Всі категорії новин
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2009 року: представлення СДЮСШОР-5-ДФКС

Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2009 року: представлення СДЮСШОР-5-ДФКС

Вже завтра, 25 травня, в Ужгороді розпочнеться Фінал чотирьох чемпіонату України ВЮБЛ серед юнаків 2009 року нагородження.

Одним з учасників Фіналу чотирьох буде дніпровська СДЮСШОР-5-ДФКС. Головний тренер команди Олексій Лев в коментарі прес-службі ФБУ розповів про команду та її лідерів.

Дніпровська команда до Фіналу чотирьох підходить з бездоганним результатом – 9 перемог в 9 матчах, хоча наставник команди з обережністю ставиться до цього показника.

"Якихсь серйозних проблем ми не відчули в сезоні, але бачу в цьому й мінус. 9 ігор на мій погляд мало, щоб зрозуміти, наскільки команда добре чи погано грає. З цією командою я працюю лише з вересня, до цього я працював із командою 2006 року, для яких минулий сезон був останнім у ВЮБЛ.

Здається, ми готові до фіналу. Але при цьому через недостатньо багато часу роботи разом і насамперед малої кількості матчів, мені ще не зрозуміло, чого очікувати від своєї команди, наскільки хлопці розкрили свій потенціал. Бажання є, прагнення є, але все покаже гра".

Олексій Лев зізнається, що складнощів додає те, що не всі хлопці працюють під його керівництвом.

"Лідери команди тренуються та грають у команді 2008 року, є один хлопець із команди 2010 року. Тож виходить така збірна непоганих баскетболістів, є кандидати до збірної України. Ми все ще намагаємося звикнути один до одного – я зі своїм баченням, діти зі своїми вміннями.

Намагаємося грати швидко, у пресинг, останнім часом почали багато працювати над захистом. Можливо, це дає свої плоди, що візуально в останніх матчах видно. У Фіналі чотирьох гратимемо від захисту, сподіваюся все вийде".

Статистично лідерами команди є Владимир Якушин (12.1 очка, 5.8 підбирань), Архіп Лещіна (13.4 очка, 3.9 підбирань) та Гліб Ганицький (8.4 очка, 8.4 підбирання).

"Ці хлопці отримують додаткову практику в старшій команді, отримують практику у збірній України свого віку, тому вони лідери і гра на них будується.

Гліб Ганицький прогресує, росте. Він перетворюється на неординарного гравця, лівша і має багато плюсів. Якушин як був лідером команди, ним і залишається. Він габаритами та впевненістю в собі тягне команду. Архіп цього року вистрілює, агресивно грає, почав кидки триочкові кидати.

Але якщо чесно, то не хотілося б когось виділяти. Зараз молоді гравці женуться за статистикою, і це часто заважає картині гри.

Не завжди статистика показує все те, як відпрацював у захисті, як віддав перший пас. Є у нас гравці, які з лавки дають великий плюс, виходять в основі та виконують важливу роботу. Я бачу спробу організувати командний баскетбол. Ну, а на лідерів йдуть передачі, на них грають, на них хлопці розраховують, тому за статистикою вони в плюсі.

Але у дитячому баскетболі важливу роль відіграє психологія. У кого більша впевненість, той бере на себе гру, вирішує конкретні ігрові моменти. Сподіваюся, що таких гравців у Фіналі чотирьох у нас буде більше".

Щодо очікувань від Фіналу чотирьох, то Олексій Лев очікує цікавих, безкомпромісних матчів.

"Минулого року я був глядачем та дивився на ці команди. Думаю, буде цікаво. Три з чотирьох команд минулого Фіналу чотирьох боротимуться за медалі і в цьому році. Плюс додалися Черкаські Мавпі, які до повномасштабної війни в цьому віці доходили до фіналу.

Минулого року ми були четвертими і цього року йдемо з бажанням реабілітуватися. Суперники досить якісні, тому чекаю на безкомпромісні ігри і думаю, буде на що подивитися навіть нейтральним глядачам".

Розклад матчів Фіналу чотирьох чемпіонату України ВЮБЛ серед юнаків 2009 року:

Субота, 25 травня

12:00 ЗОДЮСШ (Ужгород) – СДЮСШОР-5-ДФКС (Дніпро)
14:30 СДЮСШОР ім. Літвака Б.Д. (Одеса) – Збірна Черкаської області-ОСДЮСШОР-Черкаські Мавпи

