Всі категорії новин
Дмитро Неволін: На Лігу націй їдемо показувати гарний результат

Дмитро Неволін: На Лігу націй їдемо показувати гарний результат

Вже 11 червня чоловіча та жіночі збірні України U-21 з баскетболу 3х3 розпочнуть свої виступи у цьогорічній Лізі націй – перші три стопи будуть зіграні 11-13 червня у Вільнюсі, Литва.

Суперниками жіночої збірної України будуть збірні Нідерландів, Італії, Словаччини, Литви та Греції. На кожному зі стопів команди будуть розділені на дві групи, а після проведення групового етапу переможці груп зіграють за перемогу в стопі.

На перші три стопи до Вільнюса жіноча збірна України U-21 поїде у складі Богдани Лапхан, Карини Панчук, Віри Грималюк, Тетяни Ткаченко та Євгенії Безкоровайної.

Головний тренер збірної України U-21 з баскетболу 3х3 Дмитро Неволін розповів прес-службі ФБУ про готовність команди до старту в Лізі націй.

Про склад

Вдалось зібрати гарний склад. Віра Гриманюк не має досвіду гри за збірні 3х3, але дівчинка непогана. Всі інші мають досвід роботи в наших збірних 3х3, працювати в нашій системі, єдине Каріна Панчук минулий рік 3х3 пропустила через травму.

З нами ще готувались Катерина Микульська, Ірина Бугайова та Анна Шахватова. Іра відновлюється після травми, вона не в тих кондиціях, яких хотілось би, тому вона і з нами на стоп поки не попадає, і до збірної молодіжної 5х5 не поїхала. Вона пройшла з нами всі збори, але фізично вона ще не готова. А ось Аня Шахватова відправилась до молодіжної збірної U-20 з баскетболу 3х3.

З решти дівчат у нас на перші стопи випала Катерина Микульська, яка пройшла всі збори, але почала відчувати дискомфорт в коліні і голеностоп її турбує, тому їдемо у Вільнюс п’ятіркою і вже там будемо визначатись зі складом на кожен окремий день.

Про підготовку

Готуємось з 13 травня. Перший цикл збору у нас пройшов в Буковелі, де закладали фізичні кондиції, після чого поїхали до Варшави на товариські матчі з місцевими однолітками. Туди не поїхали Лапхан і Панчук через зайнятість в Молодіжній лізі та Універсіаді. У поляків були цікаві міксти збірних U-21, U-18, було пару дівчат з U-23. Там ми провели гарні контрольні ігри.

Далі ми готувались в Івано-Франківську і цей збір завершили поїздкою на турнір в німецькому Штутгарті. Поїхали Панчук, Лапхан, Ткаченко і Грималюк. Зайняли друге місце, у фіналі грали втрьох, тому що Каріна Панчук підвернула голеностоп. У вирішальному матчі грали проти гарної команди, за яку виступали дві дівчини з досвідом гри за збірну Німеччини на етапах Жіночої серії, ми їм достойно поступились, але отримали гарний досвід.  

Жіноча збірна U-21 з баскетболу 3х3 стала другою на турнірі в Німеччині

Останній цикл збору провели в Івано-Франківську, тренувались зі збірною U-23, яка тільки розпочала свою підготовку, мали з ними спаринги, награли певні комбінації. Так, є певні награні моменти, але чи спрацює воно на етапах Ліги націй – побачимо.

Форму ми підвели до спільного знаменника, адже на початку вона різнилась. Ткаченко з Німеччини і Грималюк з Чехії через те, що у них чемпіонат завершився пізніше, приїхали трішки змученими, тому десь дали їм час на відновлення. Наші дівчати трішки відволікались на Універсіаду, Молодіжну лігу, що теж трішки збивало.

Але враховуючи, що ми тренуємось під час війни і займаємось улюбленою справою, за що велике спасибі ЗСУ, все йде добре.

Їдемо показувати гарний результат і спробувати перемагати. Вийде чи ні – покажуть ігри. Є ще багато сукупних факторів, наприклад дорога. Коли ми їхали в Німеччину, то на кордоні простояли 8 годин, їхали всю ніч, тому, можливо, на фоні втоми Панчук і зазнала пошкодження.

Суперники у Лізі націй непогані, але з нами можна грати. Вже будемо дивитись безпосередньо у Вільнюсі. Це баскетбол 3х3, де я вважаю, що кожен може виграти у кожного за рахунок бажання, спортивного фарту.

У нас команда підходить до виступу у гарних фізичних кондиціях, гарній психологічній готовності. Є всі шанси перемагати і показувати гарний баскетбол.

Про потенційного лідера команди

Якщо говорити про єдиного лідера, яким в минулому році у нас була Даша Дубнюк, то цього року у нас такого лідера нема. Але Богдана Лапхан, Таня Ткаченко мають гарний досвід гри 3х3 і думаю, що вони мають більше брати ініціативу на себе.

Ми більше ставимо на команду гру, командні взаємодії. Один гравець може затягнути якусь гру для команди, але турнір – ні. У нас кожен гравець – важливий гвинтик єдиної системи, що має дати позитивний результат.

