, щоб всі це почули", - сказав перед голосуванням Міністр спорту України та президент НОК України Вадим Гутцайт.

Нагадаємо, наприкінці січня Міжнародний олімпійський комітет оголосив про намір повернути до змагань спортсменів з Росії та Білорусі. А згодом і підтримав намір Олімпійський комітет Азії надати можливість атлетам цих країн виступати та навіть боротися за олімпійські ліцензії на Ігри у Парижі, що відбудуться у 2024 році.

Новини по темі
Василь Рибак: Реабілітація військових повинна проходити лише через спорт Василь Рибак: Реабілітація військових повинна проходити лише через спорт
Керівник центру реабілітації реконструктивної хірургії міської клінічної лікарні Одеси Василь Рибак розповів прес-службі ФБУ про відновлення ветеранів через баскетбол.
На фронті загинув батько Анжеліки Ляшко На фронті загинув батько Анжеліки Ляшко
Олександр Ляшко загинув при виконанні бойового завдання
Бригада В'ячеслава Богданова отримала дві системи РЕБ від збору ФБУ Бригада В'ячеслава Богданова отримала дві системи РЕБ від збору ФБУ
Побратими В'ячеслава Богданова вже отримали дві системи РЕБ
Визначені всі учасники баскетбольних турнірів Олімпіади-2024 Визначені всі учасники баскетбольних турнірів Олімпіади-2024
На чотири комплекти нагород претендують збірні з 19 країн світу
Олімпійська кваліфікація: результати фінальних матчів Олімпійська кваліфікація: результати фінальних матчів
Визначились останні чотири учасники Олімпійських ігор в Парижі - ними стали переможці фінальних матчів олімпійської кваліфікації.
Олімпійська кваліфікація: результати півфінальних матчів Олімпійська кваліфікація: результати півфінальних матчів
Визначились фінальні пари плей-оф олімпійської кваліфікації
Олімпійська кваліфікація: результати матчів 4 липня Олімпійська кваліфікація: результати матчів 4 липня
Визначились пари півфіналістів чотирьох кваліфікаційних олімпійських турнірів.
Олімпійська кваліфікація: результати матчів 3 липня Олімпійська кваліфікація: результати матчів 3 липня
До вашої уваги результати другого ігрового дня на олімпійських кваліфікаційних турнірах
Олімпійська кваліфікація: результати матчів 2 липня Олімпійська кваліфікація: результати матчів 2 липня
До вашої уваги результати першого ігрового дня олімпійської кваліфікації.
Жіноча дефлімпійська збірна України – чемпіонки Європи Жіноча дефлімпійська збірна України – чемпіонки Європи
Українки здобули золоті нагороди чемпіонату Європи серед спортсменів з порушенням слуху
Павло Козак: Хочемо, щоб спортивний клуб Титани у Львові був успішним і довготривалим проектом Павло Козак: Хочемо, щоб спортивний клуб Титани у Львові був успішним і довготривалим проектом
Капітан львівської команди з баскетболу на візках розповів про клуб.
Виграй майку чемпіона НБА Святослава Михайлюка з його підписом! Виграй майку чемпіона НБА Святослава Михайлюка з його підписом!
Ми запускаємо розіграш на підтримку 109-ї бригади
Львівські Титани – переможці Відкритого чемпіонату Києва з баскетболу на візках Львівські Титани – переможці Відкритого чемпіонату Києва з баскетболу на візках
У столичному ПС Венето-Спорт завершився Відкритий чемпіонат Києва з баскетболу на візках