Неділя, 26 травня

10:30 Матч за 3 місце
13:00 Фінал

Новини по темі
Роман Потєєв: Бажаю грати за збірну України та представляти країну на міжнародній арені Роман Потєєв: Бажаю грати за збірну України та представляти країну на міжнародній арені
Роман Потєєв, багаторазовий МVP і чемпіон ВЮБЛ, капітан кропивницького PUSH-ЦДУ, в інтерв’ю прес-службі ФБУ розповів про виступи за збірні України, клубний сезон, а також поділився думками, де збирається продовжити кар’єру.
Черкаські Мавпи-96: шлях до успіху Черкаські Мавпи-96: шлях до успіху
Історія команди, яка подарувала українському баскетболу відразу декілька гравців національної збірної
Роман Мануйлик: Якщо поїду на чемпіонат Європи, то готовий залишати на майданчику всі сили заради досягнення перемог Роман Мануйлик: Якщо поїду на чемпіонат Європи, то готовий залишати на майданчику всі сили заради досягнення перемог
MVP ВЮБЛ серед юнаків 2008 р.н. розповів про особливості свого сезону та бажання потрапити до складу кадетської збірної.
Олексiй Лев: Усі юнаки СДЮСШОР-5 мають чудовий стимул заграти у Дніпрі Олексiй Лев: Усі юнаки СДЮСШОР-5 мають чудовий стимул заграти у Дніпрі
Головний тренер днiпровської команди Олексiй Лев пiдбив пiдсумки чемпiонського сезону.
ВЮБЛ серед юнаків: кращі індивідуальні перфоманси сезону 2023/24 ВЮБЛ серед юнаків: кращі індивідуальні перфоманси сезону 2023/24
Підбиваючи загальні підсумки сезону ВЮБЛ сайт ФБУ виділяє кращі індивідуальні перфоманси.
Владислав Янакі: Хотіли принести перемогу у ВЮБЛ нашій школі імені Литвака та загалом Одесі Владислав Янакі: Хотіли принести перемогу у ВЮБЛ нашій школі імені Литвака та загалом Одесі
Головний тренер одеської команди розповів про чемпiонський сезон своїх пiдопiчних
ВЮБЛ юнаки 2009 року: відеотрансляція Фіналу чотирьох
Відео 25.05.2024
ВЮБЛ юнаки 2009 року: відеотрансляція Фіналу чотирьох
Дивіться вирішальні матчі турніру
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2009 року: представлення СДЮСШОР-5-ДФКС Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2009 року: представлення СДЮСШОР-5-ДФКС
Головний тренер Олексій Лев напередодні Фіналу чотирьох розповів про дніпровську команду.
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2011 року: представлення команди СДЮСШОР ім. Літвака Б.Д. Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2011 року: представлення команди СДЮСШОР ім. Літвака Б.Д.
Владислав Янакі розповів про гру команди, її лідерів та ціль стати чемпіоном
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2009 року: представлення Черкаських Мавп Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2009 року: представлення Черкаських Мавп
Наставник команди Василь Івлєв в коментарі прес-службі ФБУ розповів про команду, її лідерів та очікування від півфіналу з одеситами.
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2009 року: представлення ЗОДЮСШ Ужгород Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2009 року: представлення ЗОДЮСШ Ужгород
Наставник команди Василь Товтин в коментарі прес-службі ФБУ розповів про одного з лідерів команди, якого можна переглянути лише в Ужгороді, а також про очікування від домашнього Фіналу чотирьох.
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2011 року: представлення команди ДЮСШ-1 Київ Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2011 року: представлення команди ДЮСШ-1 Київ
Головний тренер команди Віра Прожогіна розповіла про команду напередодні виступу у Фіналі чотирьох.
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2011 року: представлення команди ДЮСШ-1 Чернівці Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2011 року: представлення команди ДЮСШ-1 Чернівці
Наставник команди Андрій Прохніцький про готовність прийняти Фінал чотирьох та про команду
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2009 року: представлення СДЮСШОР ім.Літвака Б.Д. Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2009 року: представлення СДЮСШОР ім.Літвака Б.Д.
Наставник команди Леонід Милосердний в коментарі прес-службі ФБУ розповів про гру команди
ВЮБЛ серед юнаків 2012 року народження: визначилися символічна п’ятірка та MVP ВЮБЛ серед юнаків 2012 року народження: визначилися символічна п’ятірка та MVP
Дніпровська СДЮСШОР-5 – чемпіон України ВЮБЛ серед юнаків 2012 року
Дніпровська СДЮСШОР-5 – чемпіон України ВЮБЛ серед юнаків 2012 року Дніпровська СДЮСШОР-5 – чемпіон України ВЮБЛ серед юнаків 2012 року
Дніпровські баскетболісти пройшли сезон без єдиної поразки
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2012 року: відеотрансляція 19 травня
Відео 19.05.2024
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2012 року: відеотрансляція 19 травня
Дивіться вирішальні матчі чемпіонату ВЮБЛ серед юнаків 2012 року народження
Визначились фіналісти чемпіонату ВЮБЛ серед юнаків 2012 року Визначились фіналісти чемпіонату ВЮБЛ серед юнаків 2012 року
Чемпіонський титул розіграють СДЮСШОР-5 та Черкаські Мавпи
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2012 року: відеотрансляція 18 травня
Відео 18.05.2024
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2012 року: відеотрансляція 18 травня
Дивіться півфінальні матчі чемпіонату ВЮБЛ серед юнаків 2012 року народження