Всі категорії новин
Українці за кордоном: перша українська дуель в Іспанії, стабільні Агафонов та Глєбов

Українці за кордоном: перша українська дуель в Іспанії, стабільні Агафонов та Глєбов

В 5 турі чемпіонату Іспанії відбулася перша українська дуель – Бургос В’ячеслава Кравцова вдома переміг Бреоган Володимира Геруна (92:76). Кравцов вийшов у старті, відіграв 20 хвилин, набрав 8 очок (4/5 двоочкових, 0/4 штрафних), зібрав 4 підбирання та зробив 1 блок-шот при 2 фолах (РЕ +7).

Герун також з’явився на майданчику з перших хвилин, набрав 8 очок (3/4 двоочкових, 2/4 штрафних), зібрав 5 підбирань (2 у нападі) та зробив 2 втрати і отримав 1 фол за 18 хвилин на майданчику (РЕ +9).

Диаіться: Дабл-дабл, 4 блок-шота та 4 передачі Леня проти Клівленда: відео

Ну дуже вдалий матч за Гіпускоа провів ще один форвард національної збірної В’ячеслав Бобров. За 25 хвилин на майданчику українець набрав 5 очок (1/5 двоочкових, 1/4 триочкових), зібрав 3 підбирання (1 в нападі), зробив 3 передачі та 2 блок-шота при 2 фолах і 2 втратах (РЕ 0). Команда нашого легіонера вдома програла Ховентуту з рахунком 64:88.

Центровий збірної України Артем Пустовий до заявки Барселони на виїзний матч проти Валенсії (86:85) не потрапив.

Барселона лідирує у турнірній таблиці з 5 перемогами у 5 матчах, Бургос посідає 14 сходинку, вигравши 2 матчі, Бреган йде на 16 місці з 1 перемогою у 4 поєдинках, а замикає турнірну таблицю Гіпускоа, який залишається єдиними клубом в чемпіонаті без перемог.

Програв свій виїзний матч і Промітеас Олександра Липового, який в третьому турі чемпіонату Греції на виїзді поступився ПАОКу – 56:81.

Українець вийшов у старті, відіграв 24 хвилини, не набрав жодного очка (0/2 двоочкових, 0/2 триочкових), зробив 6 підбирань (2 в нападі), 2 перехоплення та 1 передачу при 1 фолі та 4 втратах (РЕ +4).


Розігруючий національної збірної України Денис Лукашов відіграв 9 хвилин у виїзному матчі проти Автодору, в якому його Єнісєй зазнав поразки з рахунком 91:106. Наш захисник набрав 2 очки (1/1 двоочкових, 0/2 триочкових), зробив 3 підбирання (1 в нападі), 2 передачі та 1 перехоплення при 1 втраті (РЕ +5). Єнісєй наразі посідає 11 місце з 1 перемогою у 4 матчах.

Команда українця після трьох турів йде на 7 місці з 1 перемогою в активі.

Український захисник Іссуф Санон отримав 5 хвилин ігрового часу в домашньому матчі чемпіонату Словенії, в якому його Олімпія перемогла клуб Хопсі (98:95). Наш легіонер встиг відзначитись 3 очкамі (1/2 триочкових) та 2 фоламі (РЕ +2).

Український форвард Максим Корнієнко допоміг Пітешті виграти домашній матч третього туру чемпіонату Румунії, в якому його команда вдома перемогла Тімішоару – 96:91. Наш легіонер вийшов у старті, відіграв 24 хвилини, набрав 13 очок (3/6 двоочкових, 2/2 триочкових, 1/2 штрафних), зробив 6 підбирань (1 в нападі), 4 передачі, 1 перехоплення та 1 блок-шот при 2 втратах та 4 фолах (РЕ +17).

Форвард литовського Невежиса Володимир Шевченко у домашньому матчі проти Прієнаю участі не брав.

Продовжують стабільні виступи у складі ЗТЄ українці Андрій Агафонов та Дмитро Глєбов, які допомогли своїй команді вдома перемогти Сєдевак – 74:57. Глєбов провів на паркеті 35 хвилин, за які набрав 12 очок (4/11 триочкових), зібрав 4 підбирання, віддав 2 передачі, зробив 1 перехоплення та поставив 1 блок-шот при 1 втраті і 1 фолі (РЕ +11).

Агафонов відіграв 18 хвилин, за які набрав 13 очок (4/4 двоочкові, 1/1 триочкових, 2/4 штрафних), зробив 3 підбирання, 3 перехоплення та поставив 4 блок-шоти при 5 фолах (РЕ +19). Команда українців очолує турнірну таблицю з 4 перемогами у 4 турах.

Новини по темі
Аліна Ягупова допомогла Валенсії розпочати з перемоги плей-оф чемпіонату Іспанії Аліна Ягупова допомогла Валенсії розпочати з перемоги плей-оф чемпіонату Іспанії
Українка стала найрезультативнішою в чвертьфінальному матчі.
Українці за кордоном: дабл-дабл Бринюка, 15 очок Чумакова в Грузії Українці за кордоном: дабл-дабл Бринюка, 15 очок Чумакова в Грузії
Огляд виступів українських баскетболістів за 23 квітня
Українки за кордоном: у Балабан 10 очок в чемпіонаті Литви Українки за кордоном: у Балабан 10 очок в чемпіонаті Литви
Огляд виступів українських баскетболісток за 22 квітня
Українці за кордоном: важлива перемога Пустового, у Геруна 16 підбирань Українці за кордоном: важлива перемога Пустового, у Геруна 16 підбирань
Огляд виступів українських баскетболістів за 21 квітня
Катерина Коваль та Дар'я Бірюк взяли участь у Nike Hoop Summit Катерина Коваль та Дар'я Бірюк взяли участь у Nike Hoop Summit
Катерина Коваль стала однією з кращих в збірній світу
Аллей-уп Святослава Михайлюка увійшов до топ-3 кращих моментів дня в НБА Аллей-уп Святослава Михайлюка увійшов до топ-3 кращих моментів дня в НБА
Український захисник відзначився ефектним моментом у грі регулярного чемпіонату
Українці за кордоном: рекорд Михайлюка, 13 хвилин Леня, дабл-дабл Геруна Українці за кордоном: рекорд Михайлюка, 13 хвилин Леня, дабл-дабл Геруна
Огляд виступів українських баскетболістів за 14 квітня
Святослав Михайлюк повторив рекорд за набраними очками в НБА Святослав Михайлюк повторив рекорд за набраними очками в НБА
Український захисник провів свій накйращий матч в сезоні