Всі категорії новин
Справа Миколи Амбросова. Деталі дискваліфікації

Справа Миколи Амбросова. Деталі дискваліфікації

Напередодні в офісі Федерації баскетболу України відбулось засідання Виконавчого комітету Федерації баскетболу України.

Одним з головних питань порядку денного став розгляд справи щодо неправомірних дій судді ФБУ Миколи Амбросова при виконанні ним службових обов’язків, якому було заборонено здійснювати будь-яку діяльність, пов’язану з баскетболом строком на 3 роки.

Оскільки у Мережі відбувся резонанс щодо цієї ситуації, ФБУ прийняла рішення оприлюднити всі дані по цій справі.

4 серпня 2021 року ФБУ отримало анонімне звернення зі звинуваченнями судді ФБУ Миколи Амбросова у неправомірних діях при виконанні ним службових обов’язків. В частості, йшла мова про отримання за призначення суддів хабарів головним суддею Миколою Амбросовим та його вказівок щодо допомоги тим чи іншим командам.

ФБУ було проведено розслідування, після чого відповідні матеріали були передані до Комітету етики та чесної гри ФБУ, де після вивчення всіх матеріалів члени Комітету висловили свої пропозиції щодо застосування санкцій.

20 вересня відбулось засідання Комісії з правових відносин ФБУ, на якому було прийнято рішення  заборонити здійснювати Миколі Амбросову будь-яку діяльність, пов’язану з баскетболом (адміністративну, спортивну та ін.) строком на 3 роки, до 20.09.2024 року включно.

Одразу після прийнятого рішення до ФБУ від Амбросова М. надійшла апеляційна скарга на рішення Комісії з правових відносин ФБУ, яка напередодні була розглянута на Виконкомі ФБУ.

Виконком прийняв рішення частково змінити рішення Комісії в частині кваліфікації дисциплінарного правопорушення, залишивши при цьому строк відсторонення Амбросова М.  від здійснення будь-якої діяльності, повязанної з баскетболом.