Всі категорії новин
ФБУ звернулася до комітету ВРУ з питання зменшення податку на послуги з проведення спортивних заходів

ФБУ звернулася до комітету ВРУ з питання зменшення податку на послуги з проведення спортивних заходів

Президент Федерації баскетболу України Михайло Бродський звернувся до спортивної спільноти та  Комітету Верховної ради України з питань молоді і спорту з проханням підтримати ініціативу ФБУ щодо внесення пропозиції до другого читання проекту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки культури, туризму та креативних індустрій» (реєстраційний номер 3851 від 15.07.2020 р.)  та доповнення нормою ст. 193. Податкового кодексу України «Розміри ставок податку» стосовно зниження  до 7% ПДВ на постачання послуг із проведення спортивних заходів.

Так, 15 вересня поточного року Верховною радою України був прийнятий у першому читанні проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки культури, туризму та креативних індустрій» (реєстраційний номер 3851 від 15.07.2020 р.).

Проектом передбачається знизити до 7%  ПДВ на розповсюдження та показ фільмів інклюзивного призначення, адаптованих в україномовній версії театральні вистави, виступи мистецьких колективів та артистів, виставки, різні культурно-мистецькі заходи, екскурсії у музеях.

Таку ж ставку (7% ПДВ) запропоновано запровадити та використовувати  для проведення спортивних заходів.