Про підготовку до наступних стопів, які пройдуть 26-28 липня

Одразу після стопів у Вільнюсі всі п’ять дівчат їдуть до молодіжної збірної 5х5, готуватися до чемпіонату Європи, потім зіграють на ЧЄ і після цього повертаються до мене.

У нас буде десь тиждень на підготовку до наступних стопів і цей час, напевно, витратимо на відновлення, треба буде повернути відчуття м’яча, пригадати комбінації.

Новини по темі
Кубок України 3х3: відеотрансляція етапу в Житомирі
Відео 30.06.2024
Кубок України 3х3: відеотрансляція етапу в Житомирі
Дивіться змагання, участь в яких візьмуть 16 команд
Кубок України 3х3 в Житомирі: фотогалерея церемонії нагородження Кубок України 3х3 в Житомирі: фотогалерея церемонії нагородження
Було визначено переможців у вікових категоріях U-16 та U-18
У Житомирі відбувся тур чемпіонату України з баскетболу 3х3 в категоріях U-16 та U-18 У Житомирі відбувся тур чемпіонату України з баскетболу 3х3 в категоріях U-16 та U-18
Збірна України U-17 та Авангард-1 виграли тур чемпіонату України 3х3 в категоріях U-16 та U-18
В Житомирі стартувало дводенне свято баскетболу 3х3: фотогалерея В Житомирі стартувало дводенне свято баскетболу 3х3: фотогалерея
Кульмінацією стануть змагання першого туру Кубку України серед дорослих команд
Чемпіонат України з баскетболу 3х3 в категоріях U-16 та U-18: відеотрансляція туру в Житомирі
Відео 29.06.2024
Чемпіонат України з баскетболу 3х3 в категоріях U-16 та U-18: відеотрансляція туру в Житомирі
Дивіться матчі першого туру літнього чемпіонату України 3х3 серед команд U-16 та U-18
Ліга націй 3х3: жіноча збірна U-23 друга після трьох стопів, чоловіча U-23 – ділить перше місце Ліга націй 3х3: жіноча збірна U-23 друга після трьох стопів, чоловіча U-23 – ділить перше місце
Чоловіча та жіноча збірні України U-23 зіграли на перших трьох стопах Ліги націй
Продовжується реєстрація на перший етап Кубку України з баскетболу 3х3 в Житомирі Продовжується реєстрація на перший етап Кубку України з баскетболу 3х3 в Житомирі
Наразі для участі у турі зареєструвалось вже більше 30 команд
Ліга націй 3х3: чоловіча збірна України поступилась Литві Ліга націй 3х3: чоловіча збірна України поступилась Литві
Наша команда зазнала поразки в другому матчі групового раунду
Жіноча збірна U-23 вийшла до фіналу третього стопу Ліги націй 3х3 Жіноча збірна U-23 вийшла до фіналу третього стопу Ліги націй 3х3
Третій день поспіль українки вийшли до фіналу
Ліга націй 3х3: чоловіча збірна U-23 обіграла Ірландію Ліга націй 3х3: чоловіча збірна U-23 обіграла Ірландію
Чоловіча збірна України U-23 з перемоги стартувала на третьому стопі Ліги націй
Збірні України U-23 3х3 у Лізі націй: відеотрансляція 27 червня
Відео 27.06.2024
Збірні України U-23 3х3 у Лізі націй: відеотрансляція 27 червня
Дивіться матчі українських збірних U-23 у третому стопі Ліги націй у Вільнюсі
Збірна України 3х3 – шоста в турнірній таблиці Жіночої серії Збірна України 3х3 – шоста в турнірній таблиці Жіночої серії
Жіноча збірна України претендує на участь у фінальному етапі Жіночої серії
Збірна України 3х3 поступилась Іспанії і стала третьою на етапі Жіночої серії в Пуатьє Збірна України 3х3 поступилась Іспанії і стала третьою на етапі Жіночої серії в Пуатьє
Збірна України 3х3 поступилась Іспанії і стала третьою на етапі Жіночої серії в Пуатьє
Збірна України 3х3 зіграє у півфіналі Жіночої серії в Пуатьє Збірна України 3х3 зіграє у півфіналі Жіночої серії в Пуатьє
Другий ігровий день жіноча збірна України 3х3 розпочала з перемоги
Збірна України в плей-оф Жіночої серії 3х3 в Пуатьє: відеотрансляція
Відео 26.06.2024
Збірна України в плей-оф Жіночої серії 3х3 в Пуатьє: відеотрансляція
Дивіться матчі нашої національної команди на турнірі у Франції
Чоловіча збірна U-23 зайняла друге місце на етапі Ліги націй 3х3 Чоловіча збірна U-23 зайняла друге місце на етапі Ліги націй 3х3
Хлопці у вирішальному матчі поступились Нідерландам
Жіноча збірна U-23 стала другою на етапі Ліги націй Жіноча збірна U-23 стала другою на етапі Ліги націй
Дівчата не зуміли другий день поспіль обіграти Нідерланди
Збірні України U-23 3х3 у Лізі націй: відеотрансляція 26 червня
Відео 26.06.2024
Збірні України U-23 3х3 у Лізі націй: відеотрансляція 26 червня
Дивіться матчі українських збірних U-23 у другому стопі Ліги націй у Вільнюсі