Всі категорії новин
Прометей - Горізонт: анонс півфінального матчу Європейської жіночої баскетбольної ліги 3 квітня

Прометей - Горізонт: анонс півфінального матчу Європейської жіночої баскетбольної ліги 3 квітня

Прометей - Горізонт 

ЄЖБЛ. 1/2 фіналу

Молодечно. Білорусь

Початок матчу о 13:00. Трансляція на YouTube

Вже сьогодні переможець українського регулярного чемпіонату Прометей зійдеться в 1/2 з білоруським Горізонтом. Наші дівчата спробують здобути путівку до фіналу єврокубку у місті Молодечно.

Горізонт є дворазовим чемпіоном Білорусі, п'ять разів ставав срібним і двічі бронзовим призером внутрішньої першості. Також команда п'ятиразовий володар Кубка Білорусі. І що цікаво, всі ці здобутки клуб додав в свій актив за 10 ркоів існування. 

Цього сезону Горізонт став переможцем регулярки у внутрішньому чемпіонаті Білорусі, здобувши 20 перемог у 21 матчі. Також, команда Наталії Трофімової стала першим фіналістом плей-оф, розібравшись в трьох поєдинках з БДУ-Цмокі. Суперник Горізонта у боротьбі за золото ще не визначився, адже в серії до трьох перемог, між Цмокі-Мінськ та Олімпією наразі рахунок 2-0 на користь перших.  

Найрезультативнішою баскетболісткою півфіналу стала Адріанна Вебб. Захисниця Горізонту набирала в середньому 14.7 очка за матч. Лише на чотири десяті від одноклубниці відстала 19-річна центрова Яна Лебедіч, у якої в активі 14.3 очка та 6.7 підбирання.

Окремо варто виділити Анастасію Вєрємєєнко. Центрова Горізонта та лідерка збірної Білорусі була названа найкращою баскетболісткою країни у 2020 році. У цьому сезоні вона в середньому набирала 9.3 очка, робила 7.1 підбирання та 3.7 передачі, РЕ 18.7. В Європейській жіночій баскетбольній лізі, за 5 зіграних поєдинків, досвідчена спортсменка має 10.8 очка, 7.0 підбирання та 4.6 передачі, РЕ 16.8. Її внесок допоміг Горізонту здобути 4 перемоги з 5 матчах команди у єврокубку.

Сьогодні ж пройде дуель іншої пари 1/2 фіналу – БК ТТТ (Латвія) – БК Ніка (Росія).

Вже 4 квітня переможці протистоянь зійдуться у фіналі за чемпіонство, а ті що програли поборються за бронзові нагороди.

Новини по темі
Українська команда зіграє в Європейській жіночій баскетбольній лізі Українська команда зіграє в Європейській жіночій баскетбольній лізі
Команда Франківськ-Прикарпаття заявились до турніру під егідою ФІБА
Прометей - Горізонт: анонс півфінального матчу Європейської жіночої баскетбольної ліги 3 квітня Прометей - Горізонт: анонс півфінального матчу Європейської жіночої баскетбольної ліги 3 квітня
Вже сьогодні останній представник України в єврокубках проведе матч з білоруським Горізонтом
Як Прометей вдруге переміг Кібіркштіс: фотогалерея Як Прометей вдруге переміг Кібіркштіс: фотогалерея
Лідер жіночої Суперліги вийшов у Фінал чотирьох єврокубка
Прометей переграв Кібіркштіс: відео коментарів
Відео 15.03.2021
Прометей переграв Кібіркштіс: відео коментарів
Українки перемогли у першому чвертьфінальному матчі ЄЖБЛ
Європейська жіноча баскетбольна ліга: Прометей впевнено переміг Остраву Європейська жіноча баскетбольна ліга: Прометей впевнено переміг Остраву
Свій заключний матч першого етапу українки провели в статусі дострокового переможця групи
Прометей здобув другу перемогу в Латвії Прометей здобув другу перемогу в Латвії
Команда Вікторії Большакової здолала клуб зі Словаччини