Всі категорії новин
Конкурс триочкових на Матчі всіх зірок: згадуємо попередніх переможців

Конкурс триочкових на Матчі всіх зірок: згадуємо попередніх переможців

19 лютого 2022 року, в київському Палаці спорту відбудеться довгоочікуваний баскетбольний івент — Матч Зірок Суперліги Windrose

Столична арена прийматиме протистояння команд кращих українських гравців та топових легіонерів елітного дивізіону, а також традиційні конкурси.

Читайте: Конкурс майстерності на Матчі всіх зірок: згадуємо попередніх переможців

Учасників конкурсів ми дізнаємось згодом, а поки пропонуємо вам згадати, як визначались кращі у конкурсі триочкових у минулі роки.

Учасникам пропонують чотири стійки по п’ять м'ячів. Кожен закинутий з них оцінюється по одному очку. Лише останній чорний м’яч зараховується, як два очки. А ось розташування п’ятої стійки, де знаходяться лише "двоочкові" м’ячі, обирають самі учасники.

2008 рік

Переможець: Єгор Мещеряков (Азовмаш), результат у фіналі - 16 очок. 
Кращий результат у конкурсі: Томас Делінінкайтіс (Азовмаш) - 20 очок.

У фінал вийшли Єгор Мещеряков та Томас Делінінкайтіс, які показали кращий результат, ніж наші Сергій Гладир, Ростислав Кривич, Павло Ревзін та Маркус Фейсон. У фіналі білоруський форвард набрав лише 16 очок, але цього вистачило, бо литовець "поплив" та "настріляв" лише 11 балів.

2009 рік

Переможець: Сергій Гладир (МБК Миколаїв), результат у фіналі - 14 очок. 
Кращий результат у конкурсі: Манучар Маркоїшвілі (БК Київ) - 17 очок.

Як і торік, у конкурсі триочкових брали участь шість баскетболістів: Річард Гуінн, Євген Подорваний, Дмитро Дятловський, Гітіс Сіратавічюс, Сергій Гладир та Манучар Маркоїшвілі.

Найкраще перший раунд пройшов грузин Манучар Маркоїшвілі, який і пройшов у фінал. А ось Гладирю та Сірутавічюсу знадобився додатковий тридцятисекундний раунд, у якому з рахунком 12:7 на радість місцевої публіки переміг Гладир.

Йому, як гравцеві, що посів друге місце в попередньому раунді, довелося відкривати фінальну битву і всього 14 очок. Тиск уболівальників, мабуть, настільки вибили грузинського снайпера з колії, що він влучив свій перший м'яч тільки з дев'ятої спроби і набрав на 2 очки менше за миколаївця.

2010 рік

Переможець: Олександр Рибалко (Ферро-ЗНТУ), результат у фіналі - 18 очок. 
Кращий результат у конкурсі: Олександр Рибалко, Віктор Кондратовець (Кривбассбаскет) - 19 очок.

Цього разу участь у конкурсі взяли Нік Вільямс, Джон ДеГроут, Рамел Каррі, Денис Іванов, Віктор Кондратовець та Олександр Рибалко. Останні двоє і пробились до фіналу, набравши у кваліфікації по 19 очок

У фінальній перестрілці Рибалко набрав 18 очок. У його опонента Віктора Кондратовця з Кривбасбаскету — 14 пунктів

2011 рік

Переможець: Тимур Арабаджі (Авантаж-Політехнік), результат у фіналі - 13 очок.
Кращий результат у конкурсі: Стівен Буртт (Днепр) - 19 очок.

У Конкурсі триочкових кидків взяли участь Дмитро Забірченко, Ростислав Кривич, Олександр Рибалко, Тимур Арабаджі, Фред Хаус, Стівен Буртт, Гітіс Сірутавічус і Віктор Кондратовець.

