Всі категорії новин
Зотов зіграє у фіналі чемпіонату Латвії, поразки команд Пустового та Липового

Зотов зіграє у фіналі чемпіонату Латвії, поразки команд Пустового та Липового

Неділя, 1 травня, був насиченим днем для українських баскетболістів закордоном, але для переважної більшості він виявився невдалим.

У Німеччині Бонн поступився Хемнітцу 68:90 в останньому матчі регулярного чемпіонату. Команда українця залишається першим, але у Альби та Баварії є ще по три матчі в запасі і вони можуть обійти Бонн.

Читайте: Українка Уро-Ніле зіграє в фіналі чемпіонату Швейцарії

Олександр Липовий провів на майданчику 24 хвилини, набрав 6 очок (0/1 двохочкових, 2/5 триочкових, 0/1 штрафних), зробив 2 підбирання, 2 передачі, 1 перехоплення, 1 блок-шот при 2 фолах та 2 втратах.

В Іспанії Гран-Канарія поступилась Бреогану 84:86 і вилетіла із зони плейоф одразу на 10 місце. За три тури до завершення регулярного чемпіонату у Мурсії, Більбао та Гран-Канарії по 16 перемог, у Бреогана – 15. Фактично, ці чотири команди борються за останнє місце в плейоф.

Артем Пустовий проти Бреогана провів на майданчику 15 хвилин, набрав 6 очок (1/3 двохочкових, 4/4 штрафних), зібрав 6 підбирань, зробив 1 передачу, 1 блок-шот при 2 фолах та 4 втратах.

У Другому дивізіоні Іспанії Прат Ховентуд поступився Гранаді 75:89 і опустився на 16 місце в зону вильоту. Тут за три тури до кінця регулярного чемпіонату Пальма-Мальорка, Прат-Ховентуд та Ираургі мають по 10 перемог і вони визначать єдину команду, яка залишиться в дивізіоні.

Андрій Грицак проти Гранади провів на паркеті 5 хвилин, очок не набрав (0/2 триочкових), зробив 1 підбирання при 3 фолах.

У Третьому дивізіоні в першому матчі 1/4 фіналу плейоф Клавіхо вдома поступився Оренсе 68:70 і тепер має перемагати на виїзді 8 травня.

Евгеній Сахнюк вийшов в стартовій п’ятірці Клавіхо і провів на майданчику 21 хвилину, набрав 6 очок (3/7 двохочкових, 0/1 триочкових, 0/2 штрафних), зібрав 6 підбирань при 4 фолах.

Його одноклубник Артем Ковальов провів на паркеті 19 хвилин, набрав 10 очок (2/3 двохочкових, 2/3 триочкових), зробив 1 підбирання.

У Литві Шяуляй поступився на виїзді Йонаві в першому матчі чвертьфінальної серії 79:82. Невдалий матч провів захисник Шяуляя Іссуф Санон, який провів на майданчику 10 хвилин, очок не набрав (0/3 триочкових), зробив 1 передачу при 2 втратах та 1 фолі.

Але були і перемоги. ВЕФ вийшов до фіналу плейоф чемпіонату Латвії, обігравши в третьому матчі Латвіяс Університатю 87:78 і вигравши серію 3:0. Віталій Зотов провів на майданчику 17 хвилин, набрав 6 очок (1/1 двохочкових, 1/3 триочкових, 1/2 штрафних), зробив 1 підбирання, 4 передачі, 1 перехоплення при 1 фолі.

У Швейцарії Массаньо пробився у півфінал плейоф, пройшовши Базель у серії з рахунком 3:0. У третьому матчі Массаньо виграв 71:66, українець Ілля Тиртишник участі у грі не брав.  

У Другому дивізіоні Хорватії Дубровнік здобув перемогу над Динамо Загреб 85:63 і залишив собі шанси на вихід в плейоф. Все вирішиться в останньому турі в матчі проти Боско – переможець виходить до плейоф. Проти Динамо Загреб українець Олександр Бєліков не зіграв.

Новини по темі
Катерина Коваль: Моєю місією на Nike Hoop Summit було представити Україну та український баскетбол Катерина Коваль: Моєю місією на Nike Hoop Summit було представити Україну та український баскетбол
Українська молода баскетболістка Катерина Коваль розповіла про минулий сезон в США та про рішення перейти до Норт Даму.
Аліна Ягупова продовжить кар’єру в Іспанії Аліна Ягупова продовжить кар’єру в Іспанії
Капітан жіночої збірної продовжила контракт з Валенсією
Український захисник Максим Шульга продовжить кар’єру в одній з топових команд NCAA Український захисник Максим Шульга продовжить кар’єру в одній з топових команд NCAA
Баскетболіст в наступному сезоні гратиме за Вілланову Вайлдкетс
Українці за кордоном: Шундель набрав 10 очок, у Шевченко 14 очок в Естонії Українці за кордоном: Шундель набрав 10 очок, у Шевченко 14 очок в Естонії
Огляд виступів українських баскетболістів за 29 квітня
Українки за кордоном: Балабан та Дацько виграли бронзу чемпіонату Литви Українки за кордоном: Балабан та Дацько виграли бронзу чемпіонату Литви
Огляд виступів українських баскетболісток за 27 квітня
Аліна Ягупова допомогла Валенсії розпочати з перемоги плей-оф чемпіонату Іспанії Аліна Ягупова допомогла Валенсії розпочати з перемоги плей-оф чемпіонату Іспанії
Українка стала найрезультативнішою в чвертьфінальному матчі.