Всі категорії новин
MVP ВЮБЛ Анастасія Любенська: Після перемоги було відчуття, що ми зробили те, що мали зробити

MVP ВЮБЛ Анастасія Любенська: Після перемоги було відчуття, що ми зробили те, що мали зробити

На минулому тижні в Здолбунові Рівненської області були зіграні вирішальні матчі фінального етапу змагань чемпіонату України ВЮБЛ серед дівчат 2006-07 років народження.

Чемпіоном стала команда КСЛ-Київ-Баскет, яка пройшла сезон без поразок. Втім, в фіналі фавориту було непросто – підопічні Олени Федченко переграли Рівненщину лише в овертаймі 75:70.

MVP сезону стала капітан КСЛ-Київ-Баскет Анастасія Любенська, яка не зуміла через травму дограти у фіналі, але встигла за 15 хвилин набрати 13 очок, зробити 2 підбирання та 2 блок-шоти. Загалом у неї 28,0 очок в середньому за матч, 4,0 підбирань, 2,2 передачі. Вона стала найрезультативнішою гравчинею сезону, а за рейтингом ефективності РЕ 19,4 увійшла до топ-5 чемпіонату.

В інтерв’ю прес-службі ФБУ Анастасія Любенська повідомила, що травма не серйозна і вона сподівається скоро повернутись до тренувань. Вона навіть сподівалась з ушкодженням вийти на майданчик, та все довелось спостерігати за кінцівкою гри з-за меж майданчику.

"Було дуже важко зі сторони дивитись за грою, хотіла і думала, що зможу вийти і допомогли дівчатам, але травма все ж завадила. Тому допомагала як могла зі сторони – криками, оплесками, підказками"

Окрім Анастасії, КСЛ-Київ-Баскет догравав матч і без Анни Тонконожко, яка в третій чверті завершила гру через перебір фолів. Але і без них дівчата зуміли виграти.

"Дуже хотілось виграти, ми всі розуміли, що це наш останній сезон у ВЮБЛ, в якому можемо зайняти перше місце. І я дуже рада, що дівчата зібрались і без двох лідерів зуміли дожати суперника".

Команда підходила фаворитом до Фіналу чотирьох, враховуючи, що мала за плечима досвід гри у Жіночій лізі, де стала четвертою, а також пройдений без поразок перший тур другого етапу чемпіонату ВЮБЛ.

"У нас було завдання виграти чемпіонат. В півфіналі відчувалось, що ми сильніші за Полтаву. У фіналі було складніше. Навіть після отриманої травми я не залишала надії на перше місце. Рівненщина грала вдома, було важко, але ми боролись до кінця. Після перемоги було відчуття, що ми зробили те, що мали зробити".

В інтерв'ю ФБУ наставниця КСЛ-Київ-Баскету Олена Федченко зауважила, що підготовку до Фіналу чотирьох ускладнили постійні нічні тривоги в Києві. Анастасія Любенська додає, що окрім ночей, проведених в бомбосховищі, дівчата почали хворіти.

"Звичайно це вплинуло на нашу підготовку, тому що недосипали, дівчата почали хворіти. Кожен день ми проводили в підвалі, намагались наскільки це можливо більше відпочивати у вільний від навчання та тренувань час"

Анастасія Любенська зауважує, що команді виграти в ВЮБЛ допоміг досвід участі у Жіночій лізі.

"Це дуже позитивно вплинуло, тому що це ігрова практика. В нас обмежений ростер, тому навіть на тренуваннях важко тренувати напад, захист. І нам приходилось якраз через ігри все награвати.

Щодо результатів, то вважаю, що ми вижали максимум, який могли. І в Жіночій лізі, де стали четвертими, і в чемпіонаті ВЮБЛ, де виграли"

Згадуючи те, як для Анастасії почався шлях у баскетболі, вона говорить про звичайне бажання спробувати себе в цьому виді спорту.

"Як потрапила в баскетбол? В дитинстві захотілось спробувати себе в цьому виді спорту, дізнатись, що це таке, а потім просто втягнулась. Першим тренером був тренер фізкультури в школі, який просто збирав команду, щоб грати за школу.

Потім у нас зібрали з різних класів команду, щоб зіграти у обласних змаганнях ВЮБЛ і так розпочався шлях у професійний спорт. Згодом вже була команда Венето-Черкаси"

Перед початком повномасштабного вторгнення росії в Україну, Анастасія перебралась до Києва, у ліцей КСЛ, але грати почала за команду лише з цього сезону. Планів перебиратись закордон вона поки не розглядає, хоча якщо буде цікавий варіант, то готова його розглянути.

Говорячи про свої сильні сторони, Анастасія виділяє в першу чергу характер і бажання забивати. У вільний час вона любить гуляти.

"Раніше читала багато, але зараз не так багато часу через тренування, школу, підготовку до екзаменів, ігри. Намагаюсь гарно вчитись і з переходом в КСЛ стало легше все встигати. Подобається біологія. А у вільний час люблю гуляти. Подобається в центрі Києва".

Вже з 1 червня для Анастасії Любенської розпочинаються збори в національній збірній U-18 для підготовки для Євробаскету, який пройде з 30 червня по 7 липня у Болгарії.