За підсумками відбірного раунду до фіналу потрапили Тимур Арабаджі (18 очок) та Стівен Буртт (19 очок). У фіналі обидва набрали по 13 очок, тож змушені були повторити свої спроби ще раз. Тимур Арабаджі набрав 11 очок, ставши переможцем конкурсу. Стівен Буртт записав на свій рахунок лише 4 очки.

2012 рік

Переможець: Руслан Отверченко (БК Київ), результат у фіналі – 16 очок
Кращий результат у конкурсі: Джек Макклінтон (Будівельник) – 21 очко

Участь у конкурсі взяли Джек Макклінтон, Сергій Горбенко, Річард Гуінн, Олексій Онуфрієв, Руслан Отверченко, Олексій Печеров, Максим Пустозвонов та Рейшон Террі.

У фінал вийшли представники київських клубів Джек Макклінтон (21 очко) та Руслан Отверченко (19 балів). У вирішальній дуелі Джек набрав 14 очок, Руслан – 16.

2017 рік

Переможець: Олександр Рибалко (Ферро-ЗНТУ), результат у фіналі - 24 очок. 
Кращий результат у конкурсі: Олександр Рибалко - 24 очок.

Олександр Рибалко вдруге тріумфував у конкурсі триочкових. Капітан запорізького клубу переміг у відбірковому раунді з результатом 24 бали, після чого з аналогічним результатом виграв і у фіналі.

У вирішальному раунді Рибалко обійшов на шість пунктів Олексія Онуфрієва з Миколаєва, на сім - Павла Ревзіна, який захищав тоді кольори БК Дніпро.

У кваліфікаційному раунді приймали участь також Руслан Отверченко, Андрій Кальніченко та Аміль Хамзаєв.

2018 рік

Переможець: Олексій Онуфрієв (Миколаїв) – 28 очок
Кращий результат у конкурсі: Олексій Онуфрієв (Миколаїв) – 28 очок

Олексій Онуфрієв не просто виграв триочковий конкурс, а зробив це з неймовірним показником результативності.

На той час 35-річний баскетболіст потрапив 21 кидок із 25 і набрав 28 очок – такого ніколи не вдавалося в аналогічному конкурсі навіть топ-шутерам НБА. Рекорд ліги (27 очок) ділять одразу два гравці – Стеф Каррі (2015) та Клей Томпсон (2016).

У першому раунді основного змагання виступили Павло Ревзін, Руслан Отверченко, Володимир Конєв, Олексій Онуфрієв, Олександр Тищенко, Деррік Колтер, Вук Йованович та Юрій Кондраков.

У фінал пробились Ревзін (17 балів), Тищенко (11), а також Онуфрієв, який виступав останнім, але навіть перевершивши результат Ревзіна, він продовжив попадати.

2019 рік

Переможець: Максим Закурдаєв (Дніпро) – 19 очок
Кращий результат у конкурсі: Максим Закурдаєв (Дніпро) – 25 очок

Статус кращого захищав Олексій Онуфрієв, також брали участь Юрій Кондраков, Кирило Марченко, Олександр Кольченко, Максим Закурдаєв, Павло Крутоус, Максим Пустозвонов та Телджон Кромер.

Переможцем став атакуючий захисник Дніпра Максим Закурдаєв. Компанію у фіналі Закурдаєву склав  Олексій Онуфрієв, але форвард "корабелів" на 4 бали поступився захиснику Дніпра, який виграв вирішальний поєдинок.

2020 рік

Переможець: Максим Пустозвонов (Київ-Баскет) – 22 очки
Кращий результат у конкурсі: Максим Пустозвонов (Київ-Баскет) – 22 очки

Знову до участі у конкурсі запросили по одному кращому представнику від команди. Приїхали: Максим Пустозвонов, Андрій Мироненко, Кирило Марченко, Джоель Фрізен, Олексій Онуфрієв, Діон Райт, Максим Закурдаєв, Денис Лукашов, Роман Козлов.

