Всі категорії новин
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2011 року: представлення команди ДЮСШ-1 Чернівці

Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2011 року: представлення команди ДЮСШ-1 Чернівці

Одним з останніх Фіналів чотирьох в чемпіонаті України ВЮБЛ серед юнаків цього року стануть вирішальні матчі в ВЮБЛ серед юнаків 2011 року народження.

Найкраща четвірка команд сезону збереться у Чернівцях 25-26 травня. Господарями Фіналу чотирьох будуть баскетболісти чернівецької ДЮСШ-1, які є діючими чемпіонами в цій віковій категорії.

Наставник команди Андрій Прохніцький розповів прес-службі ФБУ про очікування Фіналу чотирьох та про свою команду.

"Ми тренуємо з дружиною Інною Прохніцькою і дівчат, і хлопців. У нас ДЮСШ на базі ліцея № 13 міста Чернівці.

Попри те, що ми чемпіони – нам насправді важко конкурувати зі СДЮСШОРам інших міст, адже ми не граємо всіма сильнішими дітьми Чернівців. Граємо своїми силами  - кого відібрали, того й тренуємо. Щоб конкурувати з командами з більшою ротацією, більшою лавкою, ми покладаємось на лідерів. Втім, сезон у нас складається непогано. Цією групою дітей ми одночасно граємо в двох вікових групах 2010 та 2011 років, плюс діти отримують досвід виступів за кордоном", - говорить Андрій Прохніцький.

На шляху до Фіналу чотирьох чернівецька ДЮСШ-1 виграла вісім матчів з дев'яти, лише раз в лютому поступившись одеській СДЮСШОР ім. Літвака Б.Д.

"В цьому році чемпіонат набагато цікавіший, ніж в минулому. Більше команд, конкуренція сильніша, буде набагато складніше виграти чемпіонат, адже команди додали, ніхто не стоїть на місці.

Якщо виділяти якісь наші ігри сезону, то з Прометеєм у нас була цікава гра, гойдалки туди сюди були до кінця і ми виграли 6 очок. В матчі проти одеської СДЮСШОР ім. Літвака ми вперше за два роки поступились, але це теж була цікава гра".

Попри бажання захистити звання чемпіонів Андрій Прохніцький відзначає складність завдання через високу конкуренцію у Фіналі чотирьох.

"Я вважаю нашу віковою категорію однією з найбільш конкурентних. Багато талановитих дітей цієї вікової групи не виїхало закордон, на відміну від інших, більш старших вікових груп. Це моє таке власне спостереження.  Це звичайно добре.

У нас з минулого року майже нічого не змінилось, всі діти лишились в складі. Тим же бойовим складом граємо. Ми більше на тренуваннях практикуємо обіграш один в один. Кожна дитина має бути індивідуальною.

Ключовим фактором може стати реалізація в тій чи іншій грі. Це малі діти і тут ні кого не можна недооцінювати. Кожна гра – це важка титанічна праця, бо сьогодні ти можеш виграти, а завтра програти. Головне – це підхід до гри, це те, як ти будеш влучати, як будеш боротись. Це основне".

Статистично лідерами команди є Нікіта Дробот (19.4 очка, 11.4 підбирання), Володимир Джос (23.8 очка, 8.8 підбирання) та Арсеній Горечко (20.9 очка, 9.3 підбирання, 3.2 передачі, 4.0 перехоплення).

"В першу чергу вони мають великий досвід – грають і по 2010 року, і по 2011 року, виїздять на міжнародні змагання. Вони займаються з першого класу. Багато хто прийшов пізніше і вони не дотягують до навиків цих дітей, але все попереду"

Андрій Прохніцький відзначає, що Чернівці з високою відповідальністю готуються до того, щоб прийняти Фінал чотирьох і впевнений, що ігри стануть святом як для учасників, так і для глядачів.

"Фінал чотирьох ми приймемо в Палаці спорту в Чернівцях, але для нас це також чужий зал, ми грали там лише одного разу цього сезону. Зал чудовий, гарний паркет. Треба віддати належне міській владі.

Для нас це дійсно свято,  не часто в Чернівцях проходять фінальні етапи чемпіонату України по дітям в ігрових видах спорту.  Наша команда по ігровим видам стала першою серед юнаків чемпіоном України. Були ще дівчата у волейболі, але у юнаків ми, здається, перші. Можливо колись, але за останні років 20 я не пам'ятаю.

Міська влада допомагає дітям навіть в цей непростий час,  нам допомагає Управління міста. Хочу також подякувати директору ДЮСШ Ірині Герман. Навіть у війну нам допомагають всім, закупили і м’ячі, і форму. Не у багатьох такі можливості є, грішити нам на щось дуже важко"

Фінал чотирьох чемпіонату України ВЮБЛ серед юнаків 2011 року пройде в Чернівцях. Окрім господарів ДЮСШ-1 там зіграють СДЮСШОР ім. Літвака Б.Д. (Одеса), ДЮСШ-1 (Київ) та Прометей (Слобожанське).