"Виступ за збірну України для мене можливість захищати країну на спортивному фронті в цей непростий час. Хочеться вірити в успішний виступ збірної. Якщо разом з дівчатами ми будемо максимально готовими, то сподіваюсь добре представимо Україну на Євробаскеті"

Новини по темі
Стартує новий сезон чемпіонату України ВЮБЛ серед дівчат Стартує новий сезон чемпіонату України ВЮБЛ серед дівчат
Змагання цього сезону відбудуться у шести вікових категоріях
Чемпіонат України ВЮБЛ: зміни до Правил проведення сезону 2024/25 Чемпіонат України ВЮБЛ: зміни до Правил проведення сезону 2024/25
Всеукраїнський етап ВЮБЛ почнеться з середині жовтня 2024 р.
ВЮБЛ серед дівчат: кращі індивідуальні перфоманси сезону 2023/24 ВЮБЛ серед дівчат: кращі індивідуальні перфоманси сезону 2023/24
Підбиваючи загальні підсумки сезону ВЮБЛ сайт ФБУ виділяє кращі індивідуальні перфоманси.
ВЮБЛ серед дівчат 2012 року народження: визначилися символічна п’ятірка та MVP ВЮБЛ серед дівчат 2012 року народження: визначилися символічна п’ятірка та MVP
Збірна Харківської області-ХАІ – стала чемпіоном ВЮБЛ серед дівчат 2012 року народження
Чемпіона ВЮБЛ серед дівчат 2012 року довелось визначати за додатковими показниками Чемпіона ВЮБЛ серед дівчат 2012 року довелось визначати за додатковими показниками
Трійка призерів сезону розділила місця лише за особистими зустрічами
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед дівчат 2012 року: відеотрансляція 19 травня
Відео 19.05.2024
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед дівчат 2012 року: відеотрансляція 19 травня
Дивіться вирішальні матчі чемпіонату ВЮБЛ серед дівчат 2012 року народження
ВЮБЛ серед дівчат 2012 року: МОБІ та ХАІ виграли матчі Фіналу чотирьох ВЮБЛ серед дівчат 2012 року: МОБІ та ХАІ виграли матчі Фіналу чотирьох
Харківська команда залишається єдиною без поразок
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед дівчат 2012 року: відеотрансляція 18 травня
Відео 18.05.2024
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед дівчат 2012 року: відеотрансляція 18 травня
Дивіться півфінальні матчі чемпіонату ВЮБЛ серед дівчат 2012 року народження
ВЮБЛ серед дівчат 2012 року: представлення команди ДЮСШ Нововолинськ ВЮБЛ серед дівчат 2012 року: представлення команди ДЮСШ Нововолинськ
Головний тренер команди Руслана Спешилова розповіла про команду, про баскетбол в Нововолинську та про радість підопічних від виходу до Фіналу чотирьох.
ВЮБЛ серед дівчат 2011 року народження: визначилися символічна п’ятірка та MVP ВЮБЛ серед дівчат 2011 року народження: визначилися символічна п’ятірка та MVP
Збірна Харківської області-ХАІ в овертаймі вирвала у ІФОДЮСШ перемогу
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед дівчат 2011 року: відеотрансляція 12 травня
Відео 12.05.2024
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед дівчат 2011 року: відеотрансляція 12 травня
Дивіться вирішальні матчі чемпіонату України ВЮБЛ серед дівчат 2011 року народження
ІФОДЮСШ та ХАІ розіграють чемпіонство ВЮБЛ серед дівчат 2011 року ІФОДЮСШ та ХАІ розіграють чемпіонство ВЮБЛ серед дівчат 2011 року
Визначились фіналістки чемпіонату України ВЮБЛ серед дівчат 2011 року народження
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед дівчат 2011 року: відеотрансляція 11 травня
Відео 11.05.2024
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед дівчат 2011 року: відеотрансляція 11 травня
Дивіться півфінальні матчі чемпіонату ВЮБЛ серед дівчат 2011 року народження
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед дівчат 2011 року: представлення Збірної Харківської області-ХАІ Фінал чотирьох ВЮБЛ серед дівчат 2011 року: представлення Збірної Харківської області-ХАІ
Наставниця команди Оксана Кірсанова-Старонь розповіла про тренування команди в Харкові, лідерів команди та мотивацію на Фінал чотирьох
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед дівчат 2011 року: представлення команди ІФОДЮСШ (Івано-Франківськ) Фінал чотирьох ВЮБЛ серед дівчат 2011 року: представлення команди ІФОДЮСШ (Івано-Франківськ)
Наставниця команди Аїда Євтушенко розповіла про лідерів команди та інтригу перед Фіналом чотирьох
ВЮБЛ серед дівчат 2009 року народження: визначилися символічна п’ятірка та MVP ВЮБЛ серед дівчат 2009 року народження: визначилися символічна п’ятірка та MVP
Команда Івано-Франківська стала чемпіоном ВЮБЛ серед дівчат 2009 року народження
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед дівчат 2011 року: представлення ДЮСШ-Переяслав Фінал чотирьох ВЮБЛ серед дівчат 2011 року: представлення ДЮСШ-Переяслав
Наставниця команди Алла Бикова розповіла про команду, яка прийматиме Фінал чотирьох
ВЮБЛ серед дівчат 2009 року народження: фотогалерея вирішальних матчів Фіналу чотирьох ВЮБЛ серед дівчат 2009 року народження: фотогалерея вирішальних матчів Фіналу чотирьох
Дивіться фотогалерею матчів Фіналу чотирьох ВЮБЛ серед дівчат 2009 року народження в Івано-Франківську
Команда Івано-Франківська стала чемпіоном ВЮБЛ серед дівчат 2009 року народження Команда Івано-Франківська стала чемпіоном ВЮБЛ серед дівчат 2009 року народження
Підопічні Аїди Євтушенко впевнено захистили звання чемпіонок країни