Найвлучнішим у конкурсі снайперів виявився Максим Пустозвонов. У першому раунді він заробив 20 балів, тоді як у фіналі спершу набрав із Брюсом Мессі однакову кількість очок (по 21), а потім у додатковій перестрілці був переконливішим за суперника – 22 проти 12-ти.

Таким чином, 8 разів з 9 у конкурсі "снайперів" перемогу одержують українські гравці. Чи зміниться ця тенденція у ювілейному Матчі всіх зірок?  Дізнаємось уже 19 лютого. Придбати квитки на Матч зірок Суперліги Windrose можна тут.

Новини по темі
Інформація щодо повернення коштів за квитки на Матч зірок та Україна - Іспанія Інформація щодо повернення коштів за квитки на Матч зірок та Україна - Іспанія
У вболівальників є можливість по купленим квиткам відвідати матч у Ризі
Матч Зірок Суперліги перенесено на 10 квітня Матч Зірок Суперліги перенесено на 10 квітня
Усі головні хедлайнери свята уже підтвердили свою участь у цій події.
Одна перемога України і навіть нічия: як завершувався Матч зірок у попередні роки Одна перемога України і навіть нічия: як завершувався Матч зірок у попередні роки
У протистоянні українців та легіонерів впевнено ведуть легіонери
Акредитація ЗМІ на Матч зірок Суперліги Windrose-2022 Акредитація ЗМІ на Матч зірок Суперліги Windrose-2022
Подія відбудеться 19 лютого у столичному Палаці спорту
Стартував продаж брендової продукції на Матч зірок-2022 Стартував продаж брендової продукції на Матч зірок-2022
Придбати продукцію можна в офіційному онлайн магазині ФБУ
Макс Звонов: перемога в конкурсі триочкових – це колосальна робота Макс Звонов: перемога в конкурсі триочкових – це колосальна робота
Колишній баскетболіст збірної України пригадав перемогу в конкурсі триочкових на Матчі зірок 2020 року
Конкурс данків на Матчі всіх зірок: згадуємо попередніх переможців Конкурс данків на Матчі всіх зірок: згадуємо попередніх переможців
Найвидовищніший конкурс частіше завершувався перемогами легіонерів
Максим Звонов: На Матчі Зірок очікую на велику кількість красивих моментів, деякий фан та елементи шоу Максим Звонов: На Матчі Зірок очікую на велику кількість красивих моментів, деякий фан та елементи шоу
Чинний переможець конкурсу триочкових кидків на All Star готовий захищати свій титул
Кирило Фесенко розповів про свій вибір п’ятірок на Матч Зірок Суперліги Windrose Кирило Фесенко розповів про свій вибір п’ятірок на Матч Зірок Суперліги Windrose
Колишній капітан збірної України слідкує за національною першістю
Матч зірок Суперліги Windrose: лідери голосування на 31 січня Матч зірок Суперліги Windrose: лідери голосування на 31 січня
До визначення стартових п'ятірок залишається менше 3 днів
Продовжується голосування на Матч Зірок Суперліги Windrose Продовжується голосування на Матч Зірок Суперліги Windrose
З одної IP-адреси можна проголосувати лише раз на добу
Конкурс триочкових на Матчі всіх зірок: згадуємо попередніх переможців Конкурс триочкових на Матчі всіх зірок: згадуємо попередніх переможців
Конкурс, в якому історично краще себе проявляють українці
Конкурс майстерності на Матчі всіх зірок: згадуємо попередніх переможців Конкурс майстерності на Матчі всіх зірок: згадуємо попередніх переможців
Конкурс частіше вигравали українці, лише одному баскетболісту вдалось це двічі
Матч зірок Суперліги Windrose: лідери голосування на 27 січня Матч зірок Суперліги Windrose: лідери голосування на 27 січня
Івент відбудеться 19 лютого у столичному Палаці спорту