Новини по темі
Роман Потєєв: Бажаю грати за збірну України та представляти країну на міжнародній арені Роман Потєєв: Бажаю грати за збірну України та представляти країну на міжнародній арені
Роман Потєєв, багаторазовий МVP і чемпіон ВЮБЛ, капітан кропивницького PUSH-ЦДУ, в інтерв’ю прес-службі ФБУ розповів про виступи за збірні України, клубний сезон, а також поділився думками, де збирається продовжити кар’єру.
Черкаські Мавпи-96: шлях до успіху Черкаські Мавпи-96: шлях до успіху
Історія команди, яка подарувала українському баскетболу відразу декілька гравців національної збірної
Роман Мануйлик: Якщо поїду на чемпіонат Європи, то готовий залишати на майданчику всі сили заради досягнення перемог Роман Мануйлик: Якщо поїду на чемпіонат Європи, то готовий залишати на майданчику всі сили заради досягнення перемог
MVP ВЮБЛ серед юнаків 2008 р.н. розповів про особливості свого сезону та бажання потрапити до складу кадетської збірної.
Олексiй Лев: Усі юнаки СДЮСШОР-5 мають чудовий стимул заграти у Дніпрі Олексiй Лев: Усі юнаки СДЮСШОР-5 мають чудовий стимул заграти у Дніпрі
Головний тренер днiпровської команди Олексiй Лев пiдбив пiдсумки чемпiонського сезону.
ВЮБЛ серед юнаків: кращі індивідуальні перфоманси сезону 2023/24 ВЮБЛ серед юнаків: кращі індивідуальні перфоманси сезону 2023/24
Підбиваючи загальні підсумки сезону ВЮБЛ сайт ФБУ виділяє кращі індивідуальні перфоманси.
Владислав Янакі: Хотіли принести перемогу у ВЮБЛ нашій школі імені Литвака та загалом Одесі Владислав Янакі: Хотіли принести перемогу у ВЮБЛ нашій школі імені Литвака та загалом Одесі
Головний тренер одеської команди розповів про чемпiонський сезон своїх пiдопiчних
ВЮБЛ юнаки 2009 року: відеотрансляція Фіналу чотирьох
Відео 25.05.2024
ВЮБЛ юнаки 2009 року: відеотрансляція Фіналу чотирьох
Дивіться вирішальні матчі турніру
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2009 року: представлення СДЮСШОР-5-ДФКС Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2009 року: представлення СДЮСШОР-5-ДФКС
Головний тренер Олексій Лев напередодні Фіналу чотирьох розповів про дніпровську команду.
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2011 року: представлення команди СДЮСШОР ім. Літвака Б.Д. Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2011 року: представлення команди СДЮСШОР ім. Літвака Б.Д.
Владислав Янакі розповів про гру команди, її лідерів та ціль стати чемпіоном
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2009 року: представлення Черкаських Мавп Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2009 року: представлення Черкаських Мавп
Наставник команди Василь Івлєв в коментарі прес-службі ФБУ розповів про команду, її лідерів та очікування від півфіналу з одеситами.
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2009 року: представлення ЗОДЮСШ Ужгород Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2009 року: представлення ЗОДЮСШ Ужгород
Наставник команди Василь Товтин в коментарі прес-службі ФБУ розповів про одного з лідерів команди, якого можна переглянути лише в Ужгороді, а також про очікування від домашнього Фіналу чотирьох.
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2011 року: представлення команди ДЮСШ-1 Київ Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2011 року: представлення команди ДЮСШ-1 Київ
Головний тренер команди Віра Прожогіна розповіла про команду напередодні виступу у Фіналі чотирьох.
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2011 року: представлення команди ДЮСШ-1 Чернівці Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2011 року: представлення команди ДЮСШ-1 Чернівці
Наставник команди Андрій Прохніцький про готовність прийняти Фінал чотирьох та про команду
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2009 року: представлення СДЮСШОР ім.Літвака Б.Д. Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2009 року: представлення СДЮСШОР ім.Літвака Б.Д.
Наставник команди Леонід Милосердний в коментарі прес-службі ФБУ розповів про гру команди
ВЮБЛ серед юнаків 2012 року народження: визначилися символічна п’ятірка та MVP ВЮБЛ серед юнаків 2012 року народження: визначилися символічна п’ятірка та MVP
Дніпровська СДЮСШОР-5 – чемпіон України ВЮБЛ серед юнаків 2012 року
Дніпровська СДЮСШОР-5 – чемпіон України ВЮБЛ серед юнаків 2012 року Дніпровська СДЮСШОР-5 – чемпіон України ВЮБЛ серед юнаків 2012 року
Дніпровські баскетболісти пройшли сезон без єдиної поразки
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2012 року: відеотрансляція 19 травня
Відео 19.05.2024
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2012 року: відеотрансляція 19 травня
Дивіться вирішальні матчі чемпіонату ВЮБЛ серед юнаків 2012 року народження
Визначились фіналісти чемпіонату ВЮБЛ серед юнаків 2012 року Визначились фіналісти чемпіонату ВЮБЛ серед юнаків 2012 року
Чемпіонський титул розіграють СДЮСШОР-5 та Черкаські Мавпи
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2012 року: відеотрансляція 18 травня
Відео 18.05.2024
Фінал чотирьох ВЮБЛ серед юнаків 2012 року: відеотрансляція 18 травня
Дивіться півфінальні матчі чемпіонату ВЮБЛ серед юнаків 2012 року народження